Personal Branding | Μάθε πως μπορείς να κερδίζεις τις εντυπώσεις

0
980

Πόσες φορές έχουμε αισθανθεί ότι θέλουμε να ξεχωρίζουμε περισσότερο ώστε να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα στην επαγγελματική μας ζωή;

 

Το Personal Branding μας ωφελεί τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Τι είναι το Personal Branding;

Είναι αυτό που οι άλλοι σκέφτονται ή συζητούν για εμάς, είναι η δημιουργία της εικόνας και τη φήμης έτσι ώστε να αναδεικνύει την προσωπικότητα και την αξία μας.

Επενδύοντας στο Personal Branding, μπορούμε να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας με αυτοπεποίθηση, να δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης, να επικοινωνούμε αποτελεσματικά. Να διαφοροποιηθούμε τονίζοντας τα θετικά μας σημεία.

Το Personal Branding αποτελεί ένα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία για την εξέλιξη στελεχών και επαγγελματιών. Οι τρέχουσες συνθήκες, λόγω της πανδημίας βοηθούν ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη της επαγγελματικής μας πορείας.

Πώς το επιτυγχάνουμε;

  1. Αποκτώντας μεγαλύτερη αυτογνωσία

Ανακαλύπτοντας ταλέντα και προσόντα που έχουμε και δεν αξιοποιούμε αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτοντας και τον λόγο για τον οποίο αυτά δεν αξιοποιούνται επαρκώς.

2. Αναγνωρίζοντας που θέλουμε να πάμε και σχεδιάζοντας το μέλλον

Οι στόχοι αποτελούν το δρόμο προς την επιτυχία. Με τον καθορισμό των στόχων και τη δημιουργία πλάνου ενεργειών γίνεται πιο εύκολο να πραγματοποιήσουμε τα θέλω μας.

3. Μαθαίνοντας από τους επιτυχημένους

Όσοι θεωρούμε πως είναι επιτυχημένοι μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα θετικό πρότυπο. Όμως όχι για αντιγραφή, αλλά αναζητώντας και μελετώντας την πορεία τους και τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει μπορούμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

4. Αναδεικνύοντας την αυθεντικότητά μας

Όλοι μας έχουμε προφανή και λιγότερο προφανή στοιχεία που μας διαφοροποιούν από τους άλλους και τα οποία χρειάζεται να αναδείξουμε. Όλο αυτό συνθέτει τη μοναδικότητά μας. Αυτόν που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε και να αναδείξουμε μια αυθεντική εικόνα καθώς διαθέτουμε όλοι μας πολλά προσόντα και δεν έχουμε κανέναν λόγο να αντιγράψουμε άλλους.

5. Κάνοντας σύμμαχο τα social media

Ta social media αποτελούν σοβαρό σύμμαχό μας στην ανάδειξη της εικόνας μας και για τον λόγο αυτό, το προφίλ και η δραστηριότητά μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετράει πολύ σε έναν πιθανό εργοδότη ή συνεργάτη.

Σε όλη αυτήν την διαδικασία καθοριστική είναι η συμβολή ενός εξειδικευμένου coach, που όχι μόνο μας βοηθάει να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας αλλά και μας παρέχει τις απαραίτητες πρακτικές συμβουλές για να δημιουργήσουμε ένα επιτυχημένο προσωπικό brand. Για τον λόγo αυτό, δημιουργήθηκε το 3ήμερο διαδικτυακό σεμινάριο «Personal Branding: Τα 10 Βήματα για την Επαγγελματική Επιτυχία» και σε συνεργασία με την omorfizoi σας το προσφέρουμε στις 23-24-25 Απριλίου.

Τι άλλο χρειαζόμαστε;

Να ανοίξουμε νέους δρόμους επικοινωνίας

Η ανάγκη να είμαστε ορατοί και προσβάσιμοι σε πολλά μέσα, ειδικά στην εποχή του Covid και της τηλε-εργασίας, είναι σημαντική. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εδώ και χρόνια στην καθημερινότητά μας και αυτή η περίοδος φαινεται να είναι η ιδανική συγκυρία για να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας brand και να το κατευθύνουμε με τρόπο που να εξυπηρετεί τους στόχους μας.

Να διατηρήσουμε την Αυθεντικότητα μας  αναπτύσσοντας  το προσωπικό μας στυλ

Πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι το personal branding μπορεί να αποτελέσει ένα είδος προσποίησης, μία παραπλάνηση με απώτερο στόχο την πώληση. Δεν είναι. Είναι η ανάπτυξη, η προβολή και η έμφαση στα θετικά μας στοιχεία και στην μοναδικότητα μας. Είναι η δουλειά που κάνουμε με τον εαυτό μας για να αναδείξουμε την αυθεντικότητά μας, χωρίς να την μειώνουμε ή να υπερβάλουμε.

Ταυτόχρονα όλη αυτή η δράση μας βοηθά να αλληλεπιδρούμε καλύτερα με τους ανθρώπους και το περιβάλλον γύρω μας και να συνδεόμαστε ουσιαστικά.

Αυτό που είναι σημαντικό να κρατήσουμε από όλα τα παραπάνω είναι ότι δεν θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία να κάνουμε μια πρώτη καλή εντύπωση.

Παρακολουθήστε το 3ήμερο Διαδικτυακό Workshop “PERSONAL BRANDING: 10 Bήματα για την Επαγγελματική Επιτυχία”

 

Newsletter εγγραφή

Μαρία Παπάζογλου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας