Της Μαριαλένας Νικολοβγένη

Άνθρωποι μοναδικοί, υπέροχοι και πολυτάλαντοι κι όμως οι περισσότεροι περιφέρονται σε αυτόν τον κόσμο αγνοώντας τον εσωτερικό τους πλούτο, αγνοώντας τα ταλέντα και τις ικανότητες τους.

Πρόσωπα θλιμμένα, όνειρα ευνουχισμένα, καρδιές λαβωμένες από την σκληρή αυτοκριτική που τους ασκεί ο ίδιος τους ο εαυτός, ψυχές γεμάτες ενοχές και τύψεις για όνειρα που παράτησαν, για προσδοκίες που έμειναν ανεκπλήρωτες και για ρίσκο που δεν τόλμησαν να πάρουν.

Και κάπως έτσι ο άνθρωπος, από θηρίο με ψυχή και τόλμη, ικανά να κατακτήσουν και την πιο ψηλή κορυφή του κόσμου, μεταμορφώνεται σε ένα αδύναμο πλάσμα που έχει χάσει τον προσανατολισμό και τον σκοπό της ζωής του.

Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες φορές έχουμε μάθει να αξιολογούμε την επιτυχία και την ευτυχία μας σε σύγκριση με την επιτυχία και την ευτυχία των άλλων. 

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη παγίδα της ζωής σου! Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς σου! Είναι η στιγμή που επιλέγεις ασυνείδητα να συρρικνώσεις το μεγαλείο σου, να προσβάλεις τον αριστουργηματικό εαυτό σου, να υποβαθμίσεις την εσωτερική υπεροχή σου.

Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και ξεχωριστοί. Δεν γίνεται να είμαστε ίδιοι. Δεν γίνεται να εξελισσόμαστε με τον ίδιο ρυθμό. Ενίοτε η σύγκριση συγχέεται με την έμπνευση. Όταν εμπνεόμαστε από τις ζωές ανθρώπων αυτό μας ενδυναμώνει, μας αφυπνίζει, μας ενθαρρύνει στην προσωπική μας ανάπτυξη. Όταν όμως συγκρινόμαστε μεταξύ μας για το ποιος τα έχει καταφέρει καλύτερα, αυτό μας αποδυναμώνει, μας κάνει να νιώθουμε ανάξιοι και ανίκανοι για ευτυχία και επιτυχία, μας κάνει ανταγωνιστικούς, επιθετικούς, μας μεταμορφώνει σε κυνηγούς τους. Λες και η επιτυχία και η ευτυχία ανήκει σε αυτόν που θα προλάβει πρώτος. Το πόσο ευτυχισμένος ή επιτυχημένος γίνεται κάποιος εξαρτάται στο πόσο επενδύει στο να αναδείξει τον εσωτερικό του πλούτο.

Έχοντας ως κοινό παρονομαστή το «χθες» σου, η ευτυχία και η επιτυχία σου μπορεί να οριστεί και να συγκριθεί σε σχέση:

  • με το τι καλύτερο κάνεις για σένα σήμερα,
  • με το πόσα περισσότερα θα καταφέρεις σήμερα,
  • με το πόσο βελτιώνεις τη ζωή σου, τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, τη συμπεριφορά σου, σήμερα!

Ο άξονας που ορίζει την επιτυχία και την ευτυχία σου είναι η πρόοδος σου από το χθες στο σήμερα. Ο καθένας έχει τον προσωπικό του άξονα πάνω στον οποίο εξελίσσεται, είναι μοναδικός και έχει το δικό του χρόνο και τρόπο εξέλιξης. Αυτή η διαφορετικότητα σου σε καθιστά μοναδικό κι αυθεντικό. Το πόσο θα εκτιμήσεις τη ζωή σου θα έχει αντίκτυπο στην προσωπική σου ευτυχία κι επιτυχία.

Ας αφυπνιστεί το πνεύμα σου, ας ενδυναμώσει η ψυχή σου, ας κινητοποιηθεί το σώμα σου, ας εκφραστούν τα ταλέντα σου ώστε να γεμίσει ο κόσμος από ομορφιά και λάμψη.

σύγκριση, επιτυχία, ευτυχία

Μαριαλένα Νικολοβγένη

Η Μαριαλένα Νικολοβγένη επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, Life Coach είτε κάνοντας προσωπικές συνεδρίες είτε ομαδικά σεμινάρια αυτοβελτίωσης και ενδυνάμωσης.
Το 2016 έκανε άλλο ένα όνειρο της πραγματικότητα, ιδρύοντας την Ακαδημία Θαυμάτων όπου στόχος της είναι η μετάδοση των γνώσεων και των πρακτικών που θα βοηθήσουν τον καθένα να βιώσει τη ζωή που του αξίζει, γεμάτη χαρά, επιτυχία και ευημερία.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Μαριαλένα Νικολοβγένη
Μαριαλένα Νικολοβγένη

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Μαριαλένα Νικολοβγένη (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

3 Σχόλια

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.