Ωραίες Aλήθειες

0
404

Να θυμηθείς να αγαπάς το σώμα σου. Τα μάτια σου, τα μαλλιά σου, τα χέρια σου, τα μπούτια σου. Ας αποδεχτείς ότι μερικά είναι άσχημα και άλλα είναι στραβά. Μπορεί το ύψος σου να μην σου αρέσει, και το πάχος σου να μην είναι το ιδανικό.

 

nα αποδέχεσαι κάθε γραμμή του δέρματός σου και να αγαπάς τα δακρυά σου. Οι σκέψεις σου θα έρθουν και θα φύγουν. Θα πάρεις αποφάσεις, που μπορεί το επόμενο πρωί τις ξεχάσεις ή ούτε να τις θυμάσαι. Ας εμπιστευτείς τις αλλαγές σου και ας χαϊδέψεις τις αδυναμίες σου.

Όμως, πρόσεχε, μην απολαμβάνεις παρατεταμένα την ξεκούραση στην καρέκλα του βολέματος. Το βόλεμα είναι μία παλιά και σκονισμένη καρέκλα στη γωνία του μυαλού σου. Να κάθεσαι σε αυτήν λίγο, για να ξαποστάσεις. Αν θέλεις να καθίσεις περισσότερο στο βόλεμά σου, χρειάζεται να αποφασίσεις να συντηρήσεις την καρέκλα σου, να την ξεσκονίσεις και να την διακοσμήσεις. Όμως, αν βαρεθείς να φροντίσεις το βόλεμά σου, θα βρωμίσεις και εσύ ή θα τσακιστείς όταν σπάσουν τα πόδια της σαθρής καρέκλας. Ας μην αλλάζεις βολέματα συνεχώς, διότι δε θα ξεκουραστείς ποτέ.

Θα παρατηρείς ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εσένα.  Ας τους σεβαστείς. Να είσαι επιεικής μαζί τους, μην τους κρίνεις. Άλλοι θα σε προσπερνάνε και άλλους θα προσπερνάς. Με άλλους θα δεθείς και με άλλους θα παρεξηγηθείς. Όπως και να έχει, σεβάσου την αλήθεια τους και την διαφορετικότητα τους. Ζούνε τη δική τους ζωή, απόλαυσε τη δική σου ζωή.

Θα συμβιβαστείς και θα επαναστατείς. Ας αμφισβητείς και ας αποδέχεσαι αλήθειες. Αυτή είναι η ζωή. Άρχοντας και δούλος μαζί στο ίδιο σώμα, κονταροχτυπιούνται για αξίες και πάθη. Άλλοτε νικά ο ένας, ενίοτε ο άλλος. Όμορφη η ζωή που έχει και τα δυο μαζί. Διαφορετικές γεύσεις θα έχεις ως νικητής και διαφορετική ως χαμένος.

Πόση ευτυχία να αντέξει ένας άνθρωπος;

Μην ξεχνάς να δημιουργείς, να ονειρεύεσαι και να αγαπάς.

Μην ξεχνάς να σε αγαπάς.

 

Κλείσε Τώρα τη δική σου Δωρεάν συνάντηση 20΄
για να συζητήσουμε για την Προσωπική σου Ανάπτυξη!

=

 

Newsletter εγγραφή

 

Στέλλα Μαστροδούκα
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Στέλλα Μαστροδούκα (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας