O κυβερνήτης Πλανήτης του 1ου οίκου στους οίκους

0
2895

Του Χρήστου Άρχου

Ο Κυβερνήτης πλανήτης του 1ου οίκου είναι πολύ σημαντικός γιατί κυριαρχεί και δίνει πολλά χαρακτηριστικά στον κόσμο. Το βασικό είναι ότι χρωματίζει πολύ έντονα την προσωπικότητα του ατόμου αλλά και το βοηθά να μπορέσει να πάρει έναν οδηγό για τη ζωή του. Επίσης είναι σημαντικός για τη μελέτη της γενέθλιας υπόσχεσης.

Ο Κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η ακμή του ωροσκόπου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει ωροσκόπο Τοξότη ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Δίας.

Η θέση του κυβερνήτη πλανήτη στους οίκους μπορεί να μας βοηθήσει επίσης να καταλάβουμε πολλά από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει κάποιος στη ζωή του και μερικά απο τα γεγονότα που έχει να δει.

Ο κυβερνήτης του 1ου οίκου στον:

1ο οίκο

Για αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό το πως εμφανίζονται στους άλλους. Συνήθως έχουν αρκετά μεγάλη προβολή στη ζωή τους. Φέρνει μακροζωία αλλά και είναι γενικότερα ένα ιδιαίτερα πρόθυμο και εντυπωσιακό άτομο που μπορεί να έχει την όρεξη ακόμη και τη σύγκρουση με άλλους. Πρόκειται για άτομα που συνήθως προσπαθούν μια ζωή να βελτιώσουν τη ζωή τους και δεν μένουν στάσιμα.

2ο οίκο

Τα άτομα με το 2ο οίκο ενδιαφέρονται πολύ για την αξία τους και πολλές φορές μπορεί να έχουν θέματα αυτοπεποίθησης. Συνήθως έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στα οικονομικά ζητήματα και είναι κάτι που τον ενδιαφέρει πάρα πολύ. Είναι άτομα αξιόπιστα και σταθερά, ενώ συνήθως είναι αρκετά υπολογιστικά στη ζωή τους καθότι κοιτούν αν υπάρχει μία ισορροπία στο τι θα πάρουν με το τι θα δώσουν.

3ο οίκο

Για τα άτομα με τον 3ο οίκο είναι πολύ σημαντικό στη ζωή τους να έχουν πολύ καλές επαφές με φίλους και γενικά με το άμεσο περιβάλλον τους ακόμη και τη γειτονιά τους. Το πρόβλημα είναι ότι κοιτούν πολύ συχνά τι θα πει ο άλλος ενώ γενικότερα μπορεί να είναι πολύ καλοί συγγραφείς αλλά και άνθρωποι που έχουν γνωρίσει πολλά πράγματα στη ζωή τους. Κάποιες φορές φέρνει μπερδέματα στην αισθηματική ζωή.

4ο οίκο

Στον 4ο οίκο έχουμε ένα άτομο που είναι πολύ προσκολλημένο στο παρελθόν και έχει επηρεαστεί πολύ στη ζωή του από τους γονείς του. Αυτό το οδηγεί πολλές φορές να κάνει μία επανάληψη των λαθών των γονιών του. Είναι άτομο που το ενδιαφέρει πολύ η περιουσία και γενικότερα τα ακίνητα ενώ στη ζωή του θα αντιμετωπίσει σημαντικά γεγονότα που θα αλλάξουν τη ζωή του απο τη μία στιγμή στην άλλη.

5ο οίκο

Πρόκειται για τους δημιουργικούς του ζωδιακού και ενδιαφέρονται πολύ στις ερωτικές σχέσεις. Πολλές φορές έχουν να σας διηγηθούν πολλές ιστορίες για τα ερωτικά τους, θετικές αλλά και αρνητικές. Τον ενδιαφέρει πολύ η μόρφωση αλλά και η επιτυχία μέσα απο αναγνώριση. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και με κάποιο τρόπο τα παιδιά θα δώσουν ένα ιδιαίτερο νόημα στη ζωή του (ακόμη και μέσα απο την απουσία τους καμιά φορά).

6ο οίκο

Στον 6ο οίκο είναι ένα άτομο που θα αναγκαστεί αν δεν το θελήσει να προσφέρει στους άλλους. Είναι μία δύσκολη θέση αν ο κυβερνήτης είναι σε ζώδιο, όπως για παράδειγμα το Λιοντάρι που έχει ισχυρό Εγώ. Πρόκεται για άτομα που μπορεί να έχουν γεγονότα στην υγεία τους που θα τους αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους αλλά και άτομα που θα βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους σε δικές τους κρίσεις.

7ο οίκο

Στον 7ο οίκο έχουμε ένα άτομο που μπορεί να έχει μικρό έλεγχο της ζωής του και συνήθως άλλα άτομα θα το επηρεάσουν είτε για καλό είτε για κακό. Πάντως η έλλειψη αυτονομίας θα είναι ένα χαρακτηριστικό του κομμάτι. Είναι απο τις θέσεις που γεννούν πολύ καλούς επικοινωνιολόγους, ενώ και τα ζητήματα του γάμου στη ζωή του θα αποκτήσουν μεγάλη βαρύτητα.

8ο οίκο

Με τον κυβερνήτη του 1ου στον 8ο οίκο έχουμε συχνά ένα κλειστό άτομο που το ενδιαφέρει πολύ να έχει ανθρώπους γύρω του με αξία, πρακτική αλλά και φιλοσοφική. Είναι τα άτομα που θα βιώσουν σημαντικές κρίσεις στη ζωή τους και θα περάσουν απο πολλές αλλαγές. Αρκετά φιλόφοξο δεν αποκλείεται πολλές φορές στη ζωή του να περάσουν από τα χέρια του πολλά λεφτά ιδιαίτερα τρίτων ατόμων.

9ο οίκο

Ο 9ος οίκος προσφέρει στο άτομο μία ανάπτυξη ιδεών και μία καλή επιτυχία στις σπουδές αν δεν δέχεται αρνητικές όψεις απο άλλους πλανήτες και ιδιαίτερα απο τον Κρόνο που μπορεί να δείχνει και διακοπή σπουδών. Το άτομο θα ασχοληθεί πολύ με ανώτερες ιδέες και θα πετύχει καθότι θα έχει συχνά την τύχη με το μέρος του ακόμη και αν δεν έχει το ίδιο καθόλου μυαλό.

10ο οίκο

Αυτή η θέση συχνά μπορεί να φέρει σημαντική κοινωνική επιτυχία και αναγνώριση ή έναν πολύ καλό κοινωνικό βίο. Συνήθως είναι άτομα που καταφέρνουν να αλλάξουν τη ζωή των άλλων ανθρώπων και θα είναι ιδιαίτερα εξουσιαστικά και γεμάτα διεκδικήσεις. Κάποιες φορές μπορεί να είναι ανασφαλή για το θέμα της επιτυχίας, αλλά κάποια στιγμή θα έρθει ακόμη και αν είναι βραχυπρόθεσμη με δύσκολες όψεις.

11ο οίκο

Είναι άτομα που μπορούν και εκμεταλλεύονται εύκολα κάθε λογής ευκαιρία και μπορούν να πετύχουν πολλά από τα όνειρα τους. Συνήθως η ζωή τους έχει πολλές συνδέσεις με άλλους ανθρώπους αν και τείνουν κατά βάση να είναι εγωιστές και να θέλουν να κάνουν το δικό τους. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να διαχειριστεί πολλά πράγματα στη ζωή του και να αναγνωριστεί για το συλλογικό του έργο.

12ο οίκο

ο 12ος οίκος είναι και ο πιο πολύπλοκος. Συνήθως δείχνει πολυτάλαντα άτομα που όμως είναι κλεισμένα στον εαυτό τους και δεν μπορούν να σκεφτούν να είναι μπροστά σε κόσμο. Συνήθως δείχνει πολλά ταλέντα που όμως αναγνωρίζονται αργά καθότι το άτομο δεν καταφέρνει να κάνει την ανάλογη δικτύωση για να πετύχει. Αρκετά ελεύθερο άτομο και ανεξάρτητο θα βοηθήσει ανθρώπους και θα είναι κοντά τους αν και πάντα θα είναι απο κάποια απόσταση.

Πηγή: astroconfess.com

 

Χρήστος Άρχος

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας