Οραματισμός Ανάδυσης

0
269

Βρίσκομαι όρθια πάνω σε ένα βράχο της θάλασσας. Ο ήλιος είναι λαμπερός και οι αχτίδες του φωτίζουν κάθε απαλό κυματισμό της ήρεμης θάλασσας. Θέλω να μακρύνω και επιλέγω να καταδυθώ.

 

Βουτάω στη θάλασσα. Βρέχονται, πρώτα, οι παλάμες μου, το κεφάλι και οι ώμοι μου, ύστερα η πλάτη και το στήθος μου, η κοιλιά μου, η λεκάνη και οι γλουτοί μου και τέλος τα πόδια μου και οι πατούσες μου.

Τα ΌΛΑ μου βρίσκονται μέσα στην υγρή παντοδυναμία της θάλασσας. Κάθε επιφάνεια του δέρματός μου ξυπνά με το άγγιγμα του θαλασσινού νερού και όλα μου τα κύτταρα ενεργοποιούνται και συνδέονται για δράση. Καθώς βυθίζομαι παρατηρώ τις εναλλαγές του γαλάζιου, του σιελ, του μπλε της θάλασσας. Και καθώς λικνίζεται ρυθμικά το κορμί μου, ο πατούσες μου ακουμπούν στην άμμο.

Βρίσκομαι όρθια στο βυθό της θάλασσας. Παρατηρώ τα βότσαλα, τα βράχια, τα θαλάσσια φυτά και τα μικρά ψάρια.

Καθετί έχει διαφορετικό χρώμα. Καθετί ξεχωρίζει.

Μικρές φυσαλίδες βγαίνουν από τα βράχια και αναδύονται προς την επιφάνεια. Κοιτώ την επιφάνεια της θάλασσας από το κέντρο της Γης.

Ανοίγω τα χέρια, τα μακραίνω και νιώθω ότι αγκαλιάζω όλη τη θάλασσα. Ύστερα αφήνω σιγά σιγά τα πόδια μου να ξεκολλήσουν από την άμμο. Κοιτάζω προς τα πάνω και οδηγούμαι προς το φως του εξαγνισμού. Πίσω στον πάτο της θάλασσας, έχω αφήσει ό,τι με βαραίνει και κινούμαι προς την επιφάνεια. Ο πολύτιμος και απελευθερωμένος μου εαυτός ξεδιπλώνεται. Οι χτύποι της καρδιάς μου συντονίζονται με τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών μου.

Βγαίνω στην επιφάνεια και νιώθω το φως του ήλιου να λούζει το πρόσωπό μου.

Παίρνω μια βαθιά ανάσα. Γεύομαι την αλμύρα της θάλασσας στα χείλια μου. Τα μάτια μου δακρύζουν θαλασσινό νερό  και τα μάγουλά μου στεγνώνουν απαλά με τη ζέστη. Το βουητό της θάλασσας αντηχεί, ακόμη, στα αυτιά μου.

Η ανάδυση προϋποθέτει κατάδυση. Βουτώντας άφησα τα βαρίδια του παρελθόντος και βγήκα πλουσιότερη. Η επιλογή της κατάδυσης και η απόφαση της ανάδυσης, μου έδωσε την εμπειρία του εξαγνισμού, της κάθαρσης, του αιώνιου, του χρυσού συνδέσμου μου με εμένα. Ο νέος μου εαυτός γεννήθηκε από το παλιό εγώ μου. Και η σύνδεση, του παλιού και του ανανεωμένου μου εαυτού, είναι μοιραία και παντοτινή.

Είμαι η νέα ΕΓΩ!

 

Κλείσε Τώρα τη δική σου Δωρεάν συνάντηση 20΄
για να συζητήσουμε για την Προσωπική σου Ανάπτυξη!

=

 

Newsletter εγγραφή

 

Στέλλα Μαστροδούκα
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Στέλλα Μαστροδούκα (όλα τα άρθρα)

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας