Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

1
690

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Με τη Νορβηγία να χάνει την πρωτιά, ποια χώρα κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση;

 

Oπαγκόσμιος δείκτης ευτυχίας για το 2018 περιλαμβάνει την κατάταξη 156 χωρών, βάσει του πόσο χαρούμενοι είναι οι πολίτες τους.

Το ποσοστό της χαράς των πολιτών κρίθηκε από έξι παράγοντες που περιλαμβάνουν: το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, το προσδόκιμο ζωής, τη γενναιοδωρία, την κοινωνική στήριξη, την ελευθερία και τη διαφθορά.

Αυτές είναι οι χώρες που κατέκτησαν τις δέκα πρώτες θέσεις στην κατάταξη με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.

 

10. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Παρθένες παραλίες, σταθερά υψηλές θερμοκρασίες, η Αυστραλία μπορεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Ωστόσο, έπεσε μια θέση σε σχέση με την περσινή κατάταξή της.

 

9. ΣΟΥΗΔΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Η Σουηδία ανέβηκε μια θέση σε σχέση με πέρυσι, και αυτό ίσως οφείλεται και στην πρωτεύουσά της, Στοκχόλμη. Η Στοκχόλμη χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο όμορφη πόλη σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία.

Παραδοσιακά, στην παγκόσμια κατάταξη με τις πιο ευτυχισμένες χώρες κυριαρχούν οι σκανδιναβικές χώρες, που σύμφωνα με τον Meik Wiking, CEO του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας, οι σκανδιναβικές χώρες «είναι καλές στο να μετατρέπουν τον πλούτο σε ευημερία».

 

8. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Η θέση που κατέκτησε η Νέα Ζηλανδία μπορεί να οφείλεται εν μέρει στα εντυπωσιακά τοπία της χώρας, που περιλαμβάνουν από παραθαλάσσια ηφαίστεια μέχρι γραφικά ταξίδια με σιδηρόδρομο και γευστικά κρασιά.

 

7. ΚΑΝΑΔΑΣ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Η χώρα παρέμεινε σταθερή στη θέση της στη φετινή κατάταξη με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, κάτι στο όποιο συνείσφερε το υψηλό προσδόκιμο ζωής, ο χαλαρός τρόπος ζωής και τα πανέμορφα τοπία της.

 

6. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Η Ολλανδία έπεσε δύο θέσεις σε σχέση με την κατάταξή της στον δείκτη ευτυχίας το 2013, όπου είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση. Αλλά είναι μια χώρα όπου οι κάτοικοί της εξακολουθούν να είναι χαρούμενοι, ίσως λόγω των φιλελεύθερων πολιτικών της, της ευημερούσας ποδηλατικής της κουλτούρας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής της.

 

5. ΕΛΒΕΤΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Το νούμερο ένα στον δείκτη ευτυχίας το 2015, η Ελβετία έχει πέσει φέτος στην πέμπτη θέση (πέφτοντας από την τέταρτη θέση πέρυσι), αλλά εξακολουθεί να έχει ένα καλό λόγο για να καμαρώνει.

Ο μέσος όρος στο προσδόκιμο ζωής είναι τα 82,8 χρόνια. Οι κάτοικοί της είναι πολύγλωσσοι, η χώρα διαθέτει υπέροχα τοπία και είναι επίσης η «πιο ανταγωνιστική χώρα στον κόσμο», σύμφωνα με πρόσφατη κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το τελευταίο επιτυγχάνεται λόγω αποτελεσματικών θεσμικών οργάνων, της υγιούς οικονομίας και του εκπαιδευτικού της συστήματος που διαθέτει παγκόσμια αναγνώριση.

 

4. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Η Ισλανδία έπεσε μια θέση φέτος στην παγκόσμια κατάταξη. Προσφέροντας σχετικά χαμηλή φορολογία εισοδήματος, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν ανώτερη εκπαίδευση στους πολίτες. Η χώρα έχει επίσης καταταχθεί ως το πιο ειρηνικό κράτος στον κόσμο, στην περσινή κατάταξη της παγκόσμιας ειρήνης.

 

3. ΔΑΝΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Η χώρα που κατέκτησε την πρωτιά ως η πιο ευτυχισμένη το 2016, έπεσε στη δεύτερη θέση το 2017. Φέτος έπεση στην τρίτη θέση, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα.

Η επιτυχία της Δανίας μπορεί να οφείλεται στο καλό προσδόκιμο ζωής (80 χρόνια σε σχέση με το μέσο παγκόσμιο των 71 χρόνων). Επειπλέον, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το αξιοζήλευτο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, που έχει κάνει το χάσμα πλούτου, ένα από τα μικρότερα στον κόσμο.

 

2. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Η περσινή πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο μπορεί να έχασε μια θέση, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην πιο ευτυχισμένη τριάδα χωρών παγκοσμίως. Γιατί; Κατ’ αρχάς έχει χαρακτηριστεί ως η πιο όμορφη χώρα της Ευρώπης.

Επιπλέον, κατατάσσεται υψηλά όσον αφορά το κοινωνικό κεφάλαιο και την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Η χώρα κατέκτησε ακόμα την πρωτιά στη λίστα του Ινστιτούτου Legatum με τις πιο ευημερούσες χώρες για το 2013 και το 2014.

 

1. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Η όγδοη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης «σκαρφάλωσε» τέσσερις θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια, από τους οποίους, τα 300.000 είναι αλλοδαποί.

Το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς προέρχεται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ανάμεσά τους βρίσκονται και μειονότητες από το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Ιράκ και τη Σομαλία. Οι υπόλοιπες διακρίσεις της Φινλανδίας περιλαμβάνουν: το γενικότερο επίπεδο απειλής (από την άποψη των ιατρικών κινδύνων, της ασφάλειας και της οδικής ασφάλειας), τα δάση και τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: fortunegreece.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

1 σχόλιο

  1. […] ‘Ενα 12χρονο αγόρι καθηλωμένο σε αναπηρικό καρότσι κατάφερε να παίξει μπάσκετ, να ανέβει σε πατίνι και να κολυμπήσει. Όλα αυτά χάρη σε έναν φωτογράφο που τον μύησε σε έναν «φανταστικό» κόσμο. […]

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας