Πανευρυθμία

0
207

Πρόκειται για έναν φυσιολατρικό, φιλοσοφικό και τελετουργικό χορό με Ορφική ρίζα, που ξεκίνησε πριν περίπου 100 χρόνια να διδάσκεται σταδιακά στην περιοχή της Θράκης από έναν Βούλγαρο μουσικό, γιατρό και φιλόσοφο τον Peter Denov και διαδόθηκε στην Ευρώπη από τον μαθητή του Ο.Μ Aivanhov.

 

Ο χορός αποτελείται από 28 κινήσεις, όπου όλες έχουν συμβολισμό και ένα βαθύτερο νόημα.

Χορεύεται κυρίως στην φύση, σε πάρκα, δάση, βουνά, αρχαιολογικούς χώρους, τόπους ομορφιάς και θετικής ενέργειας από παρέες λίγων ατόμων, έως δεκάδων ή χιλιάδων ανθρώπων.

Είναι ένας  χορός ζευγαριών όπου στο κέντρο τοποθετείται η μουσική ενώ οι άνθρωποι σχηματίζουν περιφέρεια κύκλου χορεύοντας αριστερόστροφα.

Είναι ένα δρώμενο που συνδέει τον άνθρωπο με την φύση, τον εναρμονίζει εσωτερικά, τον ευεργετεί, τον προστατεύει και αναδεικνύει την σύνδεση του ανθρώπου με το περιβάλλον αλλά και τους συνανθρώπους του.

Χορεύεται πρωινές ώρες εναρμονίζοντας τους συμμετέχοντες, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά ενώ αφήνει ευεργετικό αποτύπωμα στην περιοχή.

Όλες οι ηλικίες μπορούν να συμμετάσχουν μιας κι όλες οι κινήσεις είναι ήπιες κι εύκολες στην εκτέλεση.

Τα δε αποτελέσματα απείρως ευεργετικά και σε πολλά επίπεδα.

Γυμνάζει το φυσικό σώμα, βοηθάει στην συγκέντρωση του νου, αυξάνει την συνειδητότητα, χαρίζει χαρά, αρμονία, ευεξία, αίσθηση γαλήνης, πληρότητας και αρμονίας.

 

Newsletter εγγραφή

 

Κωνσταντίνος Όλβιος
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Κωνσταντίνος Όλβιος (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας