Πως έχασα 15 κιλά με τον διαλογισμό 

0
3289

Πρόσφατα έχασα 15 κιλά χωρίς να προσπαθήσω γι’ αυτό, ούτε με πρόθεση να το κάνω. Θυμάμαι ακόμα τον ενθουσιασμό με τον οποίο μοιράστηκα τα νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πόσο εξεπλάγην και ενθουσιάστηκα όταν ανέβηκα στη ζυγαριά του ξενοδοχείου όπου βρισκόμουν και συνειδητοποίησα το μέγεθος της απώλειας.

 

Μετά τη δημόσια ανακοίνωση μου για τα χαμένα κιλά, άνθρωποι από όλη τη χώρα με ρωτούσαν τι έκανα για να έχω ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ζητούσαν τη συμβουλή μου γιατί αγωνίζονταν κι οι ίδιοι να χάσουν κιλά. Άκουγα τη στεναχώρια στις φωνές τους. Ήθελα να τους βοηθήσω αλλά δεν ήξερα το πώς. Η απώλεια κιλών έχει πολλά επίπεδα και μια εντελώς προσωπική διαδικασία για τον κάθε άνθρωπο.

«Καθάρισε το μυαλό σου. Η καρδιά σου προσπαθεί να σου πει κάτι»
Άγνωστος

Οι περισσότεροι ήλπιζαν να ακούσουν για το θαυματουργό χάπι που πήρα ή για την εντελώς καινούργια δίαιτα που ακολούθησα και έχασα κιλά. Η απάντηση μου αμφισβητήθηκε από πολλούς και εξέπληξε τους περισσότερους. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αρκετοί θα δοκιμάσουν να το κάνουν και οι ίδιοι.

Επί της ουσίας έχασα βάρος επειδή ξεκίνησα διαλογισμό. Αυτή υπήρξε η βάση των πάντων. Πολλοί μπερδεύτηκαν από την απάντηση μου. Αλλά άλλαξα πολλές από τις συνήθειες μου εξαιτίας του διαλογισμού με αποτέλεσμα να χάσω το περιττό βάρος, που για να είμαι ειλικρινής δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κουβαλούσα πάνω μου.

Ήμουν στο πανεπιστήμιο εκείνη την περίοδο και για εργασία η καθηγήτρια μου ανέθεσε το κομμάτι του διαλογισμού. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα, «καλά το έχω, θα τα πάω περίφημα». Ένα μήνα αργότερα στην επόμενη συνάντηση μας εξεπλάγην όταν εκείνη μου είπε πως είναι φανερό ότι δεν έκανα εγώ τον διαλογισμό που έπρεπε στο πλαίσιο της εργασίας μου. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας με σε δύσκολη θέση, «καταλαβαίνω να πιστεύεις πως δεν τον χρειάζεσαι. Αλλά πως θα πείσεις κάποιον που πρέπει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, αν εσύ η ίδια δεν τον έχεις διαβεί;»

Μετά το σοκ ήρθε η ντροπή. Η καθηγήτρια μου με ξεμπρόστιασε και ως μαθήτρια του Α δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να κατέβω επίπεδο επειδή κάποιος είδε την μπλόφα μου. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή αποφάσισα να αφήσω στην άκρη τους εγωισμούς και να κάνω αυτό που έπρεπε, δηλαδή διαλογισμό.

Για 20 λεπτά την ημέρα καθαρίζαμε το μυαλό μας από όλες τις σκέψεις και επικεντρωνόμασταν αποκλειστικά και μόνο στην αναπνοή μας. Ήταν πραγματικά εξουθενωτικό. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ήταν τόσο δύσκολο. Και φυσικά η ειρωνεία σε όλα αυτά είναι ότι δεν το έκανα εξαρχής γιατί θεωρούσα ότι ήταν κάτι πολύ εύκολο.

Στην αρχή δεν μπορούσα να καθίσω ακίνητη. Πήγαινα πέρα δώθε. Παραιτούμουν και ξεκινούσα ξανά και ξανά από την αρχή. Νευρίαζα, σκεφτόμουν ότι ίσως είναι για ανθρώπους καλύτερους από μένα, μετά πείσμωνα και το έπιανα από την αρχή. Κάπου εκεί στις δύο εβδομάδες άλλαξε η κατάσταση. Τα κατάφερα. Έκανα τη σύνδεση και ένιωσα υπέροχα.

Από εκεί και πέρα κάθε φορά που έκανα διαλογισμό αισθανόμουν πιο ήρεμη με περισσότερη ειρήνη μέσα μου. Είχα πια αφεθεί και καταλάβαινα τη δύναμη του διαλογισμού. Και κάθε μέρα ήταν όλο και πιο εύκολο να παραμένω σ’ αυτή την ευδαιμονική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σταδιακά μπορούσα να την απολαύσω και εκτός διαλογισμού. Και κάπως έτσι η ζωή μου άρχισε να αλλάζει.

Η βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό μου με έκανε να αισθάνομαι πραγματικά καλά. Μου έδωσε νέα προοπτική, καινούργια ώθηση για να κάνω αλλαγές στη ζωή μου. Δεν μου φάνηκε καθόλου δύσκολη αυτή αλλαγή. Την ένιωθα σαν τη φυσική συνέχεια αυτού που ένιωθα μέσα μου. Γιατί όταν διαλογίζεσαι αναπτύσσετε ο μυς της αγάπης προς τον εαυτό σου. Μεγαλώνει ο αυτοσεβασμός σου. Και αυτοσεβασμός σημαίνει ότι τιμάς και φροντίζεις τον εαυτό σου. Αυτό το νέο συναίσθημα, αυτή η αυτογνωσία σε κινητοποιεί να κάνεις διαφορετικές επιλογές, να διαλέγεις πιο υγιεινές δραστηριότητες με το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σου.

Ο διαλογισμός σε εκπαιδεύει να ακούς τη φωνή μέσα σου, αυτήν που σου μιλά για ότι είναι καλύτερο γα σένα. Και όταν ακούς πραγματικά αυτή τη φωνή φέρεσαι στον εαυτό σου και στους άλλους με μεγάλη φροντίδα. Μην υποτιμάτε πόσο μπορεί να διαφοροποιήσει τη ζωή σας αυτή η αλλαγή.

Η φωνή μέσα μου με ώθησε να πηγαίνω για ύπνο στις 10 το βράδυ. Με ώθησε να σταματήσω να τρώω συγκεκριμένες τροφές. Με κινητοποίησε να αρχίσω να κάνω διαφορετικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Με οδήγησε να σταματήσω να πίνω αλκοόλ.

Αυτές οι αλλαγές που έκανα για να φροντίσω τον εαυτό μου είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσω τα 15 κιλά μέσα σε λίγους μήνες. Είδα πραγματικά το σώμα μου να αλλάζει χωρίς να προσπαθώ συνειδητά να χάσω κιλά. Ο διαλογισμός με έμαθε να αγαπώ τον εαυτό μου περισσότερο και το σώμα των ονείρων μου ήταν το αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω ποιες συνήθειες πρέπει να αλλάξετε για να έχετε ένα πιο υγιές, περισσότερο γυμνασμένο σώμα. Ξέρω όμως τον τρόπο να φτάσετε εκεί. Ο διαλογισμός σταθεροποιεί τα συναισθήματα. Σε βοηθά να αλλάξεις τους παλιούς τρόπους σκέψης σου. Σε απελευθερώνει. Και όταν το μυαλό σου απελευθερωθεί όλα τα άλλα ακολουθούν…

Συγγραφέας: Τζένιφερ Μαρούτ

Η Τζένιφερ Μαρούτ είναι συγγραφέας του βιβλίου Dharma Unwrapped, ενός οδηγού 21 βημάτων για την ανακάλυψη του ξεχωριστού σκοπού της ζωής σας.

Πηγή: tinybuddha.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας