Όταν οι Διαστάσεις μας Συγχωνεύονται

0
430

Της Βικτώριας Καρυπίδου

Ας μιλήσουμε για τις διαστάσεις, που συγχωνεύονται. Ένα πολύ ξεκάθαρο παράδειγμα, το οποίο θέλω να κρατήσετε για κάθε φορά που νιώθετε ότι ο κόσμος γύρω σας γκρεμίζεται, για κάθε φορά που νιώθετε ότι συμβαίνουν δυνατές αλλαγές μέσα σας. Ενώ ξέρετε ότι αυτό είναι για καλό, απλά το βλέπετε και ταυτόχρονα βιώνετε σαν να γίνεται μέσα σας ένας τεράστιος σεισμός.

Θέλω να σας δώσω μια εικόνα. Φανταστείτε ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια. Εκεί όπου τα δωμάτια χωρίζονται μεταξύ τους ήρθε η στιγμή να τα ενώσετε, ήρθε η στιγμή να κάνετε έναν μεγαλύτερο χώρο. Ο μόνος τρόπος λοιπόν που θα μπορούσε να δημιουργηθεί αυτός ο μεγαλύτερος χώρος στο διαμέρισμά σας είναι να γκρεμιστεί ο ενδιάμεσος τοίχος.

Δείτε την εικόνα του διαμερίσματος στην προηγούμενη κατάσταση. Αυτή εκπροσωπεί την παλαιωμένη συρρικνωμένη κατάσταση της συνειδητότητάς σας, στην οποία ουσιαστικά όλα τα πράγματα ήταν σε κουτάκια. Όλα ήταν σε μορφές, στα πρέπει και στα ντουλάπια της συνειδητότητας, τόσο καλά βαλμένα.

Έρχεται η στιγμή που εσείς δουλεύετε, δουλεύετε, δουλεύετε και λειτουργούν τα εργαλεία, τα πνευματικά σας εργαλεία. Δουλεύετε με την αναπνοή σας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Άλλοι κάνουν προσευχές, άλλοι κάνουν τις δηλώσεις τους. Εμείς εδώ, στην Anagenis, δουλεύουμε πολύ με τις ενεργοποιήσεις, όπως ξέρετε. Δουλεύουμε με την αναπνοή της ευημερίας και πολύ πρόσφατα έχουμε φτιάξει με τους δημιουργούς και ένα πρόγραμμα γιόγκα.

Όλα αυτά λοιπόν μετακινούν την εστίαση του παρατηρητή, της συνειδητότητάς σας, σε ένα πιο ευρύ πεδίο, σε ένα μέρος του εαυτού σας που είναι πάντοτε συνδεδεμένο με τον κβαντικό κόσμο. Είναι πάντοτε συνδεδεμένο με τα θαύματα, με το πεδίο όπου ποιείτε τα θαύματα αμέσως, είναι πάντοτε συνδεδεμένο με την συγχρονικότητα.

Ξαφνικά, επειδή δουλεύατε όλο αυτό το διάστημα και είσαστε μέσα σ’ αυτό το διαμέρισμα με αυτά τα δύο μικρά δωμάτια, με τον τοίχο, με τα πράγματά του όπως είναι τακτοποιημένα, αρχίζετε πλέον να νιώθετε ότι αυτός ο χώρος είναι πολύ μικρός. Νιώθετε ότι δεν μπορείτε να αναπνέετε εκεί μέσα. Το νιώθετε και σας ήρθε και η παρόρμηση, σας ήρθε η καθοδήγηση πως δεν χρειάζεται να μετακομίσετε αλλού. Δε χρειάζεται να φύγετε από αυτό, γιατί μπορείτε να αλλάξετε εντός σας, να συγχωνευθούν αυτές οι διαστάσεις, να συγχωνευθεί το παλιό με το καινούργιο.

Το παλιό μέσα στο καινούργιο που ετοιμάσατε διαλύεται, το φως διαλύει το σκοτάδι, άρα λοιπόν βρισκόμαστε ακριβώς σ’ αυτή την κατάσταση τώρα. Εκεί όπου όλη αυτή η δουλειά που έχετε κάνει, μας επιτρέπει να νιώσουμε πως επιτέλους μπορούμε να πάρουμε την ανάσα μας. Ότι μπορεί να μεγαλώσει το πεδίο μας και πως γίνεται να γκρεμιστούν οι τοίχοι.

Νιώθετε ότι είστε έτοιμοι να γκρεμιστούν αυτοί οι τοίχοι πια, είστε έτοιμοι να βιώσω αυτό που μου αξίζει. Τί σας αξίζει; Η Ελευθερία. Σας αξίζει η ανάπαυση όπως την θέλετε, σας αξίζει η εσωτερική ηρεμία. Σας αξίζει να ανοίξετε την αγκαλιά σας και να πείτε: “Εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ είναι η εστία μου και έτσι ακριβώς την βιώνω. Μέσα από την μακρο-οπτική πια, οπότε επιλέγω να γκρεμίσω τους τοίχους.”

Και εδώ είναι που σας θέλω, εδώ είναι που φωνάζω και λέω πως είστε τα πιο υπέροχα, απίστευτα πλάσματα του κόσμου. Όλοι όσοι έκαναν αυτά τα βήματα, τα βήματα που καλούν τον μάστορα.

Αυτός ο μάστορας είναι ο δημιουργός μέσα σας. Είναι αυτή η ικανότητα του δημιουργού μέσα σας να ποιεί, να δημιουργεί. Αυτός που έρχεται με τα εργαλεία του και αρχίζει και κατεδαφίζει, αρχίζει και σπάει αυτό τον τοίχο και πέφτουν οι σοβάδες. Πέφτουν τα ξύλα, πέφτει οτιδήποτε και γίνεται χαμός μέσα στο δωμάτιο και στα δύο δωμάτια. Σκόνες, μερεμέτια, χάλια όλες οι πεποιθήσεις, σκονίζονται και ξαφνικά μέσα σ’ αυτό το φαινομενικό χάλι, βλέπετε το άνοιγμα.

Ξέρετε όμως πως σας περιμένει το καθάρισμα. Ξέρετε πως πρέπει να κουβαληθούν όλα αυτά από εκεί μέσα και να ξαναμπούν τα πράγματα μ’ ένα νέο τρόπο στη θέση τους. Και πολλές φορές τα παλιά έπιπλα δε σας αρέσουν πια σ’ αυτό τον καινούργιο χώρο και όλα αρχίζουν να παίρνουν μια καινούργια μορφή.

Σε όλες αυτές τις καταστάσεις μετάβασης, έχουμε αρκετές μετατροπές. Άνθρωποι, ψυχές οι οποίες περνούν απέναντι. Έχουμε αρκετές παθήσεις βιολογικές και έχουμε αρκετές μετακομίσεις και μετακινήσεις.

Εάν ο άνθρωπος είναι λιγότερο συνειδητός και γίνεται κάποια αλλαγή μέσα του, δεν αντέχει εύκολα. Η βιολογία η οποία είναι τόσο γεμάτη από τοξίνες και είναι τόσο μπλοκαρισμένη, δεν είναι εύκολο να βιώσει την αλλαγή, γι’ αυτό και πολλές φορές οι ψυχές αυτές δεν αντέχουν και φεύγουν. Αυτό είναι το συμβόλαιό τους, αυτή είναι η καταλληλότητά τους και όλα αυτά όπως ξέρουμε υπηρετούν την δική τους ψυχή.

Εμείς όμως είμαστε οι γηραιές ψυχές, οι οποίες ήρθαμε για να βιώσουμε αυτές τις αλλαγές. Ήρθαμε για να γκρεμίσουμε τους τοίχους, ήρθαμε να κάνουμε την ενοποίηση, ήρθαμε να ενώσουμε όλα τα δωμάτια. Να μην υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Να υπάρχει αναπνοή, να υπάρχει ελευθερία, να υπάρχει ενότητα. Να υπάρχει αγάπη, μέσα από την προσωπική βέβαια διαφώτιση του δονητικού πεδίου του καθενός.

Και το υπέροχο είναι ότι, ενώ βλέπετε όλο αυτό το χάλι που έχει δημιουργηθεί, αυτή την ακαταστασία μέσα στο σπίτι σας και βλέπετε ότι τα πράγματα δεν είναι στη θέση τους, δεν έχετε την παραμικρή διάθεση να τα φτιάξετε. Είναι σαν να αναμένατε αυτή την γλυκιά στιγμή, όπου θα έχετε ξεκάθαρη εσωτερική καθοδήγηση και διαύγεια για το που πάει το καθετί και τί θα κάνετε από εδώ και πέρα.

Άρα λοιπόν είμαστε ακριβώς σ’ αυτό το σημείο της υπέρβασης του προηγούμενου πεδίου σας, όπου ο τοίχος έχει πέσει. Είστε με τον δημιουργό, έτοιμοι να γκρεμίσετε τα τείχη.

Εκεί έρχεται η στιγμή όπου κάνετε ένα βηματάκι πίσω και παρατηρείτε και βλέπετε και λέτε: “Ουάου, τι μεγαλείο! Γιατί δεν το έκανα τόσο καιρό; Τι ελευθερία είναι αυτή που νιώθω, τί ανακούφιση! Πόσο κελαηδάει η ψυχή μου!

Πηγή: anagenis.com

 

Βικτώρια Καρυπίδου
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Βικτώρια Καρυπίδου (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας