Σύμφωνα με πολλούς πνευματικούς δασκάλους και αρχαίες παραδόσεις, ολόκληρος ο κόσμος μας, η ζωή σας, δεν είναι παρά ένα όνειρο. Δεν λένε ότι ο κόσμος μας και καθετί που περιέχει μοιάζει με όνειρο, αλλά πως είναι κυριολεκτικά φτιαγμένος από την ίδια ουσία με τα όνειρά μας και εξίσου απατηλός. Όταν παραμένετε μόνιμα Επίγνωση, θα είστε πλέον βέβαιοι ότι η ζωή και ο κόσμος σας δεν είναι η πραγματικότητα που νομίζατε ότι είναι ‒ ένα όνειρο.

 

Αυτή η ζωή είναι ένα όνειρο. Ονειρευόμαστε πως είμαστε ένα πρόσωπο που ζει σε έναν κόσμο για τον οποίο είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι πραγματικός. Δεν συνειδητοποιούμε ότι όλα είναι όνειρο. Ολόκληρος ο κόσμος δεν είναι παρά μια ονειρική ψευδαίσθηση που δεν υπήρξε ποτέ. Η αλήθεια είναι πίσω ακριβώς από τον εξωτερικό κόσμο».

Λέστερ Λέβενσον, από το Happiness Is Free, τόμοι 1‒5

«Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην πιθανότητα ότι όλο αυτό είναι όνειρο, και, όταν το κάνουμε, όλα αλλάζουν δραματικά. Αποδεικνύεται πως έτσι είναι τα πράγματα. Αν δούμε αυτήν την εμπειρία αφύπνισης ως όνειρο, τότε η συμπεριφορά μας αλλάζει και θα ανακαλύψουμε πως αλλάζει και η απάντηση που προέρχεται από τους χαρακτήρες ή την κατάσταση στο όνειρο αυτό».

Φρανσίς Λουσίλ, από το The Perfume of Silence

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε ένα διαυγές όνειρο. Και μέρος του ονείρου είναι αυτό που αποκαλούμε νου, σώμα και σύμπαν».

Ντιπάκ ΤσόπραTM, γιατρός

«Και το όνειρο είναι αδιάλειπτο, άρα είναι σχεδόν αδύνατο για τους ανθρώπους να ξυπνήσουν».

Η δασκάλα μου

Στα νυχτερινά σας όνειρα ο νους σας δημιουργεί το σώμα σας, άλλους ανθρώπους (κάποιους τους γνωρίζετε, άλλους όχι), πόλεις, κωμοπόλεις, σπίτια, οχήματα, τρόφιμα, αντικείμενα, δέντρα, φύση, ζώα, τον ήλιο, τα αστέρια και τον ουρανό. Δημιουργεί επίσης χρόνο που περνά, μέρα, νύχτα, φωνές, ήχους και κάθε περίσταση και γεγονός που λαμβάνει χώρα στο όνειρό σας. Το μυαλό σας δημιουργεί έναν ολόκληρο κόσμο, δημιουργεί μια ονειρική εκδοχή σας, και τα κάνει όλα να μοιάζουν τόσο αληθινά που δεν το αμφισβητείτε καν ‒ μέχρι να ξυπνήσετε! Μόνο τότε συνειδητοποιείτε ότι ήταν όνειρο.

«Ίσως έχετε παρατηρήσει ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που έχουν τα όνειρα. Σχεδόν πάντα, ο “εσείς” στο όνειρο δεν συνειδητοποιεί ότι είναι όνειρο. Αυτή είναι η ειρωνεία με τα όνειρα. Οι ήρωες σε ένα όνειρο υποθέτουν αυτόματα ότι είναι εντελώς ξύπνιοι! Οι χαρακτήρες στα όνειρα δεν είναι ξύπνιοι. Οι εμπειρίες στα όνειρα δεν είναι πραγματικές. Αλλά στο όνειρο δεν παρατηρούμε τίποτε από όλα αυτά. Δείτε και κάτι ακόμα για τα όνειρα. Ως προς τους ήρωες των ονείρων, δεν υπάρχει τίποτα πέρα ​​από το όνειρο. Οι ήρωες των ονείρων δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχει ένα άλλο, αληθινό είδος επίγνωσης. Ο ήρωας ενός ονείρου δεν έχει ιδέα πως κάτι λείπει».

Πίτερ Τζιούμπαν, από το Simply Notice

«Όσο βρισκόμαστε στο νυχτερινό όνειρο, όλα μοιάζουν αληθινά. Αν δούμε μια τίγρη, φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε ότι εμείς τη δημιουργούμε. Αν το ξέραμε, δεν θα ήταν δυνατόν να φοβόμαστε, σωστά; Αυτό αποδεικνύει ότι μια ψευδαίσθηση μπορεί να φαίνεται αληθινή ενόσω είμαστε υπό την επιρροή της, παρόλο που, όταν συνειδητοποιούμε την απατηλή της φύση, καταλαβαίνουμε ότι εμείς ήμασταν εκείνοι που την δημιουργούσαμε εξ αρχής».

Φρανσίς Λουσίλ, από το Truth Love Beauty

Ακόμα κι αν γνωρίζετε πλήρως ότι ο κόσμος είναι ένα όνειρο, εξακολουθείτε να σέβεστε την υλική του υπόσταση και το σώμα σας. Δεν πηγαίνετε και πηδήξετε από ένα κτίριο, γιατί το κτίριο, το έδαφος, το σώμα σας και η βαρύτητα είναι όλα φτιαγμένα από τα ίδια ονειρικά υλικά και θα το νιώσετε! Όπως είπε κάποτε ένας δάσκαλος, αν έρθει κάποιος και με τσιμπήσει σε ένα όνειρο, θα το νιώσω, γιατί είναι ένα ονειρικό τσίμπημα!

«Σε ένα όνειρο, μπορεί να περάσουν δέκα χρόνια σε ένα λεπτό. Μπορεί να κάνετε μωρό και την επόμενη στιγμή να είναι παιδάκι και να το πηγαίνετε στο σχολείο. Όταν ξυπνάτε, βλέπετε ότι το σώμα στο όνειρο ήταν μια ψευδαίσθηση και ο χρόνος ήταν επίσης ψευδαίσθηση, αλλά στο περιβάλλον του ονείρου όλα έμοιαζαν αληθινά».

Φρανσίς Λουσίλ, από το The Perfume of Silence

«Αν πάρουμε ως παράδειγμα την κατάσταση του ονείρου, μπορεί να υπάρξει όνειρο που να καλύπτει μια περίοδο πενήντα ετών, αλλά, όταν ξυπνάμε, συνειδητοποιούμε ότι αυτό δεν συνέβη στην πραγματικότητα. Απλώς έμοιαζε πραγματικό όσο υπήρχε ταύτιση με την ονειρική κατάσταση της συνείδησης. Η φάση της αφύπνισης είναι επίσης ένα εξαιρετικά πειστικό παιχνίδι που παράγει η συνείδηση».

Ντέιβιντ Μπίνγκχαμ, από το Conscious TV

«Οι νόμοι της φυσικής είναι οι νόμοι που ισχύουν στο όνειρο που ζούμε ενώ είμαστε ξύπνιοι. Στα νυχτερινά όνειρα, οι νόμοι της φυσικής είναι άλλοι. Για αυτό μπορείτε να πετάτε!» 

Φρανσίς Λουσίλ, από το The perfume of silence

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο «γήινο» όνειρο, το τέλος είναι το ίδιο για όλους μας: ξυπνάμε και ανακαλύπτουμε ότι όλα ήταν όνειρο! Για αυτό οι πνευματικοί δάσκαλοι μας λένε να «ξυπνήσουμε». Σημαίνει να ξυπνήσουμε από την ψευδαίσθηση και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα είναι όνειρο. Όταν ξυπνάτε τρομαγμένοι ύστερα από εφιάλτη και συνειδητοποιείτε με ανακούφιση ότι κανείς δεν χτύπησε και δεν έγινε κάτι κακό, ήταν απλώς ένα όνειρο.

«Εάν μπορείτε να βλέπετε μια ταινία και να αντικρίζετε μια εικόνα πολέμου και πόνου, και στο τέλος να λέτε “Τι υπέροχη ταινία!”, έτσι μπορείτε να πάρετε αυτήν τη ζωή ως ένα κοσμικό θέαμα εναλλαγής εικόνων. Να είστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους εμπειρία που μπορεί να έρθει προς το μέρος σας, συνειδητοποιώντας ότι όλα είναι όνειρο».

Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, από το Man’s Eternal Quest

«Είναι εξαιρετική πρακτική να βλέπετε τον κόσμο σαν όνειρο, θα σας βοηθήσει να σπάσετε τα στεγανά».

Φρανσίς Λουσίλ

Αφύπνιση

«Η μεγαλύτερη ίαση είναι να ξυπνάει κανείς από αυτό που δεν είναι».

Μούτζι

«Είναι σαν να αποστρέφετε το βλέμμα σας από ένα πράγμα και να το στρέφετε σε κάτι άλλο. Είναι κάτι τόσο ανεπαίσθητο. Σαν να εκπνέετε. Όταν είστε έτοιμοι, θα το κάνετε. Μη λέτε στον εαυτό σας ότι δεν θα είστε ποτέ έτοιμοι. Μη λέτε στον εαυτό σας πως δεν γίνεται. Συμβαίνει παντού γύρω σας, σε ανθρώπους σαν και εσάς. Δεν αγωνιούν πια. Αυτό γινόταν κάποτε. Εξακολουθούν να ζουν τη ζωή τους. Είναι γεμάτοι χαρά. Η ζωή τους κυλάει με ευκολία, ό,τι κι αν συμβαίνει. Μην τους ζηλεύετε. Μην τους αμφισβητείτε. Γίνετε και εσείς έτσι. Θα αγαλλιάσετε. Δεν θα μπορείτε να καταλάβετε γιατί επιτρέψατε στον εαυτό σας να συνεχίσει τόσο πολύ με τον άλλο τρόπο».

Τζαν Φρέιζερ, από το Opening the Door

Μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι επί αρκετές δεκαετίες της ζωής μου κοιμόμουν. Το ξέρω ότι κοιμόμουν, γιατί μπορώ να θυμηθώ ακριβώς την ημέρα, τη στιγμή και την περίσταση που ξύπνησα για πρώτη φορά! Από τότε είχα πολλές μικρές αφυπνίσεις και μια άλλη μεγάλη αφύπνιση. Το ξύπνημα είναι σαν να βγαίνεις από ομίχλη και μπορείς να δεις τα πάντα καθαρά.

Μερικοί άνθρωποι αφυπνίστηκαν την ώρα που ήταν ξαπλωμένοι στον καναπέ, που περπατούσαν στο πάρκινγκ πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό τους, που άκουγαν τον ήχο ενός πουλιού ή κάτι που λέει ένας δάσκαλος, ή την ώρα που διάβαζαν κάτι συγκεκριμένο. Πολλοί έχουν αφυπνιστεί στη μέση ενός τρομακτικού γεγονότος, τη στιγμή που η ζωή τους είχε πιάσει πάτο. Και για όλους ισχύει αυτό, που μόνο όταν ξύπνησαν το συνειδητοποίησαν ‒ έως εκείνη τη στιγμή, κοιμόντουσαν.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, παρόλο που δεν το γνωρίζουν, κοιμούνται. Γεννιούνται κοιμισμένοι, ζουν κοιμισμένοι, παντρεύονται στον ύπνο τους, μεγαλώνουν παιδιά στον ύπνο τους, πεθαίνουν στον ύπνο τους χωρίς να ξυπνήσουν ποτέ. Ζουν μηχανικές ζωές, κάνουν μηχανικές σκέψεις ‒συνήθως σκέψεις κάποιου άλλου‒ νιώθουν μηχανικά συναισθήματα, κάνουν μηχανικές ενέργειες, έχουν μηχανικές αντιδράσεις. Δεν καταλαβαίνουν ποτέ την ευγένεια και την ομορφιά αυτού του πράγματος που ονομάζουμε ανθρώπινη ύπαρξη».

Άντονι ντε Μέλλο Σ.Τζ., από το Awareness: Conversations with the Masters

Ο νους δουλεύει μηχανικά, όπως ένα πρόγραμμα σε υπολογιστή, οπότε, αν μας κυβερνά το μυαλό μας, τότε η ζωή μας είναι μηχανική. Ίσως βρίσκεστε συνεχώς σε κατάσταση έλλειψης χρημάτων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός μηχανικού νου που κάνει ξανά και ξανά τις ίδιες σκέψεις με θέμα «όχι αρκετά χρήματα». Όταν πιστεύετε αυτές τις σκέψεις, τις ενισχύετε, και έτσι συνεχίζετε να βιώνετε την εμπειρία της έλλειψης χρημάτων. Αυτό είναι το έργο των περιοριστικών σκέψεων του νου, ενώ η Επίγνωση είναι απόλυτη αφθονία.

Όταν ξυπνήσετε και αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας ως Επίγνωση, η ζωή σας θα είναι πέρα ​​από οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε αυτή τη στιγμή. Θα βρίσκετε τον κόσμο εντελώς υπέροχο, γεμάτο ομορφιά και μικρά θαύματα, και θα βλέπετε με καθαρό βλέμμα ότι όλα είναι σε καλό δρόμο, τίποτα δεν είναι εκτός πλαισίου, και όλα είναι καλά. Όταν ο νους διευθύνει τη ζωή μας, μας εμποδίζει να δούμε τον κόσμο όπως είναι πραγματικά.

Ο εγωτικός νους έχει παράφορες αντιδράσεις απέναντι στα περισσότερα πράγματα και αντικείμενα. Μέσω της εγωκεντρικότητάς του και της αδυναμίας του να δει την πλήρη εικόνα, θα κρίνει, θα επικρίνει και θα βρει σφάλμα και, λόγω της περιορισμένης οπτικής του για τη ζωή, πρέπει να αντιλαμβάνεται προβλήματα.

«Το ξύπνημα είναι δυσάρεστο, ξέρετε. Όσο είστε στο κρεβάτι, είστε άνετοι. Είναι ενοχλητικό να σας ξυπνούν. Αυτός είναι ο λόγος που ο σοφός γκουρού δεν θα προσπαθήσει να ξυπνήσει κανέναν. Ελπίζω να φερθώ σοφά και να μην κάνω καμία προσπάθεια να σας ξυπνήσω αν κοιμάστε. Πραγματικά, αυτό δεν είναι δική μου δουλειά, παρόλο που σας λέω μερικές φορές “Ξυπνήστε!”».

Άντονι ντε Μέλλο Σ.Τ., από το Awareness: Conversations with the masters

Υπάρχει ένας σκοπός στη ζωή για τον καθένα μας ‒ να ξυπνήσουμε αυτό που είμαστε, την Επίγνωση, και να απολαύσουμε το απίστευτο θέαμα του κόσμου. Όταν ξυπνάτε, θα είστε στον κόσμο αλλά δεν θα ανήκετε σε αυτόν, πράγμα που σημαίνει ότι θα είστε εντελώς απαλλαγμένοι από τις προκλήσεις του κόσμου.

Όπως ανέφερα, στο προηγούμενο κεφάλαιο, στην πρακτική των τριών βημάτων για την Επίγνωση, αφού ξυπνήσετε στην αλήθεια της Επίγνωσης, το τελευταίο βήμα είναι να παραμείνετε συνειδητά Επίγνωση και να μην σας τραβήξει πίσω ο νους και το εγώ σας. Μερικοί άνθρωποι ξυπνούν ξαφνικά και μένουν έτσι μόνιμα, ενώ για άλλους η αφύπνιση είναι μακρά διαδικασία. Όλοι, ωστόσο, λένε ότι η διαδικασία της αφύπνισης συνεχίζει να εμβαθύνει χωρίς τέλος.

«Δεν γίνεται πλέον να λέμε πως αυτό αφορά αγίους, μοναχούς Ζεν, είναι κάτι που πρέπει να περιμένεις όλη σου τη ζωή για να το αποκτήσεις. Ή πως είναι για άτομα που εξασκούν σοβαρά το πνεύμα τους, ή για άτομα που δεν γλεντούν τη ζωή τους, ή για άτομα που πιστεύουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο… Να ξέρετε ότι μπορείτε να πάτε εκεί, να είστε εκεί, να ζήσετε μια ζωή χωρίς βάρη. Δεν χρειάζεται να το κερδίσετε ή να το αξίζετε. Είναι δωρεάν. Είναι έμφυτο».

Τζαν Φρέιζερ, από το Opening the door

Η έξοδος από κάθε αρνητικότητα και ο τρόπος να αποκτήσετε μόνιμη ευτυχία είναι να αφυπνίσετε τον αληθινό σας εαυτό. Είναι το πεπρωμένο κάθε ανθρώπου. Μπορείτε να κάνετε αυτό το πεπρωμένο ζωή σας, τώρα!

Απόσπασμα από το βιβλίο: The Greater Secret – Το Υπέρτατο Μυστικό της Rhonda Byrne από τις εκδόσεις Πεδίο.

Ακούστε το σε ηχητικό: Podcast | To Υπέρτατο Μυστικό | Ονειρεύεστε…ώρα να ξυπνήσετε!

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας