Με ποιον τρόπο η αγάπη σβήνει την αρνητικότητα στον κόσμο

0
αγάπη αρνητικότητα κόσμο

170 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Της Έλενας Έρα

Α

ν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε κατευθείαν από την καρδιά, τότε θα είχαμε ξυπνήσει από το όνειρο της ανθρώπινης εμπειρίας και θα είχαμε υπερβεί το εγώ. Στο μεταξύ, οι λέξεις χρησιμοποιούνται για να εκφράσει ο άνθρωπος όλα όσα νιώθει, αισθάνεται, αντιλαμβάνεται, βλέπει και πιστεύει. Και σε επόμενο βήμα, η ανάγκη των λέξεων αυτών να απλωθούν, έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ, την τέχνη, τα βιβλία, τα socials και κάθε άλλη μορφή επικοινωνίας.

Οι λέξεις φέρουν ενέργεια. Μία ίδια λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να πεις σε κάποιον «σε αγαπώ» νιώθοντας αγνή, ανιδιοτελή αγάπη ή να το πεις νιώθοντας κτητικότατα και ζήλια. Υποσυνείδητα όλοι οι άνθρωποι λαμβάνουν την αληθινή πρόθεση των λέξεων και την ενέργεια που φέρουν αλλά λίγοι είναι εκείνοι που το συνειδητοποιούν.

Το συλλογικό ασυνείδητο είναι μια μεγάλη «σούπα» όπου όλοι πετάμε μέσα τη διάθεση που έχουμε, τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, τις πράξεις μας και τις σκέψεις μας… και αυτή η «σούπα» επηρεάζει ολόκληρη τη Γη. Οπότε, είναι σημαντικό να ενισχύουμε το συλλογικό ασυνείδητο με θετικότητα. Κάθε φορά που υπερβαίνεις το εγώ είναι οι στιγμές που αντιστέκεσαι στον πειρασμό να γκρινιάξεις, να καυχηθείς,  να παραπονεθείς, να κάνεις ένα αρνητικό σχόλιο, να διαβάσεις ένα κουτσομπολιό, να σπαταλήσεις άσκοπα το χρόνο σου… Κάθε πράξη υπέρβασης του εγώ σβήνει 1000 εκφράσεις αρνητικότητας στο συλλογικό ασυνείδητο. Τέτοια είναι η δύναμή σου να αλλάξεις τον κόσμο.

Και πώς θα επιλέγεις συνειδητά ποιες λέξεις να χρησιμοποιείς;

Οτιδήποτε εμπεριέχει αγάπη. Η αγάπη θα σε οδηγήσει και είναι το πρώτο βήμα για να αρχίσει ο άνθρωπος να επικοινωνεί με την καρδιά. Όλες οι λέξεις που εκφράζονται από αγάπη, εμπεριέχουν συνειδητότητα. Είναι μια καλή αρχή για να αλλάξουν οι συμπεριφορές των ανθρώπων.

Και τότε θα διαπιστώσεις πως επιθυμείς να αποτραβήξεις την ενέργειά σου από καταστάσεις που τρέφουν το εγώ ή την τοξικότητα. Και αυτό θα γίνει με την απουσία λέξεων… η οποία απουσία εμπεριέχει επίσης συνειδητότητα. Θα σε οδηγήσει μόνο του… και κάποια στιγμή θα βρίσκεσαι μεταξύ δύο κόσμων, του κοινωνικού όπου το σώμα θα ζει την ανθρώπινη εμπειρία και του εσωτερικού όπου εκεί αποκαλύπτεται η σιωπή του Σύμπαντος. Και οι δύο κόσμοι όμως έχουν κάτι κοινό: την Παρουσία. Την συνειδητή εκείνη επιλογή να ζει ο άνθρωπος στον παρόντα χρόνο και μόνο, με επίγνωση.

Ένα βήμα τη φορά. Ξεκίνησε με το να επικοινωνείς μέσα από την αγάπη. Και κάποια στιγμή το εγώ θα χάσει την όρεξή του να γκρινιάζει και να παραπονιέται. Και η απουσία των λέξεων θα σε οδηγήσει να αποτραβήξεις την ενέργειά σου από όλα όσα Δεν σε τρέφουν ουσιαστικά.

Η αγάπη μεταμορφώνει τον άνθρωπο. Μη φοβάσαι την αλλαγή αυτή. Είναι ένα ξημέρωμα για την ψυχή. Το πιο σημαντικό ίσως.

Με αγάπη,
Έλενα

Πηγή: www.elenaera.gr

Έλενα Έρα

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα βιβλία μου, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.gr
Έλενα Έρα

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.