Όνειρα με τα μάτια ανοιχτά, όνειρα που τα φτιάχνουμε όπως μας αρέσει, όνειρα που μας χαρίζουν τις καλύτερες ιδέες! Τι κι αν η ονειροπόληση συνδέεται με την τεμπελιά και την αφηρημάδα, στην πραγματικότητα είναι μια απίστευτη δύναμη δημιουργίας…

 

Τι είναι όμως η ονειροπόληση;  Η ονειροπόληση είναι μια συνηθισμένη και φυσιολογική ψυχική δραστηριότητα, όπου η προσοχή εστιάζεται προς τα έξω και μακριά από τα εξωτερικά ερεθίσματα του απτού περιβάλλοντος. Συχνά προκαλείται από περιβαλλοντικά στοιχεία, όπως ορισμένες οπτικές εικόνες, μυρωδιές, ήχους ή γεύσεις που προκαλούν μνήμες και διεγείρουν τη νοσταλγία.

Αν επιθυμείτε να καρπωθείτε στο μέγιστο βαθμό τα δημιουργικά οφέλη της ονειροπόλησης θα πρέπει:
  • να την εντάξετε στον καθημερινό σας πρόγραμμα. Αφιερώστε δηλαδή κάθε μέρα μερικά λεπτά για να κλείσετε τα μάτια σας και να αφήσετε τη φαντασία σας να τρέξει ελεύθερη.
  • να ξεχάσετε τις επικρίσεις που συνήθως συνοδεύουν την ονειροπόληση. Η ονειροπόληση δεν είναι για τα μικρά παιδιά ή για τους ανώριμους ενήλικες. Αφορά όλους μας και είναι η δύναμη που βοήθησε τους ανθρώπους να επιβιώσουν και να εξελιχθούν με τόσους πολλούς τρόπους.
  • να αφεθείτε ψυχή τε και σώματι σε όσα σας αποκαλύπτει. Απολαύστε τα όνειρα σας και εκτιμήστε τα συναισθήματα που αυτά σας δημιουργούν. Αφήστε τη μαγεία της ονειροπόλησης να σας ταξιδέψει.
Όσον αφορά το τι ακριβώς μας προσφέρει η ονειροπόληση, τα οφέλη της έχουν ως εξής:
Η ελευθερία προωθεί την εφευρετικότητα

Όταν το μυαλό περιπλανάται δεν υπάρχουν περιορισμοί. Είμαστε ελεύθεροι να σκεφτούμε ακόμα και αυτά που φοβόμαστε, να ανακαλύψουμε τρόπους να πραγματοποιήσουμε τα πιο τρελά μας όνειρα, τις κρυφές μας επιθυμίες.

Η ονειροπόληση αποκαλύπτει αλήθειες

Τα φυσικά μας ταλέντα πολλές φορές κρύβονται σε ξεχασμένα όνειρα. Ένας τρόπος να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες μας είναι να έρθουμε ξανά σε επαφή με το παιδί μέσα μας. Το παιδί αυτό θα μας πει τις αλήθειες που έχουμε αφήσει πίσω μας. Και ίσως έτσι κινητοποιηθούμε να ζήσουμε στη συνέχεια ανάλογα με όσα αυτές αποκαλύπτουν.

Η φαντασία επεκτείνει την πραγματικότητα

Η ονειροπόληση μας σπρώχνει να ξεπεράσουμε την πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας. Οι άνθρωποι εύκολα εμπιστευόμαστε αυτό που ζούμε και συνήθως αυτοπεριοριζόμαστε λέγοντας «δεν μπορώ να το κάνω αυτό», «είναι αδύνατον». Κι όμως με την ονειροπόληση ξεπερνάμε τα όρια μας και βλέπουμε και από την άλλη πλευρά του… φεγγαριού, τολμώντας τις περισσότερες φορές να περπατήσουμε και στη δική του επιφάνεια.

Η ονειροπόληση μας φέρνει κοντά

Ανέκαθεν ο άνθρωπος ονειρευόταν ένα καλύτερο μέλλον. Το ίδιο ακριβώς και σήμερα επαφίεται στις επιστήμες, την ιατρική και την τεχνολογία για ένα αύριο γεμάτο νέες και καλύτερες εμπειρίες. Η ονειροπόληση συνδέει το χθες με το σήμερα και το μέλλον.

Η χαλάρωση παράγει αποφάσεις

Ένα χαλαρό μυαλό μπορεί να ονειρευτεί και να πετύχει τα πάντα. Το στρες της καθημερινότητας σκοτώνει τη φαντασία και περιορίζει τη δημιουργικότητα μας. Αντίθετα μια καλή ζωή προϋποθέτει την ονειροπόληση για να εγγυηθεί μεταξύ άλλων και την επιτυχία μας σε ότι βάλουμε στόχο.

Πηγή: success.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας