Του Βαγγέλη Πετρίτση, PhD

Πραγματοποιείται στις 30 Απριλίου 2018, στις 3:58πμ με συντεταγμένες Αθήνας, Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, τον άξονα της ανταλλαγής και της επιβίωσης, με τη Σελήνη στο ζώδιο της παραδοσιακής πτώσης της, τον Σκορπιό, και τον Ήλιο στον Ταύρο.

Όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και αυτή μας καλεί να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντίπαλων δυνάμεων. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει μια βασική ανάγκη για συναισθηματική δοτικότητα, μοίρασμα και εκ βάθρων αλλαγή (Σελήνη στον Σκορπιό), η οποία, όμως, αντιτίθεται στη σημασία που μπορεί κανείς να δίνει στην υλική συσσώρευση, την κτητικότητα και την απουσία αλλαγών (Ήλιος στον Ταύρο).

Μάλιστα, με τον Δία στο ίδιο ζώδιο όπου βρίσκεται η Σελήνη και σε εξάγωνο με τη σύνοδο Άρη-Πλούτωνα στον Αιγόκερω, των δύο πλανητών που χορηγούν τη Σελήνη, μοιάζει σαν να ευνοείται περισσότερο η συναισθηματική δοτικότητα και η εκ βάθρων αλλαγή, κυρίως χάρη σε κάποια βαθιά μεταμορφωτική πρωτοβουλία που δεν στερείται, ωστόσο, ρεαλισμού.

Άλλωστε, η σφήνα που δημιουργεί ο άξονας της Πανσελήνου με κορυφή τον Κρόνο στον Αιγόκερω επιτρέπει στην ανάγκη για εκ βάθρων αλλαγή να οδηγήσει μελλοντικά στη δημιουργία υλικής ασφάλειας και σταθερότητας μέσα από ρεαλιστικό προγραμματισμό και σαφή ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Πανσέληνος αυτή είναι μέρος ενός σεληνιακού κύκλου που μιλάει για ανατροπές καθότι ξεκίνησε με την τελευταία Νέα Σελήνη σε σύνοδο με Ουρανό στον Κριό που θα δούμε ποτέ όσο ζούμε.

Με άλλα λόγια, η τελευταία ευκαιρία για μια ατομική επανάσταση και ανατροπή, για την οποία γράφαμε στην προηγούμενη Νέα Σελήνη, φωτίζεται τώρα πλήρως για να δώσει καρπούς στο άμεσο διάστημα.

Βέβαια, υπάρχει σχετική ανασφάλεια η οποία τονίζεται όχι μόνο από το ότι η Σελήνη είναι στο ζώδιο της πτώσης της αλλά και από το ότι ο Ερμής και ο Χείρωνας βρίσκονται σε κρίσιμες μοίρες του ζωδιακού, οι οποίες κυβερνώνται από Σελήνη και Ήλιο αντίστοιχα.

Όμως, ο Ερμής έχει ξεφύγει πια από το πρόσφατο τετράγωνο με τον Κρόνο, με αποτέλεσμα το μυαλό να αφήνει πίσω του τις απαισιόδοξες σκέψεις ώστε να μπορέσει να ονειρευτεί, όπως υπογραμμίζει η εξαιρετικά στενή ενεργοποίηση των μεσοδιαστημάτων Ήλιου/Ποσειδώνα και Σελήνης/Ποσειδώνα από τον Ερμή.

Επιπλέον, η εξίσου στενή ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Ερμή/Αφροδίτης από τα Φώτα σε συνδυασμό με το ότι η Αφροδίτη έχει πλέον μπει στους Διδύμους συνεισφέρει στην απάλυνση των αρνητικών σκέψεων.

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή και απολαυστική Πανσέληνο!

Μάθετε περισσότερα για τον Βαγγέλη Πετρίτση, μέσα από την υπέροχη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Πανσέληνος, αλλαγή, δοτικότητα

vpetritsis

vpetritsis

Ως Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πιστοποιημένος ανθοθεραπευτής και βραβευμένος αστρολόγος από τον Αστρολογικό Σύνδεσμο Μεγάλης Βρετανίας, ο Βαγγέλης Πετρίτσης παρέχει συνεδρίες ψυχολογικές, αστρολογικές και ανθοθεραπευτικές με βασικό γνώμονα τη διεύρυνση της αυτογνωσίας των πελατών του και την απαλλαγή τους από αρνητικές ψυχολογικές και νοητικές καταστάσεις.
Παραδίδει επίσης μαθήματα αστρολογίας διά ζώσης αλλά και διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αστρολογίας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Διατελεί Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Αστρολογίας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Α.), ενός σωματείου που στοχεύει στη διάδοση της αστρολογικής παιδείας και έρευνας στην Ελλάδα.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Βαγγέλη Πετρίτση
vpetritsis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.