Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

0
68

Η παγκόσμια ημέρα ανθρωπισμού με απόφαση του ΟΗΕ, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Αυγούστου, τιμά όλους όσους ανά τον πλανήτη συμμετέχουν ενεργά σε ανθρωπιστικές δράσεις και επιπλέον αποδίδει φόρο τιμής σε όλους όσους έχει κοπεί το νήμα της ζωής τους λαμβάνοντας μέρος σε ανθρωπιστικές δράσεις.

 

Οι ανθρωπιστικές δράσεις έχουν ανάγκη την εθελοντική συμμετοχή όλων μας.

Συνδράμουν και ανακουφίζουν μεγάλες μερίδες ανθρώπων που πλήττονται ανά τον κόσμο από ασθένειες, από πείνα, από πολέμους και τις όποιες φυσικές ή όχι καταστροφές.

Με σύμμαχό τους την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη θέληση, την αγάπη, την κατανόηση και την ανιδιοτελή προσφορά, πολλοί συνάνθρωποί μας σπεύδουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους εκείνους που χρίζουν την ως άνω βοήθεια, σε έναν κόσμο που συνεχώς οι καταστροφές αυξάνουν.

Πέραν των παραπάνω, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες, οι τυφώνες, οι σεισμοί, ακόμα και η πανδημία που ακόμη βιώνουμε, είναι κάποιες από τις αιτίες που απαιτούν τη βοήθεια των συνανθρώπων μας, με τον όποιο τρόπο.

Παρά τη θετική τους κρίση και την ανάγκη τους να προσφέρουν, πολλές φορές οι δράσεις έχουν αποβεί μοιραίες για πολλούς εθελοντές. Αν μην λησμονούμε την 19η Αυγούστου εν έτη 2003, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα, ο Βραζιλιάνος διπλωμάτης Σέρζιο Βιέρια ντε Μέλο και άλλοι 21 συνάδελφοί του κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Ιράκ, μετά από βομβαρδιστική επίθεση στο αρχηγείο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη και από αυτήν τη χρονιά καθιερώθηκε η 19η Αυγούστου ως παγκόσμια ημέρα ανθρωπισμού.

Η σημερινή ημέρα έχει διττή σημασία. Αφενός να αφυπνίσει τη συνείδησή μας σχετικά με την αναγκαιότητα της συμμετοχής μας στις ανθρωπιστικές δράσεις όσο και με όποιον τρόπο μπορούμε να συμμετάσχουμε, να μας ευαισθητοποιήσει και να μας παραδειγματίσει και αφετέρου να μας ενημερώσει για την αναγκαιότητα και την αμέριστη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στις εκάστοτε έκτακτες ανάγκες των συνανθρώπων μας αλλά και να μας γνωρίσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν, συμμετέχοντας σε αυτές τις δράσεις.

Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια!

Όλοι είμαστε ισότιμοι!

Ας μη μείνουμε θεατές στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο συνάνθρωπος και ο πλανήτης μας.

Ας λάβουμε ενεργή δράση, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

 

Newsletter εγγραφή

 

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Κατερίνα Σιδέρη (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας