Όταν οι δερματολόγοι δίνουν συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας

0
273

Advertorial

Όλες οι γυναίκες υιοθετούν μία συγκεκριμένη ρουτίνα στην περιποίηση του δέρματός τους, όμως μερικές φορές οι πρακτικές αυτές δεν είναι ιδανικές για τον τύπο της επιδερμίδας τους ή είναι πολύ επιφανειακές.

Μπορεί να υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ξέρετε για την επιδερμίδα σας, γι’ αυτό μπορείτε να δώσετε βάση σε συμβουλές που δίνουν κορυφαίοι δερματολόγοι και είναι πολύ απλές και εύκολες να τις ακολουθήσετε στην καθημερινότητά σας.

Υγιές δέρμα και διατροφή – πόσο συνυφασμένα είναι

Ως γνωστόν η ομορφιά ξεκινάει από μέσα, το ίδιο ισχύει για το δέρμα. Προκειμένου να είναι υγιές και λαμπερό η διατροφή συνιστάται να είναι ισορροπημένη, χωρίς πολλά λιπαρά. Επιπλέον είναι καλό να πίνετε πολύ νερό, ενώ ο εμπλουτισμός της δίαιτάς σας με Ω3 λιπαρά θα συνυπολογιστεί σίγουρα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα ΜΟΝΟ

Ίσως το σημαντικότερο όλων. Το να χρησιμοποιείτε καλλυντικά που έχουν εγκριθεί και πιστοποιηθεί από ειδικούς θα βοηθήσει το δέρμα σας στην σωστή ενυδάτωση, ακόμα και στην αποφυγή μιας πρόωρης γήρανσης. Προσέξτε λοιπόν τα χημικά πρόσθετα και ελέγξτε αν είναι πιστοποιημένα!

Ναι στο μακιγιάζ με ορυκτά συστατικά

Τα ορυκτά συστατικά είναι πολύ βοηθητικά στο δέρμα. Μειώνουν το φράξιμο των πόρων και δεν αφήνουν το δέρμα να αφυδατωθεί και να «σκάσει». Σε αντίθεση με τα συμβατικά προϊόντα που δεν αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει.

Απολέπιση – η θεά της περιποίησης

Η σωστή απολέπιση μπορεί να κρατήσει το δέρμα σας για πάντα νέο και σφριγηλό. Χωρίς νεκρά κύτταρα το δέρμα αναζωογονείται και είναι λαμπερό.

Αν αντιμετωπίζετε δερματολογικές παθήσεις, όπως ακμή είναι απαραίτητο να ρωτήσετε τον γιατρό σας, προκειμένου να σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης και εφαρμογής ειδικών απολεπιστικών προϊόντων.

Φροντίστε τα χείλη σας

Τα χείλη είναι η μόνη περιοχή στο σώμα που έχει την μικρότερη ποσότητα μελανίνης, άρα έχει και μικρότερη φυσικά άμυνα στο περιβάλλον. Η καθημερινή ενυδάτωση και καθαρισμός των χειλιών θα σας αποτρέψει και από πολλές δερματολογικές παθήσεις.

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας