Πραγματοποιείται στις 19 Μαΐου 2019, στις 0:11πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον σταθερό άξονα Ταύρου-Σκορπιού, με τον Ήλιο στον Ταύρο και τη Σελήνη στον Σκορπιό.

 

‘Οπως κάθε Πανσέληνος έτσι και η παρούσα μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντιθετικών δυνάμεων. Ο εν λόγω άξονας θεωρείται ο άξονας της επιβίωσης και ως τέτοιος θέτει ζητήματα αναφορικά με την ικανότητά μας να επιβιώσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες της ζωής.

Είναι, επίσης, ο άξονας που μας καλεί να ισορροπήσουμε μεταξύ ύλης (Ταύρος) και συναισθήματος (Σκορπιός), αίσθησης (Ταύρος) και διαίσθησης (Σκορπιός), ασφάλειας (Ταύρος) και κρίσης (Σκορπιός).

Βοηθητικό στην παραπάνω εξισορρόπηση είναι το εξάγωνο που σχηματίζουν μεταξύ τους η Αφροδίτη και ο Άρης, οι χορηγοί των Φώτων. Επιπλέον, η Αφροδίτη βρίσκεται πια στο ζώδιο της θέσης της (Ταύρος) και ο δεύτερος – αν και παραμένει εκτός ορίων– είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τη Σελήνη.

Συνεπώς, τα πράγματα φαίνεται να έρχονται στη θέση τους σε ό,τι αφορά σχέσεις, συνεργασίες, δραστηριότητες και συναισθηματικές ανάγκες ακόμα και αν οι λύσεις είναι μάλλον «ανορθόδοξες» και «ευρηματικές». Αυτό μας θυμίζει, άλλωστε, το τρίγωνο μάθησης μεταξύ Αφροδίτης/Ουρανού, Άρη και Χείρωνα σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των μεσοδιαστημάτων Χείρωνα/Βόρειου Δεσμού και Κρόνου/Χείρωνα από τα Φώτα.

Τέλος, η πλήρης απουσία του στοιχείου του αέρα από το ωροσκόπιο της Πανσελήνου σε συνδυασμό με τη σύνοδο Ερμή και απλανούς Capulus, στο ξίφος του Περσέα, θα μας υπενθυμίσει ότι η αποφυγή ή η καταπίεση της ανάγκης για επικοινωνία είναι πολύ επίφοβο να οδηγήσει σε οξείες στιχομυθίες όπου «η γλώσσα τσακίζει κόκκαλα».

Η αφορμή για τέτοιες επικοινωνίες ίσως δοθεί όταν χρειαστεί κανείς να μάθει – με τρόπο μάλλον δύσκολο – πώς να κάνει την ουσία του πράγματος να συμβαδίσει τόσο με τους παγιωμένους κανόνες όσο και με τα ιδανικά του (Δίας=Ερμής/Κρόνος σε αντίστροφο τρίγωνο μάθησης με Κρόνο και Ποσειδώνα).

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή Πανσέληνο!

 

Newsletter εγγραφή

 

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.