Ο υπερβατικός διαλογισμός (TM) βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του μετατραυματικού στρες (PTSD) των φοιτητών.

 

Νέα έρευνα που διενεργήθηκε στη Νότια Αφρική διαπίστωσε ότι μετά από τρεισήμισι μήνες εξάσκησης υπερβατικού διαλογισμού, η πλειοψηφία των 34 φοιτητών που συμμετείχαν στη διενέργεια της (όλοι τους πάσχοντες από μετατραυματικό στρες) δεν εμφάνιζαν πλέον συμπτώματα της διαταραχής. Στα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνονται οι εφιάλτες, οι αναδρομές σε τραυματικά γεγονότα, το άγχος, ο φόβος και η υπερένταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό ποσοστό, άνω του 25%, του πληθυσμού της Νότιας Αφρικής υποφέρει από μετατραυματικό στρες. Αυτό επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο δρ. Εβγέν Άλερς, πρώην πρόεδρος της εθνικής κοινότητας Ψυχιάτρων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 8% του πληθυσμού.

Ο υπερβατικός διαλογισμός βασίζεται στην σιωπηλή επανάληψη ενός μάντρα, με στόχο μια κατάσταση χαλαρής συνειδητοποίησης και ανακούφισης από τις σκέψεις που διασπούν την προσοχή μας.

Το μετατραυματικό στρες είναι μια χρόνια εξουθενωτική κατάσταση που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή αν δεν θεραπευτεί αποτελεσματικά. Λόγω της κουλτούρας της βίας που εξακολουθεί να κυριαρχεί στη Νότια Αφρική τα παιδιά κα οι έφηβοι εκτίθενται σε υψηλό ποσοστό σε τραυματικές εμπειρίες.

Η μελέτη διενεργήθηκε από διεθνή επιστημονική ομάδα εφτά επιστημόνων και ψυχολόγων. Τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Psychological Reports.

Πηγή: psychcentral.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας