Ας εστιάσουμε στην ισότητα των φύλων και στην ενδυνάμωση των γυναικών. Η 3ΗΟ επέλεξε από τη διδασκαλία του Yogi Bhajan τον παρακάτω διαλογισμό, αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες !

Διαλογισμός της Θεϊκής Ασπίδας για ενδυνάμωση της Αύρας και Προστασία

Με τον διαλογισμό αυτό η συμπόνια του Σύμπαντος σας ανυψώνει και σας διευρύνει. Δημιουργεί μία Θεϊκή Ασπίδα για να σας συνοδεύει, καθώς περνάτε μέσα από δοκιμασίες και δεινά. Αυτό ακριβώς κάνει ο συγκεκριμένος διαλογισμός. Αν ασκείστε συστηματικά θα γίνετε θετικοί, ατρόμητοι και ευτυχισμένοι. Τίποτα δεν θα σταματά την πορεία για την επίτευξη των στόχων σας. Θα εξαλείψει το συναίσθημα της μοναξιάς και του διαχωρισμού από τη ψυχή σας.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | 40ήμερος Διαλογισμός

Σ’ αυτόν το διαλογισμό ο ήχος Maaa καλεί τη συμπόνια και την προστασία. Είναι ο ήχος που το μωρό χρησιμοποιεί για να καλέσει τη μητέρα του. Εδώ το βρέφος είναι η ψυχή σας και το Σύμπαν γίνεται η Μητέρα. Αν την καλείτε, Εκείνη θα έρθει για να σας βοηθήσει και να σας παρηγορήσει.

Είναι δύσκολο να εστιάσετε στα ανώτερα συναισθήματά σας, αλλά και στην ευαισθησία σας, όταν νοιώθετε φοβισμένοι και απροστάτευτοι. Αν το Σύμπαν φαντάζει αφιλόξενο, αδιάφορο, χωρίς ανταπόκριση, είναι εύκολο να νοιώσετε κυνικοί, απελπισμένοι και χωρίς ελπίδα. Σε αυτή την καταθλιπτική κατάσταση είναι αδύνατον να αισθάνεστε την  πληρότητα και να αντιλαμβάνεστε τις δυνατότητες της ζωής. Είναι πολύ δύσκολο να επιλύσετε τα προβλήματα που σας στενοχωρούν.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | 40ήμερος ΔιαλογισμόςΑυτά τα συναισθήματα κυριαρχούν όταν η αύρα που περιβάλλει το σώμα είναι αδύναμη και μικρή. Η ανθρώπινη αύρα μπορεί να εκταθεί  περίπου στα 3μ προς κάθε κατεύθυνση. Αν συρρικνωθεί κάτω από το 1,5μ οι άνθρωποι τείνουν να έχουν κατάθλιψη. Δεν μπορούν να πολεμήσουν τις δικές τους αρνητικές σκέψεις αλλά και την αρνητικότητα που προέρχεται από το περιβάλλον.

Αν μπορούμε να εκτείνουμε την αύρα μας, το εξωτερικό της τόξο ενεργεί σαν φίλτρο και σύνδεσμος ως προς το παγκόσμιο μαγνητικό πεδίο. Είναι αυτό το εξωτερικό πεδίο που διατηρεί την ακεραιότητα της αύρας και «κατατροπώνει»  το εξαγριωμένο ενεργό μίγμα των σκέψεων και των συναισθημάτων που αναδύονται από το σώμα και το μυαλό μας.

Η αύρα μπορεί να επεκταθεί προσωρινά. Ένας τρόπος είναι να συνδέσετε την αύρα σας με το συμπαντικό πεδίο χρησιμοποιώντας ένα εσωτερικό «ήχο-σπόρο» που ενεργοποιεί τη δύναμη του Κέντρου της  Καρδιάς.

Όταν αυτή η ασπίδα είναι δυνατή, είναι εύκολο να αισθανθείτε την παλίρροια του Σύμπαντος, το Τάο. Γίνεστε αυθόρμητοι και γεμάτοι ζωτικότητα καθώς κινείστε στο ρυθμό της ευρύτερης πραγματικότητας , της οποίας είστε ένα κομμάτι.

Όταν η ασπίδα είναι δυνατή είστε προστατευμένοι και από τον αντίκτυπο των πράξεων σας του παρελθόντος. Είστε σαν ένα μεγάλο πλοίο που στρέφεται προς το Θεό και την πραγματικότητα και ξεπερνάτε τα κύματα των απόνερων που σχηματίστηκαν από τις παλιές σας ενέργειες. Αυτή η ασπίδα σας κρατά σε εγρήγορση και αφυπνισμένους ως προς την πραγματική αποστολή της ζωής σας.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | 40ήμερος ΔιαλογισμόςΜάτια: Κλειστά και εστιάζετε στο 3ο μάτι.

Στάση και Μούντρα: Λυγίστε το δεξί σας πόδι, σηκώστε το γόνατό σας με το πέλμα σας στο έδαφος και τα δάχτυλά σας να δείχνουν ευθεία μπροστά. Τοποθετείστε το πέλμα του αριστερού ποδιού έτσι ώστε να ακουμπά την καμάρα και τον αστράγαλο του δεξιού ποδιού. Το μαλακό τμήμα του αριστερού πέλματος ακουμπά  ακριβώς μπροστά από το οστό του αστραγάλου του δεξιού ποδιού.

Κλείστε σε γροθιά το αριστερό σας χέρι και τοποθετείστε το στο έδαφος, δίπλα στο ισχίο. Χρησιμοποιήστε το για να ισορροπήσετε τη στάση σας. Λυγίστε τον δεξί σας αγκώνα και τοποθετείστε τον επάνω στο δεξί σας γόνατο. Φέρτε το δεξί σας χέρι πίσω κατά μήκος της πλευράς του κεφαλιού με την παλάμη στραμμένη προς το αυτί σας.  Σχηματίστε ένα ρηχό κύπελλο με το δεξί σας χέρι. Μετά φέρτε το προς το κρανίο σας έτσι ώστε να εφάπτεται πίσω από το αυτί αλλά να μην το σκεπάζει.  Είναι σαν να σχηματίζετε ένα κύπελλο με το χέρι σας για να ενισχύσετε ένα αχνό ήχο που θέλετε να ακούσετε.

Μάντρα: Εισπνέετε και ψάλλετε Maaa  με ένα μακρύ, γεμάτο και απαλό ήχο. Προβάλετε τον ήχο σας σαν να ακούει κάποιος. Καθώς ψάλλετε, ακούστε τον ήχο και αφήστε τον να δονήσει ολόκληρο το σώμα σας. Αν ψάλλετε σε ομάδα, ακούστε τους αρμονικούς ήχους που αναπτύσσονται και αφήστε τους να δονήσουν κάθε κύτταρο του σώματός σας.

Το μάντρα είναι το Maaa. Ψάλλετέ το σε ένα υψηλό τόνο που όμως να είναι άνετος για σας. Όταν θα έχετε εκπνεύσει τελείως πάρτε μία νέα εισπνοή και συνεχίστε. Σε μία ομάδα ο καθένας πιθανόν εισπνέει και εκπνέει σε διαφορετικούς χρόνους. Ο ήχος όμως που παράγεται είναι συνεχής.

Χρόνος: Συνεχίστε για 11-31 λεπτά. Μετά αλλάξτε τη στάση – πόδια και χέρια. Συνεχίστε για ίδιο χρονικό διάστημα. Ξεκινήστε αργά. Ασκηθείτε στο να παραμένετε συγκεντρωμένοι στον ήχο που παράγετε.  Αυξήστε σιγά-σιγά τη διάρκεια μέχρι που ο συνολικός χρόνος να φθάσει τα 62 λεπτά.

 

Πηγή: Kundalini Yoga Athens

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας