Ολιστική Βοτανική και Παιδί

0
165

Τι θα μπορούσε να κάνει η βοτανοθεραπεία σε ένα παιδί;

Η απάντηση είναι μία ερώτηση:

Τι θα μπορούσε να κάνει η Μητέρα Φύση σε ένα παιδί;

 

Συνεχίζω με τα λεγόμενα του Dr Edward Bach :

«Ένα μικρό παιδί αποφασίζει να ζωγραφίσει ένα σπίτι για τα γενέθλια της μητέρας του. Στο μικρό μυαλό του το σπίτι έχει ήδη ζωγραφιστεί. Γνωρίζει πως είναι μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, το μόνο που μένει είναι να το αποτυπώσει στο χαρτί. Βάζοντας όλες του τις δυνάμεις δίνει μορφή στην εικόνα που έχει για το σπίτι. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης γιατί είναι δημιούργημα αποκλειστικά δικό του, κάθε πινελιά εκφράζει αγάπη για τη μητέρα του, κάθε παράθυρο, κάθε πόρτα ζωγραφίζονται με τη πεποίθηση ότι εκεί είναι η θέση τους.

Ακόμα και αν μοιάζει με αχυρώνα αποτελεί το πιο όμορφο σπίτι που ζωγραφίστηκε ποτέ: πρόκειται για επιτυχία, γιατί ο μικρός καλλιτέχνης κατέθεσε ολόκληρη την καρδιά και την ψυχή του, όλο του το «είναι» στο δημιούργημά του. Αυτό είναι υγεία, αυτό είναι επιτυχία, ευτυχία και πραγματική φροντίδα. Η φροντίδα μέσα από αγάπη, με απόλυτη ελευθερία, με τον δικό μας τρόπο».

 

Βοτανική θεραπεία για παιδιά

 

Αυτή την αλήθεια και την ελευθερία έκφρασης των παιδιών θα πρέπει να την περιφρουρούμε και να την καλλιεργούμε ακόμα και με τις θεραπείες που επιλέγουμε για τα παιδιά μας. Η βοτανοθεραπεία, προερχόμενη από τη Φύση μας δίνει ουσίες και συντονισμούς που βοηθούν τα παιδιά να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματά τους εντελώς ανώδυνα για τον οργανισμό τους και την ψυχοσύνθεσή τους.

Ένας πολύ καλός συνδυασμός βοτανικής θεραπείας για παιδιά είναι η συνδυαστική χρήση της γεμμοθεραπείας και των ανθοϊαμάτων.

 

 

Η γεμμοθεραπεία

 

Η γεμμοθεραπεία είναι εκείνος ο κλάδος της βοτανικής που ασχολείται με την παρασκευή ιαμάτων από εμβρυϊκά μέρη των φυτών. Χρησιμοποιεί δηλαδή οφθαλμούς, μπουμπούκια, νεαρούς βλαστούς και ριζίδια, συλλέγοντας τα τη στιγμή που είναι γεμάτα με αρχέγονα κύτταρα των φυτών, τα λεγόμενα «μεριστώματα» και είναι έτοιμα να δώσουν νέους ιστούς. Τι πιο ταιριαστό και αναζωογονητικό για ένα παιδί από το να έρθει σε επαφή με τη δύναμη ανάπτυξης των νεαρών φυτών και δένδρων στη Φύση…

Τα μεριστώματα στην ουσία είναι φυτικά βλαστοκύτταρα. Τα γεμμοθεραπευτικά σκευάσματα βοηθάνε δουλεύοντας βαθιά στους ιστούς και στα όργανα που πάσχουν. Όμως λόγω και των αναπτυξιακών ουσιών που περιέχουν, πετυχαίνουν ανάπλαση των ιστών που στοχεύουν και αποτοξίνωση ολόκληρου του οργανισμού, με στόχο την προαγωγή της ανάπτυξης του παιδιού. Επιπλέον είναι δυναμοποιημένα στην πρώτη δεκατιαία κλίμακα του Hanneman και μπαίνουν λίγο πιο βαθιά δρώντας και στο πνευματικό επίπεδο εξισορροπώντας φοβίες και άγχος. Κάνοντας μία προσπάθεια να κλείσουμε την θεραπευτική αγκαλιά μας, προσθέτουμε και τα ανθοϊάματα, τα οποία είναι στην ουσία τους θεραπευτικοί κραδασμοί της Φύσης στην πιο ντελικάτη μορφή τους.

 

Τα ανθοϊάματα

 

Εμείς οι άνθρωποι ερχόμαστε σ’ αυτό τον κόσμο αληθινοί και καθαροί, με σκοπό να δώσουμε την ομορφιά της ψυχής μας, όντας αληθινοί στις πεποιθήσεις μας και στις πράξεις μας. Σ’ αυτή την μορφή κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται κανενός είδους θεραπεία. Ο καθένας μας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και ποιότητες που είναι κομμάτι της συλλογικής συνείδησης.

Ζώντας όμως σ’ έναν κόσμο εμπειριών και βιωμάτων τυλίγουμε τους εαυτούς μας με πολλά περιβλήματα, μη γνωρίζοντας στο τέλος ποιοι πραγματικά είμαστε και πού θέλουμε να πάμε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Τα ανθοϊάματα περιέχουν κραδασμούς που συντονίζουν αυτά τα περιβλήματα, τα οποία τελικά πέφτουν, ελευθερώνοντας την ψυχή μας και δείχνοντάς μας τι υπάρχει ακριβώς από κάτω για να δουλέψουμε.

Ένα παιδί, καθώς δεν έχει προλάβει ακόμα να τυλίξει την ψυχή του με πολλά περιβλήματα και αυτά που υπάρχουν δεν έχουν σκληρύνει αρκετά, είναι πολύ εύκολο να πέσουν δίνοντάς του την δυνατότητα να πετάξει προς τα όνειρά του…

 

Newsletter εγγραφή

 

Ειρήνη Δελημήτρου
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Ειρήνη Δελημήτρου (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας