Παγωτό με αμύγδαλα και λεμόνι

0
443

Το παγωτό είναι εξαιρετική ιδέα για επιδόρπιο, επειδή μπορεί να ετοιμαστεί από πριν.

 

Οσυνδυασμός από συμπύκνωμα φρέσκου λεμονιού, φιστικιών και μιας γλυκιάς κρεμώδους βάσης απογειώνει τη γεύση αυτού του παγωτού σε νέα ύψη…

 

Υλικά
  • 12 κρόκους αυγών ελαφρά χτυπημένους
  • 4 κούπες πλήρες γάλα
  • 1 και 1/3 κούπα ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • ½ κούπα παγωμένο συμπύκνωμα λεμονιού
  • 1/3 κούπας από ψιλοκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα
  • Ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάλτε τους κρόκους αυγών, το γάλα και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε μακριές λωρίδες από τη φλούδα του λεμονιού. Προσθέστε το φλοιό λεμονιού στο μείγμα γάλακτος. Στη συνέχεια μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πήξει.

Βήμα 2

Αμέσως τοποθετήστε τη κατσαρόλα σας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ από παγωμένο νερό. Συνεχίστε ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει. Αφαιρέστε και πετάξτε τις φλούδες του λεμονιού. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ το οποίο θα σκεπάσετε και θα παγώσετε για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το συμπύκνωμα λεμονιού και τα φιστίκια στο μείγμα γάλατος. Παγώστε το μείγμα στην θερμοκρασία για παγωτό που προβλέπει το ψυγείο σας Εάν επιθυμείτε αφήστε το παγωτό σας για 4 ώρες πριν το σερβίρετε ή γαρνίρετε με φιστίκια.

Πηγή: bhg.com

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξτε εύκολο παγωτό με στραγγιστό γιαούρτι!
DIY | Φτιάχνω παγωτό ξυλάκι με 2 υλικά!

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας