Οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών στην Ελλάδα είχαν κατασκευαστεί στη Νάουσα με τις φωτογραφίες από την συγκεκριμένη, πρωτοποριακή κίνηση να έχει γίνει viral, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου.

 

Τώρα συνέχεια έχει η Αθήνα, όπου οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις που θα δούμε στην πρωτεύουσα μόλις δημιουργήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του Χαλανδρίου οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Στόχος του συγκεκριμένου πρότζεκτ είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ασφάλεια στους δρόμους. Για τους λόγους αυτούς δημιουργήθηκαν οι  διαβάσεις τριών διαστάσεων (3D), περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Οι διαβάσεις αυτές είναι σχεδιασμένες ώστε να μοιάζουν ότι αιωρούνται πάνω από το οδόστρωμα, δημιουργώντας μία οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς που πλησιάζουν στα εν λόγω σημεία.

Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε πολλές χώρες στον κόσμο με πολύ θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν, καθώς τα αυτοκίνητα μοιραία κατεβάζουν αμέσως ταχύτητα μόλις προσεγγίζουν το σημείο.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών στην Ελλάδα κατασκευάστηκαν στη Νάουσα.

Πηγή: womantoc.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας