Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωτοπαραγωγών. Με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού. Έχει λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

 

Το αυγό δεν είναι απλά μία τροφή, αλλά μία υπερτροφή που μας κάνει καλό από τη βρεφική ηλικία και για όλη τη ζωή μας.

Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής μας και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, το αυγό ως διατροφική επιλογή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει:

  • στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου,
  • στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, ενώ
  • ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι!

 

Η αναγνώριση του πολυδιάστατου αλλά και πολύτιμου ρόλου του αυγού στη διατροφή και τη ζωή μας είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού. Η δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού.

Για 23η χρονιά φέτος, η Ημέρα αυτή γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο με ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις. Στόχο έχουν να αναδείξουν το αυγό ως… πρωταγωνιστή της καθημερινής διατροφής μας!

 

Ο Julian Madeley, Γενικός Διευθυντής της World Egg Organization (WEO), της Οργάνωσης που καθιέρωσε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα από το 1996, αναφέρει για τη σημερινή Ημέρα ότι: «τα τελευταία 22 χρόνια έχουμε μεταφέρει με επιτυχία το μήνυμα ότι το αυγό έχει ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία μας. Τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, αποτελεί την πιο οικονομική αλλά ταυτόχρονα και την πιο πλούσια φυσική πηγή πρωτεΐνης και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε όλοι».

Αυτό το μήνυμα μοιράζεται και η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας (ΕΑΕ), τα μέλη της οποίας φροντίζουν καθημερινά να φτάνει στο πιάτο κάθε ελληνικής οικογένειας αυτή η φυσική υπερτροφή. Το αυγό αποτελεί την πιο πλήρη διατροφική επιλογή για όλες τις ηλικίες. Πέρα από τη μοναδική γεύση του είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

 

Γνωρίζατε ότι…
  • τα αυγά περιέχουν την υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη που μπορείτε να αγοράσετε;
  • ο κρόκος του αυγού είναι μία από τις ελάχιστες φυσικές πηγές βιταμίνης D;
  • ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόλις 70 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους;
  • η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει το ιδανικό μείγμα αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να φτιάξει ιστό;
  • η διατροφική αξία του αυγού μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του μητρικού γάλακτος;

 

Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, το αυγό είναι μια πραγματική υπερτροφή!

Διαβάστε ακόμη: 9 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα αυγό

 

Πηγή: onmed.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας