Στο πέρασμα των χρόνων τα περισσότερα ζευγάρια ξεχνούν πώς να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον με παιχνιδιάρικη διάθεση και αυτό είναι πολύ κρίμα.

 

Hσύζυγος μου, που μοιάζει εξαιρετικά στην Νταινέρυς Ταργκάρυεν από το Game of Thrones, είναι μια γυναίκα με παιχνιδιάρικη διάθεση. Απολαμβάνει τη ζωή της ως η μητέρα πολλών σκυλιών. Έχει τη χαρά να παίρνει το τσάι της στο κρεβάτι και να λαμβάνει λουλούδια την εποχή που ανθίζουν ολόγυρα μας.

Εγώ προσπαθώ πάντα να είμαι δημιουργικός στις ιδέες μου, ώστε σπάνια τις προσφέρω το ίδιο πράγμα δύο φορές. Έχουμε και οι δύο παιχνιδιάρικη διάθεση και αυτό βοηθά να μην εξανεμίζεται η αγάπη ανάμεσα μας.

Στο πέρασμα των χρόνων τα περισσότερα ζευγάρια ξεχνούν πώς να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον με παιχνιδιάρικη διάθεση και αυτό είναι πολύ κρίμα. Συχνά ξεχνιόμαστε με τη δουλειά με τα προβλήματα που ανακύπτουν ώστε στο τέλος της ημέρας είμαστε πολύ κουρασμένοι για να δώσουμε μια παραπάνω προσοχή στον σύντροφο μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία άσχημων συναισθημάτων στο ζευγάρι. Να νιώθουν απόρριψη και να προκαλούνται ακόμα και καυγάδες.

Εάν έχετε μεγαλώσει παιδιά ξέρετε ότι η αγάπη σας γι αυτά είναι απεριόριστα και ότι ο χρόνος που πρέπει να τους διαθέτετε απροσμέτρητος. Η φροντίδα των παιδιών σας, το φαγητό, η διασκέδαση τους και το να τα κάνετε να νιώθουν ασφαλή είναι σοβαρή δουλειά, αν και σας δίνει πίσω πάρα πολλά. Μαντέψτε… Το ίδιο ισχύει αν θέλετε να είστε καλοί σύντροφοι. Η μόνη διαφορά είναι ότι με τον σύντροφο σας είναι μια αμφίδρομη κατάσταση. Παίρνετε πίσω δηλαδή όλη την προσοχή που του προσφέρετε και ακόμα περισσότερη.

Δεν λέω να φέρεστε στον αγαπημένο σας σαν να είναι παιδί. Η ανατροφή εξάλλου είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Απαιτείται όμως και για τον σύντροφο σας η ίδια συναισθηματική ενέργεια. Εάν δεν μπορείτε να απαντήσετε στην πρωινή παιχνιδιάρικη διάθεση του συντρόφου σας, έστω με ένα χαμόγελο, τότε σηκωθείτε και πηγαίνετε να καθαρίσετε κάτι. Εάν πάλι αισθάνεστε κουρασμένες και νευριασμένες πηγαίνετε γραμμή στο κρεβάτι. Μην είστε γκρινιάρες. Δεν κάνει καλό ούτε σε εσάς, ούτε στους άλλους. Και το να βγάζετε τον θυμό σας είναι απαράδεκτο, όταν κάποιος που σας αγαπά προσπαθεί να εκφράσει θερμά αισθήματα ή να γελάσει μαζί σας.

Η ανταπόκριση σας στην θετική ενέργεια του συντρόφου σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξασφαλίσετε λίγη έξτρα ενέργεια οι ίδιες. Σκεφτείτε το ως εξής. Εάν ανταποκριθείτε ανάλογα στην ευγένεια του, θα κερδίσετε αγκαλιές, φιλιά και μπόλικη τρυφερότητα. Το μόνο που σας εμποδίζει είναι το πείσμα σας. Δεν θέλω να σας τα λέω απότομα, Αν αφήνετε όμως τη κακιά σας διάθεση να σας εμποδίζει να δέχεστε την αγάπη ενός καλού ανθρώπου, απλά αλλάξτε διάθεση.

Μπορείτε να διασκεδάσετε με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να αστειευτείτε μεταξύ σας, να παίξετε χαρτιά, να περάσετε χρόνο μαζί στον κήπο ή να πάτε μια ημερήσια εκδρομή. Κάποιες φορές όταν η ζωή αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη, πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τις χαρές της. Είναι ακόμα καλύτερα όταν αυτή την προσπάθεια τη καταβάλουμε μαζί με κάποιον που αγαπάμε.

Κάθε μέρα, ότι και να σας συμβαίνει, πρέπει να εκφράζετε θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε τη ζωή σας. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί αν το αμελείτε, με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν να αισθάνονται ότι δεν σας ενδιαφέρουν πια. Και τότε μπορεί να κάνει την εμφάνιση της η τοξική ενέργεια.

Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια ακόμα υποχρέωση στην υπερβολικά γεμάτη μέρα σας. Δεν είναι πιο δύσκολο από το να προσφέρετε ένα ζεστό χαμόγελο στο άτομο που κάνει την καρδιά σας να χτυπά και να στο μεταξύ να προσπαθείτε να διασκεδάσετε μαζί του.

παιχνιδιάρικη διάθεσηΟ Μπάρτον Γκόλντσμιθ, PHD, είναι ψυχοθεραπευτής, αρθρογράφος, ομιλητής και συγγραφέας κατά το ήμισυ του βιβλίου «100 Ways to Overcome Shyness – Go from Self-Conscious to Self- Confident».

 

Πηγή: psychologytoday.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας