Πηγές ανανέωσης

0
πηγές ανανέωσης

232 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έλενας Έρα

Ο

ι ζωές όπως έχουν διαμορφωθεί στο δυτικό πολιτισμό είναι πολυάσχολες. Ο άνθρωπος καλείται να κάνει πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα και ο νους όλη την ώρα σκέφτεται τι έχει συμβεί, τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα και ποιες υποχρεώσεις τον περιμένουν τις επόμενες ημέρες. Μεταξύ αυτών των στιγμών υπάρχουν διαλλείματα όπου θα απολαύσει έναν καφέ ή μια έξοδο με τους φίλους του ή μια ταινία στη τηλεόραση.

Είναι σημαντικό μέσα στην ημέρα να βρίσκουμε πηγές ανανέωσης της ψυχής και ο τρόπος που κυλάει η ζωή δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ακόμη κι όταν βρίσκουμε χρόνο να κάνουμε κάτι που τρέφει την ψυχή μας, ο νους ταξιδεύει στις ανησυχίες του μέλλοντος και στις πράξεις του παρελθόντος.

Πηγές ανανέωσης είναι οτιδήποτε βοηθάει την ψυχή να πετάξει βάρη και να πάει παρακάτω. Οτιδήποτε τη βοηθάει να ταξιδέψει με ελαφρό βήμα. Μπορούμε να βρούμε πολλές δραστηριότητες για να διασκεδάσουμε ή να ανακουφίσουμε το σώμα όμως ελάχιστες είναι εκείνες που βοηθούν την εσωτερική μας εξέλιξη.

Ο άνθρωπος εξελίχθηκε από τον μονοκύτταρο οργανισμό της θάλασσας στο ον που είναι αυτή τη στιγμή και στο μεσοδιάστημα, μέρος της εξέλιξης ήταν η ανάπτυξη του εγώ. Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε ως είδος και το επόμενο στάδιο είναι να αφήσουμε το εγώ και να φέρουμε τη συνειδητότητα στη ζωή μας. Αυτή είναι και η διαδικασία της αφύπνισης. Είναι η διαδικασία από τον εγωικό εαυτό στον άνθρωπο που είναι συνειδητός πως είναι το Σύμπαν που εκφράζεται μέσα από ένα σώμα.

Και το Σύμπαν δεν έχει εγώ παρά μονάχα ανιδιοτελή αγάπη. Και ο άνθρωπος το βιώνει ως την υπέρτατη κατάσταση ευδαιμονίας και μόνο καλό κάνει στο κόσμο.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι σημαντικό να έχουμε πηγές ανανέωσης στη ζωή μας που μάς βοηθούν να υπερβαίνουμε το εγώ. Ωραίες και οι διασκεδάσεις του σώματος, θα πιεις και τον καφέ σου παρέα με φίλους και θα γελάσεις και θα δεις τις ταινίες σου… όμως μην ξεχνάς κάθε μέρα να κάνεις κάτι που αφυπνίζει τη ψυχή. Βρες πολύτιμες πηγές ανανέωσης οι οποίες είναι εκείνες που σε βοηθούν να πας παρακάτω στη διαδικασία της εξέλιξης της ανθρωπότητας.

Να έχεις διάκριση στο τι επιλέγεις. Να ακολουθείς την καρδιά σου. Οι πηγές ανανέωσης είναι πολύτιμες εμπειρίες και σταδιακά θα μάθεις να ξεχωρίζεις τις εμπειρίες εκείνες που απευθύνονται στο εγώ και στο σώμα από εκείνες που απευθύνονται στη ψυχή.

Να βουτάς τη ψυχή σου σε μια πηγή ανανέωσης κάθε μέρα… έστω και για λίγα λεπτά. Η τακτικότητα θα ελαφρύνει τη ψυχή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα βιβλία μου, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.gr
Έλενα Έρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.