Ώρα της Γης 2024 | Δώσε μια ώρα για το δάσος

0
27

Για δεκαοχτώ συνεχή χρόνια η «Ώρα της Γης» αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα ένα ανοιχτό κάλεσμα προς πολίτες, πολιτικούς, φορείς και επιχειρήσεις για να συμμετέχουν.

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος. Για αυτό φέτος σε καλούμε να αφήσεις  για μια ώρα στην άκρη την καθημερινή ρουτίνα σου και να διαθέσεις 60 λεπτά για να θυμηθείς την αξία του δάσους και της σημασίας της προστασίας του!

Αυτή η μία ώρα που θα αφιερώσεις στη φύση εσύ αλλά και εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο σηματοδοτεί τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη, αλλά και τον άνθρωπο.

Η «Ώρα της Γης 2024» είναι μόλις λίγες μέρες μακριά, και θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30. Για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη!

Δώσε μία ώρα και μάθε τι μπορείς να κάνεις!

Μάθε

Τα δάση δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου όλοι οι οργανισμοί συνυπάρχουν με αρμονία. Δυστυχώς, αυτή η αρμονία έχει διαταραχθεί από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Οι πυρκαγιές, η αυθαίρετη δόμηση, η ελλιπής θεσμική θωράκιση είναι μερικοί μόνο από τους λόγους της υποβάθμισης τους.

Η μάχη για την προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας.

Θυμήσου

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2023 έκαψαν περισσότερα από 1.700.000 στρ. από τα οποία τα 935.000 βρίσκονται στον Έβρο. Η πυρκαγιά στον Έβρο έκαιγε για 16 συνεχόμενες μέρες και έχει επηρεάσει αρχέγονα δασικά οικοσυστήματα στα βόρεια της χώρας.

Θυμήσου τι συνέβη πέρσι το καλοκαίρι και ένωσε τις δυνάμεις σου μαζί μας για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δάση.

Παλεύουμε μαζί για την αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων μετά από τις πυρκαγιές.

Πρόλαβε

Ο μόνος τρόπος για να θωρακίσουμε πραγματικά τα δάση και τις ζωές μας από τις πυρκαγιές είναι η πρόληψη. Χωρίς πρόληψη δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασών μας γιατί η καταστολή από μόνη της δεν αρκεί.

Και η πρόληψη μάς αφορά όλους ως πολίτες.

Μάθε τι πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Γίνε και εσύ η ασπίδα για την προστασία των δασών μας.

Πηγή: www.wwf.gr

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας