Η βιολογική ανάγκη για έναν μεσημεριανό ύπνο βελτιώνει τόσο τη σωματική μας όσο και την πνευματική μας υγεία, υποστηρίζουν νέες μελέτες.

Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν 32 άτομα ηλικίας 55-85 ετών για να διαπιστώσουν τις επιδράσεις του μεσημεριανού ύπνου στις πνευματικές τους ικανότητες.

Οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν για 80 λεπτά κάθε μεσημέρι και μετά οι ειδικοί τους εξέταζαν με ειδικά τεστ για να δουν τις πνευματικές τους δεξιότητες.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι η πνευματική τους απόδοση ήταν πολύ καλύτερη όταν είχαν κοιμηθεί το μεσημέρι. Ενώ, όπως ανέφεραν το γεγονός ότι κοιμόντουσαν το μεσημέρι δεν διατάρασσε το βραδινό τους ύπνο, απλώς χρειαζόντουσαν περίπου 6 λεπτά περισσότερα από πριν για να αποκοιμηθούν το βράδυ.

Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, η βιολογική ανάγκη των ανθρώπων για ένα ύπνο κατά τη διάρκεια της μέρας δεν είναι τυχαία καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος, αλλά και όλος ο οργανισμός λειτουργούν καλύτερα όταν αναζωογονούνται.

sleepping

Οι επιστήμονες συστήνουν το μεσημεριανό ύπνο μεταξύ 2μ.μ. και 4μ.μ. αλλά όχι μετά τις 5 μ.μ.

Κάποιοι μάλιστα σημειώνουν ότι η διάρκεια του ύπνου πρέπει να είναι μέχρι 60 λεπτά, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος που προτείνει από 30 – 120 λεπτά μεσημεριανού ύπνου.

Ωστόσο, όπως λένε, ακόμα και η μισή ώρα ύπνου το μεσημέρι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό σοβαρά οφέλη.

Σημειώνουν δε, ότι ένας μεσημεριανός ύπνος στα άτομα μεγάλης ηλικίας συστήνεται για να αναπληρώσει την έλλειψη του βραδινού ύπνου καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, στις μεγάλες ηλικίες συμβαίνει κατά κόρον να κοιμάται ένα άτομο για λιγότερες ώρες το βράδυ από ότι κοιμόταν σε νεαρότερες ηλικίες.

Πηγή: tvxs.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.