Του Robert Najemy

Ο φυσικός κόσμος δεν είναι τόσο υλικός όσο νομίζουμε. Αναλογιστείτε τα λόγια του Μάνου Δανέζη, Καθηγητή της Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η ιδέα του διαχωρισμού των υλικών αντικειμένων, ότι εσείς κι εγώ είμαστε ξεχωριστά πράγματα, ή ότι εγώ και το τραπέζι ή εγώ και το δένδρο είμαστε ξεχωριστά πράγματα, είναι λανθασμένη αντίληψη, δημιουργημένη από τις αισθήσεις μας, από την ανικανότητα των αισθήσεών μας να αντιληφθούν την αλήθεια. Αυτή η διαχωρισμένη ύπαρξη δεν είναι πραγματικότητα. Η αδυναμία των αισθήσεών μας κατατέμνει και διαχωρίζει την ενυπάρχουσα ενότητα, ώστε να έχουμε την ψευδαίσθηση αυτών των ξεχωριστών αντικειμένων. Σκεφτείτε το, αν όλα είναι ένα και κάθε μορφή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προσωρινόπύκνωμα σε ένα παλλόμενο ενεργειακό συνεχές, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για εμάς και τους άλλους, επειδή όλα είναι ένα».

«Η έννοια του διαχωρισμού είναι προϊόν του ανθρώπινου γενετικού κώδικά μας. Επιλέγουμε (εννοώ ιστορικά και βιολογικά, μην το παίρνετε προσωπικά) τη μοναξιά της ατομικότητάς μας. Η φύση γεννήθηκε ως ένα. Διαχωρισμός, ατομικότητα, μαζί με οτιδήποτε καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό, είναι δημιουργίες του DNA μας με αυτόν το συγκεκριμένο τρόπο και όχι με άλλον τρόπο».

«Αν είχαμε διαφορετικό τύπο DNA και άλλου είδους αισθήσεις, θα βλέπαμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από το πώς τα βλέπουμε σήμερα. Έτσι, αυτό που αποκαλούμε ατομικότητα, το κλείσιμο στον εαυτό μας, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς μας να αντιληφθούμε την ενότητα του σύμπαντος».

Μάνος Δανέζης

Χρειάζεται να τροποποιήσουμε την αντίληψή μας για το τι βλέπουμε. Η ύλη είναι στην πραγματικότητα μια πυκνότερη μορφή ενέργειας και είναι 99,9% κενό. Ζούμε μέσα σ’ ένα ενεργειακό πεδίο, όπου είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Αυτό που βλέπουμε σαν ξεχωριστά όντα και αντικείμενα είναι προσωρινές καμπυλότητες ή πυκνώματα μέσα σ’ αυτό το πεδίο.

Περπατάμε, καθόμαστε και ξαπλώνουμε πάνω σε ύλη που είναι 99,9% κενό. Εμείς, οι γονείς μας, τα παιδιά, οι φίλοι, οι εχθροί μας, καθώς και τα σπίτια μας, οι καρέκλες, τα κρεβάτια και οι τοίχοι είναι όλα 99,9% κενό. Οι πολιτικοί μας, οι πλούσιοι, οι φτωχοί, οι ηθικοί και οι ανήθικοι, οι ευτυχισμένοι και οι δυστυχισμένοι είναι όλοι 99,9% κενό. Αυτός δεν είναι υλικός κόσμος.

Επιπλέον, η κβαντική φυσική εξηγεί ότι η βάση της ύλης είναι στην πραγματικότητα κύματα, ότι είναι μη υλικά πεδία πιθανοτήτων μέχρι να υπάρξει μια συνειδητότητα να τα παρατηρήσει. Τότε αυτό το πεδίο πιθανοτήτων γίνεται αυτό που ονομάζουμε σωματίδια. Με άλλα λόγια, εμείς, κατά μία έννοια, δημιουργούμε την ύλη παρατηρώντας την.

Εμείς, ατομικά και συλλογικά, δημιουργούμε νοητικά αυτές τις φαινομενικά ξεχωριστές μορφές, οι οποίες είναι στην πραγματικότητα προσωρινές προεξοχές σ’ αυτό το ένα ενεργειακό συνεχές. Αυτό που βλέπουμε είναι νοητική δημιουργία. Συνδημιουργούμε όλοι μας μια πραγματικότητα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τους προγραμματισμούς μας.

Εδώ βρίσκεται η δύναμη του οραματισμού και του Χο’ οπονοπόνο. Μπορούμε να αλλάξουμε τη συγκέντρωσή μας, όπως αλλάζουμε ένα κανάλι στην τηλεόραση και να συνδεθούμε σε διαφορετική πραγματικότητα. Όταν αλλάζουμε κανάλι, είμαστε στον ίδιο χώρο αλλά σε διαφορετική πραγματικότητα.

Μπορούμε να αντιληφθούμε διαφορετικά τον εαυτό μας, τους άλλους, την εργασία μας, τη ζωή μας, κι έτσι να ζούμε σε διαφορετική πραγματικότητα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε κόλαση μέσα στον παράδεισο και παράδεισο μέσα στην κόλαση.

Αυτός ο κόσμος δεν είναι αληθινός. Είναι μια προσωρινή ψευδαίσθηση, με την οποία έχουμε συμφωνήσει να συνδεθούμε και αναζητάμε να θεραπεύσουμε. Είμαστε εδώ για να συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό μη υλικό πνευματικό εαυτό μας και να εκδηλώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη αρμονία μπορούμε μέσα σ’ αυτή τη διάσταση.

Τα υλικά όντα και αντικείμενα που αντιλαμβανόμαστε γύρω μας είναι προσωρινές προεξοχές μέσα σ’ ένα ενεργειακό συνεχές, του οποίου είμαστε κι εμείς προσωρινά κύματα. Τίποτα δεν είναι αληθινό με την έννοια του μόνιμου. Δεν θα πάρουμε τίποτα μαζί μας.

Είμαστε εδώ για να απολαύσουμε τη διαδικασία έκφρασης και εξέλιξης.

Δεν υπάρχει ανάγκη να προσκολληθούμε σ’ ένα ον, αντικείμενο ή αποτέλεσμα, εφόσον όλα θα εξαφανιστούν εν καιρώ επιστρέφοντας στο σημείο μηδέν, καθώς χάνουν την ξεχωριστή ταυτότητά τους όταν διαλύονται και πάλι μέσα στο ενεργειακό πεδίο. Τότε άλλες μορφές θα ξεπηδήσουν από το πεδίο, μόνο για να εξαφανιστούν ξανά, ακριβώς όπως τα κύματα προβάλλουν και εξαφανίζονται μέσα στη θάλασσα.

Υπάρχει κάποιος σκοπός γι’ αυτή τη δημιουργία; Κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να δώσει σίγουρη απάντηση στην ερώτηση «Γιατί θυσιάσαμε την ευδαιμονική ασώματη κατάσταση και μπήκαμε σ’ αυτό τον κόσμο της ψευδαίσθησης και του διαχωρισμού που προκαλεί φόβο;»

Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στην ανάγκη για την ακόμη ανεκδήλωτη πνευματικότητά μας να εκφραστεί μέσα στον κόσμο της ελεύθερης βούλησης και της ψευδαίσθησης. Γιατί είναι αυτό απαραίτητο; Η απάντηση βρίσκεται πέρα από τη δημιουργία της ψευδαίσθησης του χρόνου και του χώρου, μια πραγματικότητα πέρα από τη νοητική μας αντίληψη. Θα μπορούσαμε ακόμη να υποθέσουμε πως δεν είμαστε εδώ καθόλου, αλλά πως αυτό όλο είναι ένα όνειρο, από το οποίο μια μέρα θα ξυπνήσουμε. Από την άλλη, καθώς δεν υπάρχει χρόνος, είμαστε ήδη στην πραγματικότητα αφυπνισμένοι.

Πώς γνωρίζουμε ότι τα όνειρά μας δεν είναι πραγματικότητα;

Επειδή, όταν ξυπνάμε, αυτή η πραγματικότητα εξαφανίζεται.

Με τον ίδιο τρόπο, όταν φωτιστούμε ή αφήσουμε το σώμα μας, αυτή η πραγματικότητα που μας φαίνεται αληθινή και συχνά γεμάτη άγχος σαν ένα κακό όνειρο, θα εξαφανιστεί επίσης. Θα δούμε τους αγαπημένους μας και θα συνειδητοποιήσουμε πως είναι αδελφές ψυχές στην εξέλιξη. Όλα τα υλικά που μας φαίνονται τόσο σημαντικά, είναι τώρα ασήμαντα. Δεν ενδιαφερόμαστε για το σώμα ή για τους φόβους και τις προσκολλήσεις του.

Αυτό δεν σημαίνει πως αυτό το όνειρο δεν έχει σκοπό. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε την πιο αρμονική πραγματικότητα που μπορούμε, ατομικά και συλλογικά. Είμαστε εδώ για να ζήσουμε ζωή βασισμένη στην αγάπη, την ηθική, την ειρήνη και την ενότητα.

Προσοχή: Ακριβώς επειδή όλο αυτό είναι ένα όνειρο και το καθετί είναι 99,9% κενό, δεν σημαίνει πως μπορούμε εύκολα να υπερβούμε τους νόμους αυτής της διάστασης. Το σώμα μας, αν πηδήξουμε από ένα ψηλό κτίριο, θα πέσει και θα συντριβεί και το κεφάλι μας, αν το χτυπήσουμε πάνω σ’ ένα τοίχο, θα πονέσει.

Είμαστε εδώ για να συνειδητοποιήσουμε πως όλο αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα όνειρο. Από την άλλη, δεν είμαστε εδώ για να το αγνοήσουμε, αλλά μάλλον για να το θεραπεύσουμε και να δημιουργήσουμε αρμονία μέσα σ’ αυτό. Εξακολουθούμε να επιστρέφουμε στο όνειρο για να συμμετάσχουμε με τις άλλες αδελφές ψυχές, ώστε να ξυπνήσουμε και τότε να συνεργαστούμε για τη θεραπεία του.

Όνειρα γλυκά και ένα θαυμάσιο ξύπνημα.

Βιβλία

  • Οικουμενική Φιλοσοφία
  • Ο Ανώτερος Προορισμός του Ανθρώπου
  • Οι Ρόλοι που Παίζουμε σαν Ψυχές στην Εξέλιξη

Ιστοσελίδες

ύλη, όνειρο, πραγματικότητα

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 34 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 41 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1200 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.