«Εδώ και στο τώρα» είναι το μότο που χαρακτηρίζει τις δράσεις των Αγγέλων της Χαράς.

 

Για τις επόμενες ημέρες από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, οι Άγγελοι της Χαράς παράλληλα με το έργο τους στα Νοσοκομεία Παίδων και τις μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, βάζουν στην ατζέντα τους τις διαγενεακές (intergenerational) δράσεις.

Δίνουν το «παρών» στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, και συμμετέχουν στην Επανάσταση της Καλοσύνης (Kindness Revolution) που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ethelon.

«Λιθαράκι-λιθαράκι χτίζεται ένα καλύτερο αύριο»

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 11:00 οι Άγγελοι της Χαράς πραγματοποιούν για πρώτη φορά μία διαγενεακή δράση σε συνεργασία με το ΚΗΦΗ Δήμου Κορωπίου και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου παρουσιάζοντας την εμψυχωτική θεατρική παράσταση «Μπορείς; Μπορώ!».

Τα οφέλη μιας διαγενεακής δράσης είναι πολλά και για τις δύο ηλικιακές ομάδες, καθώς δίνει μια διαφορετική οπτική για τη ζωή, σπάει τη ρουτίνα και δημιουργεί σχέσεις. Επί της ουσίας βοηθά τους ανθρώπους να αναγνωρίζονται για αυτό που είναι και αυτό που φέρνουν ξεπερνώντας την ηλικιακή τους ταυτότητα.

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι Άγγελοι της Χαράς παρουσιάζουν τη διαδραστική παράσταση «Μπορείς; Μπορώ!» στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. Με το τραγούδι, το χορό, και τα μηνύματα θάρρους και αγάπης, οι Άγγελοι της Χαράς «αγγίζουν» τις καρδιές των παιδιών, χαρίζοντάς τους το γέλιο και τη διασκέδαση. Κυρίως τα ενθαρρύνουν να εκφραστούν μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία.

Το πνεύμα προσφοράς και συνεργασίας προωθούν οι Άγγελοι της Χαράς μέσα από τη συμμετοχή τους την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στο Kindness Revolution, που διοργανώνει η Ethelon στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού. Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Maison Sofos στις 10:30 στο Μεταξουργείο, οι Άγγελοι με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα «Παλιά Αθήνα», θα φέρουν τραγούδια, γέλιο και χαρά στο σαλόνι της Μονάδας.

Και θα θυμίσουν σε όλους πως η ζωή μπορεί να είναι όμορφη σε κάθε ηλικία.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.