Τι θα συμβεί αν ο κόσμος πραγματοποιήσει 1εκατ. πράξεις ειρήνης σε 10 μέρες; Η απάντηση θα δοθεί σύντομα ως το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας με την ονομασία #DoItForPeace.

 

Στις 21 Σεπτεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, δύο παγκόσμιες μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Kids for Peace και η Peace One Day, συνοδευόμενες από το δίκτυο Good News Network, θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την καμπάνια #DoItForPeace.

Πρόκειται για μια παγκόσμια εκστρατεία με στόχο να κινητοποιήσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους να αναλάβουν δράση για την ειρήνη στον κόσμο. Η καμπάνια #DoItForPeace θα φωτίσει την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη και θα ξεκινήσει όταν 1000 «υποκινητές» ολοκληρώσουν τη δική τους ειρηνική πράξη και την μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το tag #DoItForPeace.

Στη συνέχεια τα ίδια άτομα θα πρέπει να προσκαλέσουν πέντε φίλους τους να κάνουν το ίδιο, οπότε με απλά μαθηματικά στο τέλος των 10 ημερών 1.2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή πάνω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα έχει βάλει το δικό του λιθαράκι για την παγκόσμια ειρήνη.

Η 10ήμερη πρωτοβουλία για την ειρήνη #DoItForPeace ανήκει στην οργάνωση Kids for Peace που έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο από 10 εκατομμύρια νέους σε 121 χώρες. Στο πλευρό της αρωγός και σύμμαχος για την παγκόσμια ειρήνη, η οργάνωση Peace One Day, η οποία ιδρύθηκε από τον Τζέρεμι Γκίλει.

Πρόκειται για τον Βρετανό κινηματογραφιστή που αποτέλεσε τον εγκέφαλο πίσω από την αναγνώριση της 21ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη από τα Ηνωμένα Έθνη. Την ημέρα αυτή κάθε χρόνο μνημονεύεται και προσδοκάται το τέλος των παγκόσμιων εχθροπραξιών και της βίας σε διεθνές επίπεδο.

Τι θα συμβεί το 10ήμερο για την ειρήνη

Τις 10 αυτές ημέρες η ειρήνη θα προωθηθεί με πλήθος ενεργειών από τη θάλασσα μέχρι τον ουρανό. Παιδιά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κένυα, το Πακιστάν, την Ινδία και την Αυστραλία θα φτιάξουν υα δικά τους σήματα ειρήνης. Αλεξιπτωτιστές της ελεύθερης πτώσης (skydivers) καταγεγραμμένοι στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες θα σχηματίσουν για πρώτη φορά το σήμα της ειρήνης στον ουρανό, ενώ ο διάσημος επαγγελματίας σέρφερ Ρομπ Μπατσάντο θα το ζωγραφίσει στα κύματα!

Όλες οι πράξεις ειρήνης των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία αυτή, αλλά και των απλών ανθρώπων θα καταγραφούν με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών μέσων, καθώς ολοένα και περισσότερα hashtags θα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τη βοήθεια του τεχνικού συνεργάτη της καμπάνιας InsertChange.org, πιστεύεται ότι θα επιτευχθεί η πρώτη γραφική αναπαράσταση του παγκόσμιου γεγονότος, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να κάνουν να κάνουν οι άνθρωποι αν ενωθούν για έναν ύψιστο σκοπό.

Το μεγάλο 10ήμερο γεγονός θα έχει την πλήρη κάλυψη του Good News Network, της νούμερο 1 ιστοσελίδας για τη διάδοση των καλών νέων σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως εξηγεί ο συνιδιοκτήτης της Άντονι Σαμαντάνι «όλοι έχουν έναν ρόλο να παίξουν στην εγκαθίδρυση της ειρήνης στον κόσμο, ξεκινώντας από τι δικές τους καρδιές».

«Τα παιδιά όλων των ηλικιών στον κόσμο έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να ηγηθούν μιας αλλαγής από την κουλτούρα του φόβου και του διχασμού προς αυτήν της αγάπης και του σεβασμού», συμπληρώνει η Τζιλ ΜακΜάνιγκαλ, συνιδρύτρια και διευθύντρια της οργάνωσης Kids for Peace.

Στα τέλη Σεπτέμβρη ας κάνουμε όλοι μας κάτι για την ειρήνη. Ας φτιάξουμε ένα νέο σήμα για εκείνην, ας συγχωρέσουμε κάποιον, ας τραγουδήσουμε για την ειρήνη. Ότι και να κάνουμε ας το κάνουμε προς όφελος της, μας παροτρύνουν οι διοργανωτές της καμπάνιας #DoItForPeace .

Εάν θέλετε να γίνετε «υποκινητής» της 10ήμερης πρωτοβουλίας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα doitforpeace.org.

Πηγή: goodnewsnetwork.org

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας