Δεν είναι τυχαίο που σε όλα τα ινστιτούτα χαλάρωσης και ευεξίας, όπως χώροι μάλαξης ή σπα, το πρώτο πράγμα που διακρίνεις είναι η διάχυτη ευωδία του χώρου που σε καλωσορίζει και σε προϊδεάζει ότι θα περάσεις μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Διάφορα αιθέρια έλαια με διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες που θα συμβάλουν σημαντικά στην συνολική απόλαυση της στιγμής.

 

σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η τάση για αυτοβελτίωση και ευεξία, τα αιθέρια έλαια προσφέρουν έναν άμεσο τρόπο χαλάρωσης ενώ είναι ταυτόχρονα εύκολο να τα προμηθευτεί κανείς χωρίς μεγάλο κόστος. Επιπλέον, είναι η ιδανική λύση ώστε να κάνετε το σπίτι σας να  μοσχομυρίζει. Τα όμορφα αρώματα είναι ένας από τους πιο κύριους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν αρωματιστές-diffusers.

Η χρήση ενός αρωματιστή χώρου είναι ένας εύκολος, αποτελεσματικός και καθαρός τρόπος να επωφεληθείτε από τα οφέλη των αιθέριων ελαίων. Αν θέλετε να γεμίσετε το σπίτι σας με την ευωδία των αιθέριων ελαίων, να αναζωογονήσετε το χώρο εργασίας ή το γραφείο σας ή να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον που θα βοηθήσει τα παιδιά σας να κοιμηθούν τη νύχτα, δοκιμάστε συσκευές που διαχέουν στον αέρα αιθέρια έλαια ή άλλα αρώματα.

Οι αρωματιστές χώρου είναι μια ιδανική λύση για να κάνετε τον επαγγελματικό σας ή τον προσωπικό σας χώρο ευωδιαστό και ευχάριστο. Το κατάλληλο ελαφρύ άρωμα μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες για να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, αλλά και να δημιουργήσει μια άμεση θετική πρώτη επαφή στους πελάτες και επισκέπτες στον χώρο εργασίας σας.

Υπάρχει μια ποικιλία συσκευών αρωματισμού που διακρίνονται για την ποιοτική κατασκευή, την άριστη λειτουργία, καθώς και τον προχωρημένο σχεδιασμό τους, όπως και συσκευές με ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική γεγονός που τους προσδίδει ένα σημαντικό διακοσμητικό ρόλο. Έτσι πέρα από την ευχάριστη μυρωδιά και την χαλαρωτική ατμόσφαιρα, θα προσθέσουν στον χώρο σας μια πινελιά στυλ και καλού γούστου.

Τύποι συσκευών διάχυσης αιθέριων ελαίων:

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών, αυτοί  που χρησιμοποιούν την θερμότητα, αυτοί που χρησιμοποιούν νερό και ατμό και συσκευές υπερηχητικών δονήσεων (Ultrasonic). Η κάθε μια συσκευή χρησιμοποιεί τη δική της μοναδική μέθοδο για να διαχέει τα αιθέρια έλαια στον αέρα αξιοποιώντας με διαφορετικό τρόπο τα θεραπευτικά τους οφέλη.

Δεδομένων αυτών των τεσσάρων επιλογών, πώς θα αποφασίσετε ποια θα ήταν η καλύτερη για εσάς; Για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε τι να επιλέξετε, έχουμε αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας της κάθε συσκευής και μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

Αρωματιστές Υπερήχων (Ultrasonic)

Μια έξυπνη συσκευή που ιονίζει αιθέρια έλαια και τα διαχέει στην ατμόσφαιρα. Ο αρωματιστής υπερήχων δεν χρησιμοποιεί θερμότητα για την εξάτμιση των αιθέριων ελαίων αλλά νερό και υπερηχητικές δονήσεις. Οι υπερηχητικές δονήσεις δημιουργούνται από ένα μικρό δίσκο κάτω από την επιφάνεια του νερού που προκαλεί το αιθέριο έλαιο να διασπαστεί σε μικροσκοπικά σωματίδια χωρίς να χάσει τίποτα από τα δραστικά και αρωματικά συστατικά του. Είναι ιδανικός για όσους χρειάζονται τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς λόγους και για να αντιμετωπίσουν την ξηρή ατμόσφαιρα.

Τα υπερηχητικά μοντέλα αρωματιστών χρησιμοποιούν μόνο μια μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου συμβάλλοντας έτσι στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ελαίων. Αυτή η συσκευή λειτουργεί τόσο ως αρωματιστής όσο και ως υγραντήρας, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό εάν ζείτε σε ξηρό κλίμα. Είναι συνήθως εντελώς αθόρυβα καθιστώντας τα ιδανικά για νυχτερινή χρήση.

Διάχυση με Θερμότητα (Heat essential oil diffuser)

Oι αρωματιστές αυτοί χρησιμοποιούν στοιχεία θερμότητας για να βοηθήσουν το αιθέριο έλαιο να εξατμιστεί σταδιακά στον αέρα. Μερικές φορές οι συσκευές θερμότητας χρησιμοποιούν το αιθέριο έλαιο αναμεμειγμένο με νερό. Ορισμένες συσκευές χρησιμοποιούν πολύ υψηλά επίπεδα θερμότητας για να προκαλέσουν την έκχυση πιο έντονου αρώματος, ωστόσο οι καλύτερες συσκευές θερμότητας είναι αυτές που χρησιμοποιούν πολύ χαμηλή θερμότητα για να αποφευχθεί η δραστική αλλαγή των χημικών συστατικών των ελαίων. Η διάχυση με τη χρήση θερμότητας είναι ένας οικονομικός, αποτελεσματικός και αθόρυβος τρόπος διάδοσης του αρώματος ενός αιθέριου ελαίου σε όλο το δωμάτιο.

Διάχυση με Εξάτμιση (Humidifier & Vaporizer)

Η διάχυση εξάτμισης χρησιμοποιεί τη ροή του αέρα για να διαδώσει το άρωμα των αιθέριων ελαίων στον χώρο. Ένας ανεμιστήρας εκπνέει αέρα μέσω ενός φίλτρου, ενώ ο κινούμενος αέρας αναγκάζει το αιθέριο έλαιο να εξατμιστεί διαχέοντας το μέσα και γύρω από το δωμάτιο.

Ο αρωματιστής αυτός λειτουργεί και ως συσκευή ύγρανσης της ατμόσφαιρας σε  περιπτώσεις ξηρού κλίματος, απελευθερώνοντας μικρές ποσότητες ατμού στην ατμόσφαιρα. Προσθέτοντας μέσα στο νερό της συσκευής αιθέρια έλαια και έχεις ταυτόχρονα ένα θαυμάσιο αρωματικό χώρου.

Καλό θα ήταν να διατηρείτε τον αρωματιστή σε ασφαλή απόσταση από τα κατοικίδια ζώα και τα παιδιά και να μην τα αφήνετε να εκτίθενται σε υψηλές δόσεις. Πρέπει επίσης να καθαρίζετε τακτικά το εσωτερικό του με βαμβακερά πανιά από μικροϊνες για να αποφύγετε την συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, ενώ συνίσταται τρίψιμο με αλκοόλη μία ή δύο φορές το μήνα για την απομάκρυνση της περίσσειας βρωμιάς.

Ανεξάρτητα από τον αρωματιστή αιθέριων ελαίων που θα επιλέξετε, τα αρώματα των αιθέριων ελαίων μπορούν να επηρεάσουν τα συναισθήματά σας και τη γενική σας ευημερία προς το καλύτερο. Καθένας από τους παραπάνω αρωματιστές, θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τα οφέλη της αρωματοθεραπείας στην άνεση του σπιτιού σας.

Βρείτε τον ιδανικό αρωματιστή για τον δικό σας προσωπικό χώρο που  να ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις σας και σε επίπεδο λειτουργιών και σε επίπεδο αισθητικής. Αφεθείτε στα αρώματα που διαχέουν και χαλαρώστε!

 

Πάτησε εδώ για να μπεις στην κλήρωση για ένα αρωματιστή*

*Για τη δήλωση συμμετοχής χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στο Instagram

Λήξη διαγωνισμού: Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, 12:00

 

Είστε έτοιμοι να αγοράσετε το δικό σας Αρωματιστή; (Εδώ)

Ιστοσελίδα: https://www.designisthis.com
Email: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/DesignIsThis

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας