Advertorial

Oι ταχείς ρυθμοί με τους οποίους λειτουργούν οι μοντέρνες κοινωνίες, η έντονη καθημερινότητα και οι αυξημένες ώρες εργασίας, κουράζουν τον σύγχρονο άνθρωπο όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Ο ίδιος, λόγω έλλειψης προσωπικού ελεύθερου χρόνου και αδυναμίας συχνής συνάντησης με τους δικούς του ανθρώπους, συσσωρεύει ψυχικό φορτίο το οποίο του δημιουργεί ανασφάλειες και προβληματισμούς.

Όταν το πρόβλημα γίνεται έντονο, η αναγκαιότητα για την αντιμετώπισή του, είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να αισθανθεί φυσιολογικός και να νιώσει και πάλι ενταγμένος στην κοινωνία, και να νιώθει άνεση κινήσεων και αντιδράσεων στο χώρο του. Η περίθαλψη ψυχής, παρέχεται από δυο ειδικότητες επιστημόνων, αυτήν του ψυχαναλυτή κι αυτή του ψυχιάτρου.

Όταν η ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου δεν είναι τόσο κρίσιμη, χρειάζεται απλώς έναν εποικοδομητικό διάλογο με κάποιον ειδικό. Ο ψυχαναλυτής, μέσω εβδομαδιαίων συνεδριάσεων, κάνει διάλογο με τον πάσχοντα και χρησιμοποιεί τις γνώσεις του ώστε να βοηθήσει τον ασθενή να εντοπίσει το πρόβλημά του και στην συνέχεια να το αντιμετωπίσει.

Σε αρκετές χώρες του κόσμου εφαρμόζεται κι ένα άλλο είδος συνεδριάσεων, που βασίζεται σε ομαδικές συζητήσεις. Το λεγόμενο group therapy αποτελεί μια ομάδα στήριξης, που συγκεντρώνει ανθρώπους με το ίδιο ψυχικό νόσημα, οι οποίοι με την καθοδήγηση του ψυχαναλυτή, και του διαλόγου του οποίου ηγείται αυτός, φτάνουν στο επιθυμητό σημείο να κατανοήσουν τα θέματα που τους απασχολούν, κι εξοικειώνονται με την συζήτηση, αντιμετωπίζοντας την αποξένωση που βιώνουν.

Ο ψυχίατρος έχει εξίσου σημαντικό ρόλο με τον ψυχαναλυτή. Περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες του δεύτερου, αλλά ταυτόχρονα είναι σε θέση εάν το κρίνει απαραίτητο, να χορηγήσει φάρμακα για την αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου ενός ασθενή. Ο ψυχίατρος συνήθως αναλαμβάνουν ασθενείς που είναι πολύ άρρωστοι, ή ασθενείς που έχουν κληρονομικές ψυχικές ασθένειες, που για την εξάλειψή τους είναι απαραίτητη η λήψη φαρμάκων.

Η ψυχοθεραπεία που παρέχουν αυτές οι δύο ειδικότητες έχουν βοηθήσει πολλούς να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να βελτιώσουν την ψυχική τους διάθεση. Στην ιστοσελίδα psyxiatros-petralona.gr μπορείτε να διαβάσετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ίαση της ψυχής.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.