Παναγιώτης Αναστασάκος | Διαβάστε Βιβλία-Διαύλους. Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε την δύσκολη αυτή εποχή.

Συνέντευξη του Παναγιώτη Αναστασάκου
για την Όμορφη Ζωή

Ο κος Παναγιώτης Αναστασάκος εκπροσωπεί την Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ, η οποία εκδίδει τα Βιβλία-Διαύλους και προωθεί και υποστηρίζει την εντελώς πρωτότυπη Μέθοδο για Αυτοβοήθεια και Αυτοβελτίωση.

Κύριε Αναστασάκο, τα Βιβλία-Δίαυλοι και η Μέθοδος που υποστηρίζουν, υπόσχονται πολλά. Μπορείτε να γίνεται πιο συγκεκριμένος;

Η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ έχει εκδώσει 37 Βιβλία-Διαύλους, 6 Σειρές, 12 Συλλογές, 10 Βιβλία Αποφθεγμάτων, 6 Επαυξημένες Εκδόσεις Βιβλίων-Διαύλων, που η κάθε μία περιέχει 10 αυτοτελή βιβλία, ένα πακέτο βιβλίων με αντικαταθλιπτικό περιεχόμενο και 12 πληροφοριακά e-books.

Οι εκδόσεις της υποστηρίζουν την Μέθοδο Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης, η οποία υλοποιείται με το διάβασμα Βιβλίων-Διαύλων. Η κύρια μέριμνα της Μεθόδου είναι η ενεργοποίηση του Εαυτού του αναγνώστη και η χάραξη της ατομικής πορείας του προς την αυτοβελτίωση.

Πώς εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται πολύ απλά. Στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Γνώσης ΛΟΓΟΣ www.kinoniagnosis.com παρουσιάζονται όλα τα βιβλία. Διαλέγεις ένα με κριτήρια, όπως ο τίτλος, η παρουσίασή του, οι ιδιότητές του, τα χρώματα του εξωφύλλου ή τα σύμβολα, που το χαρακτηρίζουν. Όλα αυτά είναι πρωτότυπα και έχουν φτιαχτεί εξαρχής με σκοπό να εξυπηρετούν την Μέθοδο, ως εκ τούτου είναι ασφαλή κριτήρια για να κάνεις την επιλογή σου.

anastasakos

Τελικά, τι περιμένει κανείς να βρει από τα Βιβλία-Διαύλους και την Μέθοδο;

Μέσω των Βιβλίων-Διαύλων και των διαφόρων μορφών τους, οι αναγνώστες τους μπορούν να αναλάβουν τα ηνία της ζωής τους, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και να ενεργοποιήσουν τις πραγματικές ικανότητες που διαθέτουν.

Ο αναγνώστης, εφόσον εστιάσει στα προβλήματα που τον ταλανίζουν και όσο έρχεται σε επαφή με περισσότερα Βιβλία-Διαύλους, γίνεται ικανότερος να αντιμετωπίσει τα θέματά του και τα Βιβλία γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικά στη βοήθεια που του προσφέρουν.

Ο κάθε άνθρωπος θα βρει στα Βιβλία-Διαύλους ένα μήνυμα από τον Εαυτό του, που τον αφορά τελείως προσωπικά. Για αυτό και διαβάζει μόνος του. Και η πορεία που χαράζει είναι καθαρά ατομική.

Η κοινωνία είναι ώριμη για να απορροφήσει μια τέτοια παρέμβαση;

Η κοινωνία ορίζει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, τι επιτρεπτό και τι απαράδεκτο στις συναλλαγές, που την αφορούν και στις οποίες έχει λόγο. Είναι όμως το νόμιμο για την κοινωνία αυτομάτως και ηθικό για τον άνθρωπο; Επ’ ουδενί όχι.

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μια όλο και διογκούμενη γκρίζα περιοχή στη ζωή μας, εντός της οποίας μπορεί κάποιος να ασκεί βία, να κλέβει, να συκοφαντεί, να δολοφονεί (σπρώχνοντας συνειδητά ανθρώπους προς τον θάνατο), χωρίς να μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι παρανομεί ή ότι ενεργεί ανήθικα.

Η κοινωνία πνίγει τον άνθρωπο και εξαπλώνεται ραγδαία η κατάθλιψη.

anastasakos1

Μιλήστε μας αναλυτικά για την κατάθλιψη.

Κατάθλιψη σημαίνει να μην βλέπεις καθαρά την πραγματικότητα και άρα να μην αντιδράς σωστά. Αυτό οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα με απόλυτη προτεραιότητα.

Η κατάθλιψη είναι μάστιγα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο σοβαρότερο για την παγκόσμια κοινωνία. Κατάθλιψη δεν είναι η λύπη. Είναι η προοδευτική διάλυση της διάνοιας και της διανοητικής συγκρότησης του ανθρώπου και δεν κάνει διακρίσεις. Δεν περιορίζεται στους πλούσιους ή τους φτωχούς, στα υψηλότερα ή στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, στους άνδρες ή στις γυναίκες. Τους χτυπάει όλους.

Είναι ύπουλη, γιατί δουλεύει στο εσωτερικό του ανθρώπου χωρίς να δίνει συμπτώματα. Όταν όμως εμφανιστούν τα συμπτώματα, τότε είναι πολύ αργά. Η κατάσταση είναι αναντίστρεπτη.

Πώς επηρεάζεται η καθημερινή ζωή του ανθρώπου εάν υιοθετήσει αυτά που προτείνετε;

Διαβάζει, όποτε νιώθει την ανάγκη, τα βιβλία που έχει διαλέξει, ανακουφίζεται και παίρνει κουράγιο, δύναμη και σοφία, για να ενεργήσει πιο σωστά και αποτελεσματικά στα θέματα που τον απασχολούν στην καθημερινότητά του.
Σταδιακά, θα θέλει όλο και περισσότερο να διαβάζει, αλλά θα το καταλάβει μόνος του, δεν χρειάζεται να πιεστεί. Γιατί τα βιβλία δεν έχουν απαιτήσεις χρονικές από εκείνον. Λειτουργούν πάντα.

Ειδικά σε μια χώρα σαν την πατρίδα μας, που χωρίς αμφιβολία είναι μια χώρα σε κατάθλιψη. Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη για αυτό είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα και συνεχίζει να αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση. Χωρίς δική της αντίδραση. Με τα μνημόνια υποτίθεται ότι σταματάνε οι σπατάλες, μειώνεται το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και του κράτους, με απώτερο σκοπό να αναδειχθούν οι ενδογενείς δυνατότητες της Ελληνικής Οικονομίας, να γίνουν πιο ελκυστικά τα Ελληνικά προϊόντα και να δημιουργηθεί μια υγιής οικονομική δραστηριότητα. Είδατε τίποτα από όλα αυτά να συμβαίνει; Σε λίγο θα πιστέψουμε ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι να υπογράφει και να υλοποιεί μνημόνια.

Έχετε προσωπική εμπειρία από αυτά που προτείνετε στους άλλους;

Το ότι ζω οφείλεται αποκλειστικά στα Βιβλία-Διαύλους και την Μέθοδο. Όταν έκανα μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου, στο τέλος του προηγούμενου αιώνα, αυτοί που κανονικά θα περίμενα να με βοηθήσουν, μου γύρισαν την πλάτη, με συκοφάντησαν και σε πολλές περιπτώσεις μου εναντιώθηκαν με απρόσμενη βία. Τα Βιβλία με συγκράτησαν. Μου έδωσαν προοπτική ζωής, διάθεση, δημιουργική διέξοδο. Σήμερα ζω στο «Σύμπαν των Βιβλίων» και είμαι ευτυχισμένος για αυτό.

Το σύγχρονο Ελληνικό Θαύμα

Με δύο λόγια …;

Η Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ έχει ένα μεγάλο όραμα: την Οικονομία και της Κοινωνία της Γνώσης, που αποτελούν την πιο ρεαλιστική προοπτική για αειφόρο ανάπτυξη και μια κοινωνία δικαίου.

Στην Οικονομία της Γνώσης δημιουργούνται νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες, που αξιοποιούν την διανοητική εργασία, μέσω αυτοτελών δικτύων, χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων.

Σε μια τέτοια κοινωνία, όπου ο καθένας αναγνωρίζεται και εντάσσεται με βάση την διανοητική του εργασία, όλοι οι υπάρχοντες σήμερα διαχωρισμοί φύλλου, φυλής, χρώματος, γλώσσας, θρησκείας, επαγγέλματος κλπ παύουν να έχουν νόημα και περνούν στην ιστορία.

Τελικά, το βασικότερο όλων είναι ότι, μέσω της Μεθόδου Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα πρότυπα της υπάρχουσας κοινωνίας, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να αναμετρηθούμε με τα βάσανά μας. Με την βοήθεια των Βιβλίων-Διαύλων έχουμε την δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας και να απεμπλακούμε από την ραγδαία αναπτυσσόμενη κατάθλιψη, προκειμένου να οικοδομήσουμε μια άλλη κοινωνία, που σε αντίθεση με την σημερινή, θα σέβεται τον άνθρωπο και την εργασία του.

Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ www.kinoniagnosis.com

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας