Ο ανθρώπινος πνεύμονας καταγράφει αυτά που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, τις πιο κρυφές μας ελπίδες τις πιο ουσιαστικές μας ανάγκες. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν άδειο τον πνεύμονα τους, άρα άδειο από ζωή.

 

Ο Θεϊκός Πνεύμονας λειτουργεί ως γεννήτρια ζωής και φροντίζει έτσι ώστε ολόκληρη η δημιουργία να μπορεί να θρέφεται αυτόν. Αυτή η θεϊκή γεννήτρια έχει τη συμπαντική ευφυΐα να τροφοδοτεί στον καθένα από εμάς ξεχωριστά αλλά σε ολόκληρη τη δημιουργία τη ζωή που χρειάζεται να έχουμε μέσα μας.  Όταν από το θεϊκό πνεύμα δοθεί η εντολή να σταματήσει η ζωή, τότε υπάρχει η τελευταία ανάσα. Ενώ έχουμε εκατομμύρια ανάσες ζωής, έχουμε μία τελευταία ανάσα θανάτου.

Ο πνεύμονας μας συνδέεται με το Θεϊκό Πνεύμονα. Όταν οι ανάγκες μας δεν συνδέονται με τις θεϊκές ανάγκες, με αυτές που έχει φτιαχτεί ο πνεύμονας μας, ο πνεύμονας μας αρχίζει να δυσλειτουργεί, να μας κόβεται η αναπνοή ή να παθαίνουμε άσθμα. Ή να νιώθουμε ότι δεν υπάρχει χώρος αναπνοής μέσα μας και δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε βαθιά.Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν στον πνεύμονα τους έλλειψη ζωής, και πασχίζουν για αυτή, πασχίζουν όμως με το μυαλό, πασχίζουν με την καρδιά.

Τι θέλει όμως ο πνεύμονας μας πραγματικά;
Πως έχει φτιαχτεί να λειτουργεί για εμάς;
Έχουμε αναρωτηθεί τι χρειαζόμαστε πραγματικά για να ζούμε, για να νιώθουμε ζωντανοί;
Έχουμε αφουγκραστεί τι υπάρχει μέσα στον πνεύμονα μας;
Ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες που μας θρέφουν και μας δίνουν ζωή;

Στον πνεύμονα του κάθε ανθρώπου καταγράφονται όλες οι αναπνοές «θανάτου» που έχουμε ζήσει στη ζωή μας, που έκοψαν την αναπνοή μας, που μας τραυμάτισαν στερώντας μας την αναπνοή ζωής. Η αναπνοή δεν είναι απλά μία μηχανική κίνηση, είναι ένα ολόκληρο πεδίο πληροφοριών ζωής.

Όταν ο πνεύμονας είναι κλειστός, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να δεχτούμε τη ΖΩΗ, την πεμπτουσία της ζωής, την ίδια τη ζωή. Τη ζωτική ενέργεια που θρέφει τα πάντα και βρίσκεται μέσα στο Θεϊκό Πνεύμονα.

Κάθε όργανο στο σώμα μας έχει τη δική του ευφυΐα. Οι περισσότεροι πνεύμονες έχουν ξεχάσει γιατί λειτουργούν, έχουν ξεχάσει γιατί ζουν, έχουν ξεχάσει γιατί είναι εδώ. Ένας επιβαρυμένος πνεύμονας εκδηλώνεται σε μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν απομονωθεί δεν νιώθουν ότι ζουν, δεν νιώθουν ότι θρέφονται, δεν νιώθουν ότι παίρνουν αγάπη. Και στην ουσία ποιος δεν νιώθει μόνος του στη γη.

Η μοναξιά λοιπόν δεν έχει να κάνει με ένα άλλο άτομο που μας συνοδεύει έχει ν α κάνει με την παρουσία της ζωής και της αγάπης μέσα στον πνεύμονα μας. Για αυτό όταν αγαπάμε νιώθουμε ότι αναπνέουμε και είμαστε ζωντανοί, είναι όμως ένα πλασέμπο χαπάκι αγάπης, που όταν τελειώσει μας ξαναφέρνει στην αρχική αίσθηση απομόνωσης και μοναξιάς.

Όταν καθαρίζουμε τα καταγεγραμμένα συναισθήματα του πνεύμονα, φέρνουμε μέσα μας το «οξυγόνο της ζωής» και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε βαθιά «τι σημαίνει ζω», «τι είναι για μένα ζωή; Τι ήταν για μένα η ζωή μέχρι τώρα; Τι μου έκοβε την αναπνοή; Τι με σκότωνε μέχρι τώρα; Τι με θανάτωνε μέχρι τώρα;»  Ένας καθαρός πνεύμονας επαναφέρει τη ενέργειά του στο «είμαι ζωντανός και αγαπώ τη ζωή». Γιατί ένας δυνατός πνεύμονας χαίρεται να ζει.

Απελευθερώνοντας τον πνεύμονα ολοκληρώνεται μια εσωτερική διεργασία μέσα στη σωματική μας ευφυΐα:

«Είμαι ευγνώμων που μέσα μου υπάρχει ζωή, είμαι ευγνώμων στον Δημιουργό που με έπλασε, είμαι ευγνώμων που έχω αυτό το θεϊκό δώρο: Να έχω υπόσταση, να έχω δημιουργηθεί, να έχω οντότητα – να μην είμαι κενό. Είμαι ευγνώμων στο θεό που μου έδωσε τη ζωή. Μέσα από αυτή την αίσθηση, ότι είμαι ευγνώμων για τη ζωή, δεν υπάρχει θάνατος για μένα. Δεν υπάρχει κάτι να με σκοτώσει, δεν υπάρχει κάτι να με φοβίσει. Γιατί βιώνω αυτή την απεριόριστη ευγνωμοσύνη να ζω».

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος αποτελεί παγκόσμια κατοχύρωση της Ελίνας-Νάχνα Νικολίτσα (Organ Reading) και προέκυψε από την πολυετή εργασία της στο διάβασμα των οργάνων του σώματος.

Διαβάστε ακόμη: Σπονδυλική στήλη | Το μήνυμα του κάθε σπονδύλου για τη ζωή μας

 

Newsletter εγγραφή

 

NahnaVoice

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας