Οι Άγγελοι της Χαράς είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών. Μέσα από διαδραστικές μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε ευγενή συναισθήματα, τη φαντασία, την όρεξη καθώς και τη δύναμη για ζωή, δίνοντας πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Κύριος στόχος και όραμά μας είναι να απαλύνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που περνάνε μια ιδιαίτερη δοκιμασία ή διανύουν μια ευαίσθητη φάση της ζωής τους, βοηθώντας τους να ανοίξουν ένα παράθυρο στη Χαρά, το Γέλιο και το Χαμόγελο. Ο λόγος που οι Άγγελοι της Χαράς εστιάζουν το βλέμμα και την προσοχή τους στα παιδιά και τους ηλικιωμένους είναι επειδή και οι δύο αυτές ομάδες είναι το ίδιο τρυφερές, ευαίσθητες και πολλές φορές έχουν ανάγκη από την ενεργή υποστήριξη και αγάπη μας.

Από το 2011 επισκεπτόμαστε, επίσης, σε εβδομαδιαία βάση τα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας – Πεντέλης, Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία όπου με τις ευφάνταστες θεατρικές παραστάσεις που η συγγραφέας Νίκη Τουμπακάρη έχει εμπνευστεί, βοηθάμε τα παιδιά που νοσηλεύονται, αλλά και τους γονείς που τα συνοδεύουν, να ανοίξουν ξανά ένα παράθυρο στην αισιοδοξία.

Προοδευτικά, στους εβδομαδιαίους προορισμούς μας, προστέθηκε η Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ, ενώ δύο ομάδες Αγγέλων επισκέπτονται τα Γηροκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, με τραγούδια της “Παλιάς Αθήνας” προκειμένου να ελαφρύνουν τις ψυχές της τρίτης ηλικίας και να τους θυμίσουμε πως η νεότητα βρίσκεται μέσα μας…

AggeloiXaras3

Με αφορμή την τέχνη, προσπαθούν να εμφυσήσουν ξανά  την ελπίδα σε όσους τύχει να παραβρεθούν σε κάποια από τα «σαλονάκια» ενός νοσοκομείου ή γηροκομείου .

Όπως οι ίδιοι λένε : “Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μονάδες με παιδιά που δύσκολα μετακινούνται, όπως η ορθοπεδικές κλινικές του Αγία Σοφία και του Αγλ.Κυριακού, ενώ άλλες φορές παίζουμε σε δωμάτια, για ένα μόνο παιδί…Γιατί σκοπός μας είναι να δίνουμε Χαρά εκεί όπου υπάρχει ανάγκη!

Οι μαρτυρίες των γονέων μας εντυπωσιάζουν ιδιαιτέρως: «Ναι! Σας έχουμε δει στο νοσοκομείο! Δεν σας ξεχνάμε! Πραγματικά αυτό που μας δώσατε εκείνη την ημέρα που σας είδαμε, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε ποτέ!»

Αυτή είναι και η πραγματική μας ανταμοιβή ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας.

AggeloiXaras2

Τον βασικό πυρήνα των Αγγέλων της Χαράς αποτελούν η ηθοποιός Αγγελική Βούλγαρη, οι μουσικοί Νίκος Σουλιώτης και Βασίλης Παναγιωτίδης, η συγγραφέας και ηθοποιός Νίκη Τουμπακάρη, ο Αντώνης Σταματόπουλος, η Σοφία Ζερεφού, η χοροθεραπεύτρια Cristina Batista, η εικαστικός Ειρήνη Δαπουλάκη και η μουσικοθεραπεύτρια Anna Boehming.

Επόμενος στόχος μας είναι να αυξήσουμε την παρουσία μας σε περισσότερες μονάδες νοσοκομείων και γηροκομεία, να επεκταθούμε στα ορφανοτροφεία αλλά και ομάδες παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες και δεξιότητες.

Πώς? Μα βέβαια  με περισσότερες μουσικοθεατρικές ομάδες!

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να εκπαιδευτείτε ώστε να αποτελέσετε και εσείς μέλος μιας τέτοιας ομάδας ή να συνεισφέρετε με κάποια χορηγία ή άλλη υπηρεσία, ενδυναμώνοντας έτσι την προσπάθεια μας, παρακαλώ πολύ επικοινωνήσετε μαζί μας.

Angels of Joy - Logo

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.angelsofjoy.gr ή ακολουθήστε τους στο facebook στο https://www.facebook.com/angeloitisxaras.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας