Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα που συνδέονται με διαφορετικούς αδένες στο φυσικό μας σώμα. Σύμφωνα με την τάντρα τα τσάκρα έχουν πόλους, είναι δηλαδή σαν μπαταρίες με τον πομπό και τον δέκτη. Ανάλογα αν σε αυτή την ζωή έχεις ενσαρκωθεί σε γυναικείο ή αντρικό σώμα οι πολικότητες είναι διαφορετικές.

 

Στο αντρικό σώμα το πρώτο τσάκρα είναι πομπός. Από εκεί οι άντρες μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο την ζωτικότητά τους. Το δεύτερο είναι δεκτικό, το τρίτο είναι πομπός και εκπέμπει την ύψιστη έννοια της παρουσίας, το τέταρτο είναι δέκτης, το πέμπτο είναι πομπός από όπου και αναβλύζει η δύναμη της έκφρασης.

Στο γυναικείο σώμα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το πρώτο είναι δέκτης, το δεύτερο πομπός από όπου η γυναίκα μοιράζεται με τον κόσμο την ικανότητα της ροής και της άφεσης, το τρίτο είναι δέκτης, το τέταρτο είναι πομπός το οποίο μπορεί να ευλογήσει την ανθρωπότητα με την δύναμη της μεταμόρφωσης.

Όταν ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται τότε δημιουργείται και η έλξη μεταξύ των αντίθετων πόλων. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε στιγμές ερωτικής έλξης, αλλά είναι το φυσιολογικό επακόλουθο σε οποιαδήποτε συνάντηση των δύο φύλων.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που συναντά αυτή την στιγμή η ανθρωπότητα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους πόλους έχουν αλλάξει!

Πολλές γυναίκες έχουν αναπτύξει πιο πολύ τους δέκτες παρά τους πομπούς και το αντίθετο οι άντρες. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε αρσενικές γυναίκες και θηλυκούς άντρες.

Από την στιγμή που η πολικότητα χάνει την φυσιολογική της χροιά, σε ένα αντρικό ή γυναικείο σώμα, τότε τα προβλήματα ξεκινάνε σε όλους τους τομείς της ζωής. Στο συναισθηματικό, στο ενεργειακό και στο φυσικό σώμα.

Η ανισορροπία που προκαλείται στο ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο είναι ικανή να δημιουργήσει θέματα υγείας, άγχος, κατάθλιψη, κρίσης πανικού, έλλειψη συγκέντρωσης, διάφορες φοβίες, ανασφάλεια, και πολλά άλλα ανάλογα με την περίπτωση.

Στους άντρες κάτι που οφείλεται ιδιαίτερα σε αυτή την ανισορροπία είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση, έλλειψη στύσης, δυσλειτουργία στον θυρεοειδή, παχυσαρκία και προβλήματα με τον προστάτη.

Στις γυναίκες εμφανίζονται συχνά θέματα, όπως καρκίνος του μαστού, ημικρανίες, έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης, γυναικολογικά προβλήματα, προβλήματα με την όραση, διάφορες αλλεργίες και πολλά άλλα.

Η σωστή πολικότητα των τσάκρας μας βοηθάει να μπούμε στην φυσιολογική λειτουργία όλων των σωμάτων μας, η οποία βέβαια αντικατοπτρίζεται και στην εξωτερική μας πραγματικότητα με την δημιουργία μιας αισθητά καλύτερης ποιότητας ζωής!

 

Newsletter εγγραφή

 

Αγάπη Ελπίδα Αποστολοπούλου
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Αγάπη Ελπίδα Αποστολοπούλου (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας