«Αν φέρεσαι στους ανθρώπους σαν να είναι όπως θα έπρεπε να είναι, θα τους βοηθήσεις να γίνουν αυτό που μπορούν να γίνουν.»
Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε

 

Θαρρώ πως ακούω τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή που γνώρισα ποτέ να μου λέει: «Μάικ, θα είσαι πολύ πιο αποτελεσματικός ηγέτης όταν μάθεις να φέρεσαι στους ανθρώπους έτσι ώστε να τους αναδεικνύεις.»

Δεδομένου ότι ο υπόλοιπος κόσμος γενικά εστιάζει στα λάθη των ανθρώπων, αυτός ο τύπος μού σύστησε να παρατηρώ ό,τι γίνεται σωστά. Οι άνθρωποι κατευθύνονται εκεί όπου αισθάνονται ότι εκτιμάται η αξία τους. Αντί να προσέχουμε πού βρίσκονται οι άνθρωποι, είναι προτιμότερο να τους βλέπουμε εκεί όπου μπορούν να φτάσουν –είναι μια συμπεριφορά που ενισχύει την αξία τους και μπορεί να χρειάζεται από μέρους μας λίγη πίστη, ενθάρρυνση και προνοητικότητα, αλλά θα αποδειχθεί ότι αξίζει τον κόπο.

Έχετε ακούσει ποτέ ότι η ικανότητα είναι ζήτημα ψυχικής διάθεσης; Ε λοιπόν, και βέβαια είναι, και το περιβάλλον μας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά ποιες ικανότητες πιστεύουμε ότι έχουμε.

Πριν από χρόνια, ενώ ήμουν πωλητής σε μια τοπική (και περιορισμένης ανταγωνιστικής νοοτροπίας) εταιρεία, ο διευθυντής μου και ιδιοκτήτης της έτυχε να αναφέρει ότι ήμουν ανταγωνιστικός σε εθνικό επίπεδο, γεγονός που αγνοούσα παντελώς. Είτε το γνώριζε είτε όχι, το παθητικό σχόλιό του με εξύψωσε από το να ανταγωνίζομαι σε τοπικό επίπεδο στο να δω τον εαυτό μου όπως μπορούσα να γίνω –ηγέτης στον τομέα των πωλήσεων σε εθνικό επίπεδο (πράγμα που συνέβη μερικά χρόνια αργότερα).

Αν θέλετε να συγκροτήσετε μια ισχυρή ομάδα στη δουλειά σας, στην εκκλησία, στο γήπεδο ή στο σπίτι σας, μάθετε να έχετε την υπομονή και την προοπτική να βλέπετε τους ανθρώπους πέρα από αυτό που είναι σήμερα.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για τον/τη σύζυγό μας, τα παιδιά ή την ομάδα μας, οι άνθρωποι γενικά θα σταθούν στο ύψος των προσδοκιών μας –ιδιαίτερα αυτοί που μας σέβονται περισσότερο.

Αν θέλετε να αποκτήσετε μια σπουδαία ομάδα, φερθείτε στους ανθρώπους έτσι ώστε να τους αναδείξετε.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μάικ Γκριν «52 Mαθήματα ηγεσίας» 
Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας