Ο “πατέρας της ενσυνειδητότητας” … της Αθήνας

0
1

Ο μεγάλος Δάσκαλος, Thich Nhat Hanh , (1926 –2022) , γνωστός ως ο “πατέρας της ενσυνειδητότητας”, υπήρξε η σημαντικότερη επιρροή στις δυτικές πρακτικές του Βουδισμού. Εξορίστηκε από το Νότιο Βιετνάμ το 1966 μετά την έκφραση της αντίθεσής του στον πόλεμο και την άρνησή του να διαλέξει πλευρά, υπέρ ή κατά των δύο εμπλεκομένων, γεγονός που έκανε μάλιστα τον Martin Luther King Jr. να τον πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης, το 1967.

Στην πορεία της ζωής του,  ίδρυσε δεκάδες μοναστήρια και κέντρα διαλογισμού και περισυλλογής, ενώ πέρασε πολλά χρόνια στο μοναστήρι Plum Village, το οποίο ίδρυσε το 1982 στη νοτιοδυτική Γαλλία και το οποίο θεωρείται ως η Μέκκα των βουδιστικών πρακτικών, στη Δύση.

Μέσα από τα ταξίδια του διεθνώς, προώθησε την ενεργητική ακρόαση ως μη βίαιη λύση στις συγκρούσεις και επιδίωξε να ευαισθητοποιήσει την αλληλεξάρτηση όλων των στοιχείων στη φύση. Δίδαξε σχετικά με τη συμπονετική επικοινωνία, μια προσέγγιση που βασίζεται στην ενσυναίσθηση, την ικανότητα να κατανοούμε τα συναισθήματα και τα κίνητρα των άλλων.

Τις διδαχές του σχετικά με την Τέχνη της Επικοινωνίας, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά, δια στόματος δύο εκ των στενότερων μαθητών του, των,  Jo Confino (@joconfino), δημοσιογράφου, πρώην αρχισυντάκτη του “The Guardian και συν-παρουσιαστή του δημοφιλούς podcast, “The Way Out Is In και Paz Perlman  (@pazperlman), διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και ακτιβίστριας υπέρ της ειρήνης, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα και μας δείχνουν τον δρόμο για να κατανοήσουμε θεμελιώδεις αρχές της ουσιαστικής επικοινωνίας.

Μάθετε για τις Θεραπευτικές Σχέσεις Μέσω της Συμπονετικής Επικοινωνίας στο διήμερο σεμινάριο THE ART OF COMMUNICATION“,  2-3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

 

Newsletter εγγραφή

Όμορφη Ζωή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας