Του Robert Najemy

Ζούμε με το φόβο πως, αυτό που θέλουμε να συμβεί, δεν θα συμβεί. Φοβόμαστε, επίσης, πως, αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί, μπορεί να συμβεί. Αλλά γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η καλύτερη δυνατή έκβαση κάθε θέματος που εκκρεμεί;

Η ακόλουθη ιστορία μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε.

Είναι η ιστορία ενός γέρου αγρότη που δούλευε για πολλά χρόνια στα χωράφια του. Μια μέρα το άλογό του το έσκασε. Ακούγοντας τα νέα, οι γείτονες του ήρθαν να τον επισκεφθούν.
«Τι κακοτυχία», είπαν με συμπάθεια.
«Θα δούμε», απάντησε ο αγρότης.
Το επόμενο πρωί επέστρεψε το άλογο, φέρνοντας μαζί του αλλά τρία άγρια άλογα.
«Τι θαυμάσιο», αναφώνησαν οι γείτονες.
«Θα δούμε», απάντησε ο γέρος άνδρας.
Την επόμενη μέρα, ο γιος του προσπαθώντας να ιππεύσει ένα από τα άγρια άλογα, έπεσε και έσπασε το
πόδι του. Οι γείτονες ήρθαν να προσφέρουν τη συμπόνια τους στην ατυχία του.
«Θα δούμε», απάντησε ο αγρότης.
Την άλλη μέρα, αξιωματικοί του στρατού ήρθαν στο χωριό για να επιστρατεύσουν νέους άνδρες.
Βλέποντας ότι το πόδι του γιου του ήταν σπασμένο, τον προσπέρασαν. Οι γείτονες συγχάρηκαν τον
αγρότη για το πόσο καλά κατέληξαν τα πράγματα.
«Θα δούμε», είπε ο αγρότης.

Τα τελευταία χρόνια το κέντρο μας βίωσε μια άγρια πυρκαγιά και μια πλημμύρα, που και τα δύο αποδείχτηκαν μακροχρόνια εξαιρετικά ωφέλιμα. Δεν εννοώ μόνο νοητικά και πνευματικά, αλλά επίσης και πρακτικά.

Έχουμε συγκεκριμένες ιδέες για το ποια είναι η καλύτερη δυνατή έκβαση σχετικά με εκκρεμή ζητήματα, όπως η υγεία, οι σχέσεις, η αφθονία, τα ταξίδια, η εργασία, το σπίτι, κάποιο είδος ανταγωνισμού κλπ.

Αμφιβάλλουμε αν…
1. θα μπορέσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, αν αυτό που θέλουμε να συμβεί δεν συμβαίνει.
2. Μπορούμε να εμπιστευτούμε πως οι δυνάμεις του σύμπαντος θα δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή
λύση για εμάς.
3. Οι άλλοι, ιδιαίτερα οι αγαπημένοι μας, έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν την πραγματικότητα
που επιθυμούν (ή αυτή που εμείς επιθυμούμε γι’ αυτούς).
4. Οι αγαπημένοι μας μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις, όπου αυτό που θέλουν (ή θέλουμε) να
συμβεί, δεν συμβαίνει.
5. Το σύμπαν γνωρίζει τι κάνει.
6. Μια έκβαση που θεωρούμε «αρνητική» θα μπορούσε πιθανά να είναι μια «μεταμφιεσμένη ευλογία».

Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι, αν δεν συμβεί αυτό που θέλουμε, δεν θα μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Επίσης, πιστεύουμε ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ευτυχίσουμε, αν προκύψει κάτι δυσάρεστο (όπως ασθένεια ή απώλεια κάποιου είδους).

Μια μελέτη ατόμων που κέρδισαν εκατομμύρια στο λαχείο και άλλων που έχασαν κάποιο μέλος του σώματός τους την ίδια περίοδο, έδειξε ότι μετά από ένα χρόνο είχαν το ίδιο επίπεδο ευτυχίας. Μετά από ένα χρόνο είμαστε εξίσου ευτυχισμένοι, φτάνει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να είναι. Μπορούμε όμως να αρνηθούμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Γι’ αυτό είναι η ελεύθερη βούληση.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που εξομολογήθηκαν πόσα πολλά κέρδισαν από γεγονότα που αρχικά θεώρησαν αρνητικά. Και δήλωσαν πως, παρόλο που το γεγονός ήταν δοκιμασία γι’ αυτούς, ήταν ευγνώμονες γι’ αυτό και, αν μπορούσαν να πάνε πίσω και να αλλάξουν τα γεγονότα, δεν θα το έκαναν. Γι’ αυτό και η φράση, «οτιδήποτε δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς».

Χρειάζεται να αναπτύξουμε την πίστη πως ζούμε σ’ ένα σύμπαν αγάπης, που θα επιτρέψει να μας συμβεί μόνο αυτό που είναι το καλύτερο για εμάς.

Μπορούμε να μάθουμε μεθόδους πραγματοποίησης της επιθυμητής πραγματικότητας. Αυτό είναι χρήσιμο. Αλλά, ενώ οραματιζόμαστε την ιδανική πραγματικότητα σαν να έχει ήδη εκδηλωθεί και αναλαμβάνουμε δράση γι’ αυτό που επιθυμούμε, ταυτόχρονα ας ζούμε με πίστη πως, είτε έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε είτε όχι, θα είναι ό,τι καλύτερο για την εξέλιξή μας.

Εφαρμόζοντας όλες τις μεθόδους για τη δημιουργία της ιδανικής πραγματικότητας, μπορούμε στη συνέχεια να αναπαυτούμε εν ειρήνη πως, αν δεν συμβεί, θα είναι επειδή κάτι άλλο είναι καλύτερο και όχι επειδή δεν κάναμε την καλύτερη προσπάθεια.

Ας σκεφτόμαστε θετικά και ας δρούμε προς την επιθυμητή πραγματικότητα και ας αναπαυόμαστε εν ειρήνη πως οτιδήποτε συμβεί θα είναι μια μορφή αγάπης και ευλογίας.

Βιβλία

Είκοσι Πέντε Τρόποι να Δημιουργήσουμε την Ιδανική μας Πραγματικότητα

Ιστοσελίδες

Robert Najemy

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 34 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 41 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής.
Έχει πάνω από 1200 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads.
Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.