- 267κοινοποιήσεις
- Facebook263
- Twitter2
- Email2
Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα συνοθύλευμα πολλών μυστηρίων.
Η επιστήμη κάθε χρόνο κάνει καινούριες θαυματουργές ανακαλύψεις σχετικά με τη λειτουργία του ανθρώπινου συστήματος, κατασκευάζει μηχανήματα και εργαλεία ώστε να φτάνει πιο εύκολα στα διάφορα όργανα, με πιο σύντομες και ανώδυνες εγχειρήσεις. Οι συμπληρωματικές θεραπείες από την άλλη έχουν την δική τους θέση ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει την ασθένεια με φυσικούς τρόπους, ενεργοποιώντας χωρίς χημικές ουσίες και παρεμβάσεις αυτό που ήδη διαθέτει: την ικανότητα του ίδιου του οργανισμού να θεραπευτεί.
Η εναλλακτική θεραπευτική σε γενικές γραμμές δεν λέει κάτι καινούριο που δεν το έχει πει η επιστήμη. Ακόμα και το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου, η ενέργεια που κινεί τα πάντα είναι πλέον αποδεδειγμένα. Απλά έχει μια άλλη προσέγγιση, ένα διαφορετικό τρόπο για την ίαση. Στηρίζεται περισσότερο σε πράγματα μη υλικά με τη κλασική έννοια, μη ορατά στο ανθρώπινο μάτι κι αυτό είναι που προκαλεί αμφιβολίες.
Η ιατρική μπορεί να εντοπίσει ιούς, να δει τα κύτταρα και να αναλύσει το αίμα που ούτε και αυτά είναι ορατά με το γυμνό μάτι αλλά έχει μηχανήματα που της επιτρέπουν να το κάνει. Το πρόβλημα με τις εναλλακτικές θεραπείες είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμα τόσο εξελιγμένα μηχανήματα για να αποδείξουν τα αποτελέσματα της, όπως στην ιατρική. Ο άνθρωπος δεν έχει φτάσει ακόμα να κατανοήσει τόσο λεπτά ζητήματα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο ήδη υπάρχουν αρκετές συσκευές οι οποίες εξελίσσονται συνεχώς που μπορούν και ανιχνεύουν το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο καθώς και τις σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό κατά τη διάρκεια διάφορων συμπληρωματικών θεραπειών ακόμα και διαλογισμών.
Ασθένεια σημαίνει, μη σθένος, δηλαδή αδυναμία. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, ο γιατρός θα το δει και θα πει: «πάρε αυτό το φάρμακο και θα περάσει». Ο θεραπευτής θα πει: «πού αντιστοιχεί αυτό το όργανο το οποίο βάλλεται;» Π.χ στη μέση. Η μέση έχει να κάνει με πράγματα που κουβαλάμε από το παρελθόν καθώς και με συσσωρευμένο θυμό. Άρα αυτά πρέπει να δουλέψουμε! Όταν υπάρχει ένας πόνος ο γιατρός θα δώσει ξανά το κατάλληλο φάρμακο. Ο θεραπευτής μπορεί να πει: «παρατήρησε το πόνο σου, μην προσπαθείς να τον αποφύγεις. Περιέγραψε τον με λεπτομέρειες. Μείνε για λίγο εκεί, μπες μέσα στο πόνο! Το σώμα σου κάτι θέλει να σου πει.» Συχνά με αυτό τον τρόπο αν δεν συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό, ο πόνος εξαφανίζεται. Έχω δει δεκάδες θεραπείες να γίνονται έτσι. Αν το πεις αυτό σε ένα γιατρό θα σε περάσει για τρελό ίσως και για επικίνδυνο!
Όμως η ίδια η φυσική μελετάει τη σχέση του παρατηρητή, με το παρατηρούμενο αντικείμενο και δέχεται πως ο παρατηρητής μπορεί να αλλάξει αυτό που παρατηρεί. Το σώμα μας θέλει να μας δείξει κάτι που αγνοούμε για αυτό εμφανίζεται ο πόνος ή η δυσφορία. Ίσως να θέλει απλά να το προσέξουμε ή να χτυπάει το καμπανάκι για κάτι πιο σοβαρό. Αν δώσουμε προσοχή η ενόχληση μπορεί να φύγει γιατί πήραμε το μήνυμα της ύπαρξης της. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έρθει κανείς σε επαφή με το πρόβλημα και όλοι ξεκινάνε από την επαφή με το σώμα, εσωτερικά και εξωτερικά.
Το Ρέικι μας μαθαίνει να αισθανόμαστε το σώμα μας από μέσα.
Συχνά όταν δίνουμε Ρέικι σε κάποιο σημείο που υποφέρει, ο πόνος φεύγει από εκεί και πάει παρακάτω, ή μετακινείται σε άλλο άσχετο σημείο. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται μια απελευθέρωση μπλοκαρισμένων συναισθημάτων τα οποία ξέσπαγαν στο συγκεκριμένο σημείο. Ακόμα και η ιατρική παραδέχεται πως το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενειών είναι ψυχοσωματικά.
Κυνηγώντας το πόνο απελευθερώνεται η ασύμφωνη ενέργεια μέσω κάποιων εσωτερικών διεργασιών. Όταν ο πόνος φύγει με τρόπο φυσικό δεν υπάρχει μόνο η ανακούφιση στο συγκεκριμένο σημείο αλλά μια γενικότερη αίσθηση ευφορίας, αφού η ίαση δεν είναι μόνο σωματική αλλά συναισθηματική, και ψυχική. Η άμεση επαφή με το πόνο και όχι η αποφυγή του αποτελεί ένα είδος θεραπείας. Όμως έχουμε μάθει να θέλουμε να αποφύγουμε το πόνο και κάθε είδους πόνο και η αντίσταση αυτή είναι που δημιουργεί τα προβλήματα. Δεν λέω βέβαια να καθόμαστε να πονάμε ούτε όταν είναι κάτι επίμονο να μην πάμε στο γιατρό. Εννοείτε πως δεν πρέπει να το παρακάνουμε και καλό είναι να γνωρίζουμε πότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάτι μόνοι μας και πότε να επισκεφτούμε τον γιατρό. Ας μην υπερβάλλουμε σε τίποτα. Ούτε να τρέχουμε με το παραμικρό στο γιατρό αλλά ούτε και να το παίζουμε εμείς γιατροί!
Όταν μάθουμε να κατανοούμε το πόνο, να ασχολούμαστε μαζί του και όχι να τον αγνοούμε και να τον πνίγουμε τότε έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη πρόοδο μας. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι και ο πόνος είναι στο παιχνίδι και αποφασίσουμε να δούμε μέσα του βαθιά, αντιλαμβανόμαστε ότι ο πόνος δεν είναι παρά η απεγνωσμένη προσπάθεια του σώματος μας να μας δείξει όχι μόνο τη πιθανή ύπαρξη μιας ασθένειας αλλά και ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας γενικότερα. Τότε μόνο μπορούμε να ξεπεράσουμε τον πόνο, αποφασίζοντας όχι να τον ναρκώσουμε προσωρινά αλλά να αλλάξουμε αυτό που χρειάζεται ώστε ζήσουμε φυσιολογικά, σε αρμονία με το σώμα και τη ψυχή μας.
Από Κυριακή 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί
Online Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση σε όλους τους Βαθμούς Ρέικι
με την Λιάνα Τελειώνη
- Πέρα από τον Πόνο - 07/03/2023
- Σχέσεις Καρδιάς στο φως του Ρέικι - 01/03/2023
- Η μάνταλα είναι ένα ζωντανό ον! - 07/10/2021
- 267κοινοποιήσεις
- Facebook263
- Twitter2
- Email2