Συχνά βρίσκονται ήδη εκεί κατά τη γέννησή μας και συνεχίζουν να μεγαλώνουν, καθώς η ανθρώπινη εμπειρία ή η προοπτική της ζωής μας νομιμοποιούν την ενεργητική τους συχνότητα. Π.χ. εάν ένα άτομο έχει εγκαταλειφθεί στη γέννησή του, μπορεί να έχει ένα βάρος στη καρδιά και συναισθήματα φόβου, μήπως εγκαταλειφθεί στο μέλλον.

 

Εάν ζήσει μ’ αυτό τον τύπο πέτρας και δεν είναι συνειδητός/ή με αυτό, πιθανά να έλκει καταστάσεις εγκατάλειψης, ιδιαίτερα εγκατάλειψης του εαυτού, το οποίο εξυπηρετεί ασυνείδητα να ενισχύει αυτή τη συναισθηματική-νοητική πέτρα. Έτσι η πέτρα ολοένα μεγαλώνει και η πεποίθηση εγκατάλειψης γίνεται ισχυρότερη, μέχρι που κάποιος είναι ικανός να παρέμβει με συνειδητή επίγνωση.

πέτρες συναισθημάτων-νόησης μπορούν επίσης να αναδυθούν όταν συναντούμε στη ζωή μας δύσκολες καταστάσεις: εμπειρίες έντονου θυμού, απώλειας, λύπης ή στιγμές δυνατών αρνητικών συναισθημάτων. Κατά τη διάρκεια συναισθηματικής έντασης μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια πέτρα συνδυάζοντας το ισχυρό αρνητικό συναίσθημα με μια ισχυρή νοητική απόφαση, η οποία μεταβάλλει το σύστημα πεποίθησης του και νομιμοποιεί επιπλέον αυτή την ιδιαίτερη προοπτική ζωής.

Σ’ αυτό το σημείο η πέτρα δρα σαν ένας φακός, μέσω του οποίου κάποιος αντιλαμβάνεται τη ζωή του. Είναι πράγματι μια παραμόρφωση αυτού που είναι και αυτού, που θα μπορούσε να είναι.

H συναισθηματική-νοητική πέτρα βαραίνει την καρδιά-νου. Δημιουργεί έναν τοίχο ανάμεσα στο μυστικό μέρος του εαυτού μας και τον εξωτερικό κόσμο. Αυτός ο τοίχος κλείνει τη ροή της ενέργειας μεταξύ των διάφορων πτυχών του εαυτού μας, κλείνει την ενεργειακή ροή μεταξύ του εαυτού μας και της φύσης. Και φυσικά μεταξύ του εαυτού μας, και των φίλων μας, της οικογένειάς μας. Όταν τα ενεργειακά μονοπάτια μας είναι κλειστά, η ενέργειά μας δεν είναι προσβάσιμη σε μας, τα συναισθήματά μας δεν είναι ελεύθερα να ρέουν και οι πέτρες γίνονται όλο και ισχυρότερες, αφού καταναλώνουν την παγιδευμένη ενέργεια.

Όσο περισσότερη ενέργεια χρειαζόμαστε για να διατηρούμε τις συναισθηματικές- νοητικές πέτρες, τόσο λιγότερη μας απομένει για να διατηρήσουμε την υγεία μας, την ευτυχία μας και την πρόοδο των επιλεγμένων επιδιώξεών μας. Καθώς μεγαλώνουμε, η υγεία των φυσικών μας σωμάτων, των συναισθημάτων μας και των νοητικών μας δυνατοτήτων, επιδεινώνεται, γιατί δεν διαθέτουμε αρκετή ενέργεια για να διατηρήσουμε την παρούσα κατάσταση. Τα συναισθήματά μας, επηρεάζονται σημαντικά από αυτές τις πέτρες, και δεν ρέουν ελεύθερα. Συμβαίνει άνθρωποι να πεθαίνουν όχι από την αρρώστια, αλλά από την τεράστια πέτρα, που τους έχει πάρει την ενέργεια της ζωής.

Πώς θα απαλλαγούμε από τις συναισθηματικές-νοητικές πέτρες;

Είναι σημαντικό να πλησιάσουμε με ευγένεια αυτό το έργο από τη φωτεινή πλευρά της προοπτικής της ζωής μας. Πολύ συχνά όταν επιχειρούμε μια αλλαγή, μπαίνουμε περισσότερο σε ματαίωση, θυμό ή φόβο, πράγματα που ανήκουν στη σκοτεινή πλευρά της προοπτικής της ζωής μας. Βοηθάει να πλησιάσουμε με έναν εντελώς νέο τρόπο-με συμπόνοια, ευγένεια και αποδοχή, που λέει ότι σήμερα αυτό που είσαι, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήσουν χθες. Σήμερα είναι μια νέα μέρα κι έχεις τη δυνατότητα να ξεκινήσεις ένα ολοκαίνουργο σημείο πεποίθησης. Μπορούμε να φτάσουμε αυτό το σημείο πεποίθησης ή όπως το ονομάζει ο Master Liu, New Point of Life (νέο σημείο ζωής), όταν επιτρέψουμε τους εαυτούς μας να είναι παρόντες στο τώρα και να αφήσουμε προηγούμενες σκέψεις, συναισθήματα, και πεποιθήσεις, που δεν εξυπηρετούν την ολότητά μας.

Πολλές και διαφορετκές πνευματικές παραδόσεις μιλάνε για το μαγικό μέρος- του να είσαι στο Τώρα- σαν το μέρος της δύναμης. Είναι εδώ, αυτή τη στιγμή, που μπορούμε πραγματικά να είμαστε ολότελα παρόντες. Εδώ και τώρα μπορούμε να εστιάσουμε την πρόθεσή μας και να επηρεάσουμε μια αλλαγή στις ζωές μας. Η παρούσα στιγμή δεν είναι ένας χώρος στον χρόνο, είναι κυρίως ένα ενεργειακό πεδίο.

Έτσι από αυτόν τον χώρο, όντας παρόντες, θέτουμε την πρόθεση να θελήσουμε την ελευθέρωση μιας συναισθηματικής-νοητικής πέτρας. Αυτό που απαιτείται, είναι να θέλεις να πας βαθιά μέσα σου.

Ποιος είναι ο δικός σου τρόπος να κάνεις αυτό;

Εάν θεωρείτε το άρθρο ενδιαφέρον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σεμινάριο: “Ζhineng Qigong Self-Care στην Αίγινα”. Πραγματοποιείται από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στην Αίγινα, από τη Χρυσή Μπέρου.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

 

Newsletter εγγραφή

 

Χρυσή Μπέρου

Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρή να λέει: "Κάθε Tώρα και καλύτερα". Και με αυτόν τον οδηγό, ακολουθώ τη διαδρομή του μονοπατιού μου από τότε που γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σπούδασα γαλλική φιλολογία.
Είμαι εκπαιδεύτρια, κάτοχος κινεζικής πιστοποίησης στο Ζίνενγκ Τσιγκόγκ και στην Ενεργειακή θεραπεία.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, στόχος μου είναι να μεταφέρω τη γνώση του Ζίνενγκ Τσιγκόγκ και τα οφέλη του, σε όλο και περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα και να βοηθήσω με την ενέργειά μου στην ενδυνάμωση εκείνων που επιλέγουν να συνδεθούν με τον αληθινό τους εαυτό.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Χρυσής Μπέρου
Χρυσή Μπέρου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας