«Η δύναμη δεν πηγάζει από αυτά που μπορείς να κάνεις. Πηγάζει από το να ξεπερνάς εκείνα που νόμιζες ότι δεν μπορείς να κάνεις».
Rikki Rogers

 

Μία φίλη με ρώτησε πρόσφατα: Από πού πηγάζει η δύναμή σου;

Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να βρω μία καλή απάντηση να δώσω. Στάθηκα και αναλογίστηκα τους δρόμους που έχω διαβεί μέσα στο ταξίδι της μεταμόρφωσής μου και τα πνευματικά ταξίδια όλων των πελατών μου που επιδεικνύουν για εμένα τεράστια δύναμη.

Μετακόμισα σε μία ξένη χώρα, μόνη, στα 18 μου και έχω αλλάξει δουλειές, έχω αντιμετωπίσει μία περίπλοκη διάγνωση για το παιδί μου και έχω χάσει αγαπημένα μου πρόσωπα. Και τώρα διανύω μία παγκόσμια πανδημία, όπως όλοι μας, ενώ αναρρώνω και από μία τραυματική, απροσδόκητη επέμβαση. Όντως, η ζωή μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Επομένως, από πού προέρχεται στ’ αλήθεια η δύναμή μας;

Εύχομαι να ήξερα την ακριβή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, ώστε να μπορούσα να μοιραστώ τη μυστική συνταγή μαζί  σας ευθύς αμέσως. Έτσι θα μπορούσατε όλοι να έχετε πρόσβαση στη δύναμή σας και να πετύχετε οτιδήποτε είναι αυτό που θέλετε πραγματικά.

Γνωρίζω όμως αυτό:

Η δύναμη είναι η προσωπική μας μέτρηση για μία πραγματικά μοναδική, υποκειμενική εμπειρία. Και είναι αποκλειστικά στο χέρι σα να αποφασίσετε τι σημαίνει για εσάς δυνατός.

Επίσης, γνωρίζω το εξής…

Η δύναμη έρχεται όταν κάνουμε δύσκολα πράγματα. Έρχεται όταν είμαστε παρόντες παρά τον πόνο ή τον φόβο που νιώθουμε και μέσα από την προσπάθεια, την αντοχή και με το να συνεχίζουμε να κοιτάζουμε μπροστά και ψηλά.

Η δύναμη έρχεται όταν πάρουμε το χρόνο να παρατηρήσουμε και να αναγνωρίσουμε τι έχουμε καταφέρει να κάνουμε και τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Περνάμε πολύ χρόνο κάνοντας πράγματα και χωρίς να συνειδητοποιούμε την προσπάθεια που χρειάστηκαν. Πολύ περισσότερο τείνουμε να υποβαθμίζουμε την εμπειρία επειδή επικεντρωνόμαστε μόνο στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στην προσπάθεια.

Η δύναμη έρχεται όταν δίνουμε προσοχή στα μικρά αλλά σημαντικά βήματα και στις σταδιακά αυξανόμενες νίκες στην πορεία. Η δύναμη έρχεται όταν αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει και πανηγυρίζουμε για κάθε μικρό πράγμα.

Η δύναμη πηγάζει από μέσα μας, από τις στιγμές που ενεργοποιήσαμε τη μέγιστη πίστη μας. Από το να ξέρουμε τι κάνουμε, ακόμη και όταν δεν είναι εύκολο.

Η δύναμη πηγάζει από την εξισορρόπηση των θεμελιωδών αξιών μας και από το να ζούμε με ακεραιότητα, ακόμη και όταν κανείς δεν μας βλέπει ή όταν δεν έχουμε τη διάθεση. Όταν συνδεθούμε με αυτό που έχει πραγματική σημασία για εμάς, γινόμαστε πιο δυνατοί. Όταν πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο και έχουμε ελπίδα για ένα αποτέλεσμα, αισθανόμαστε πιο δυνατοί. Ακόμη και αν δεν ξέρουμε το γιατί.

Η δύναμη έρχεται και από έξω. Όταν περιτριγυρίζουμε τον εαυτό μας με ανθρώπους που μας ανυψώνουν και βλέπουν την αξία μας, ακόμη και αν μερικές φορές εμείς το ξεχνάμε. Έρχεται με το να διαλέγουμε να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με καλοσύνη, έμπνευση, κίνητρο και ευγνωμοσύνη. Έρχεται όταν επιλέγουμε τα πρότυπά μας και μαθαίνουμε από αυτά, έρχεται όταν βλέπουμε τους εαυτούς μας μέσα από τα μάτια των άλλων -ειδικά αυτών που διακρίνουν το μεγαλείο και το φως μας όταν εμείς το μόνο που αντικρύζουμε είναι ελαττώματα, αδυναμίες και ελλείψεις.

Η δύναμη έρχεται από το να παίρνουμε μαθήματα και ευλογίες, αν και συχνά είναι ντυμένη με απαίσια λάθη και επώδυνες αποτυχίες.

Η δύναμη έρχεται όταν συλλέγουμε στιγμές για τις οποίες είμαστε περήφανοι και όταν παίρνουμε το χρόνο να δούμε πώς αυτά τα γεγονότα μας ενεργοποίησαν για να πετύχουμε. Ας μην τα παραβλέπουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές μας τις δυνάμεις με αμέτρητους τρόπους σε πολλούς τομείς της ζωής μας σε όποιο βαθμό θέλουμε.

Η δύναμη πηγάζει από το να γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Όσο ξεκινάμε να ανακαλύπτουμε περισσότερες πτυχές του, κάνουμε περισσότερες επιλογές που μας τιμούν και μπορούμε να ζήσουμε σύμφωνα με το σκοπό μας και με αυτό που πραγματικά είμαστε. Όταν ξέρουμε καλύτερα, δρούμε καλύτερα.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω έχουν περάσει ανυπέρβλητες δοκιμασίες. Ξέρουν σε τι θα πουν ναι και πώς θα πουν όχι. Ξέρουν πώς να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Μπορούν να επιλέγουν τους κύκλους τους με σοφία και να αποδέχονται τη βοήθεια, τα κομπλιμέντα και τις συμβουλές.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω κλαίνε συχνά και νιώθουν τα πάντα.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω είναι οι πιο ευγενικοί.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω έχουν εσωτερικά αποθέματα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη και να συγχωρέσουν τους άλλους.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω συγχωρούν τον εαυτό τους.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω αποτυγχάνουν παταγωδώς και με κάθε ψήγμα κουράγιου και γενναιότητας που τους έμεινε βρίσκουν τρόπο να σηκωθούν ξανά.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω έχουν απίστευτα μεγάλη καρδιά που επεκτείνεται περισσότερο με κάθε δυσκολία.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω έχουν υποφέρει τόσο πολλά και παρόλα αυτά βρίσκουν το χαμόγελό τους και φωτίζουν τον κόσμο για τους άλλους.

Οι δυνατότεροι άνθρωποι που ξέρω με διδάσκουν καθημερινά πώς να προσπαθώ και να γίνομαι και εγώ δυνατότερη.

Της Andi Saitowitz

Λίγα λόγια για την συγγραφεα:

Η Andi είναι επαγγελματίας life coach, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, συγγραφέας, motivation speaker και μητέρα τριών παιδιών. Αγαπά τα βιβλία, τον καφέ, την καλοσύνη και τα σπορ. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την φιλανθρωπία και την κοινωνική εργασία. Μερικές από τις πρακτικές που χρησιμοποιεί αντλούνται από τον τομέα της συμπεριφορικής επιστήμης, την οργανωσιακή επικοινωνία, την ψυχολογία, το mindfulness και το NLP.

Πηγή: tinybuddha.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας