Μουσείο Παιδικής Τέχνης | «Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς»

0
Παιδικό Μουσείο | «Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς»

68 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Νέα έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης με τίτλο «Φροντίζω με τέχνη. Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς». Το Μουσείο επέλεξε να εστιάσει στη «φροντίδα», επιθυμώντας να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας από τη νηπιακή ηλικία, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης.

Εστιάζοντας στην σταδιακή μετάβαση από το ατομικό στο συλλογικό, η έκθεση ακολουθεί 4 βασικούς άξονες:

  • Φροντίζω τον εαυτό μου
  • Φροντίζω την οικογένεια και την τρίτη ηλικία
  • Φροντίζω το αστικό και φυσικό περιβάλλον
  • Φροντίζω τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Τα 122 εκθέματα είναι ζωγραφικά και τρισδιάστατα έργα παιδιών, χρονολογούνται από το 1945 έως και το 2016, προέρχονται από τη συλλογή του Μουσείου, από Δωρεές και Συνεργασίες. Η έκθεση εμπλουτίζεται με 4 ζωγραφικά έργα από το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Ιαπωνία και 2 έργα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.