Πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα αποτελεσματικό Γυάλισμα Μωσαϊκού;

0
26

Το μωσαϊκό είναι ένα πολυτελές είδος πατώματος, το οποίο κατασκευαζόταν στο παρελθόν σε πολύ πιο εκτεταμένο βαθμό απ’ όσο στις μέρες μας. Μια ολοκληρωμένη συντήρηση αποτελεί τον πιο οικονομικό τρόπο αποκατάστασής του, έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει μέσα στον χρόνο και να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματά του.

 

Tο να αντικαταστήσετε ένα παλιό μωσαϊκό που έχει παρουσιάσει φθορές με καινούργια πλακάκια είναι μεν μια επιλογή, αλλά προχωρώντας σ’ αυτή την κίνηση θα χάσετε όλα όσα έχει να προσφέρει ένα μωσαϊκό, με πρώτο απ’ όλα την αισθητική αξία του.

Με ένα καλό τρίψιμο και γυάλισμα μωσαϊκού από έμπειρους τεχνίτες θα μπορείτε να έχετε ένα λαμπερό πάτωμα που θα μοιάζει με καινούριο. Το γυάλισμα μωσαϊκού, και γενικότερα η συντήρησή του, είναι μια εργασία που  απαιτεί γνώση, καθώς ένα λάθος μπορεί να επιφέρει καταστροφές στο δάπεδό μας και να αναγκαστούμε να προβούμε σε επιπλέον διορθωτικές κινήσεις. 

Για αυτόν και είναι πολύ σημαντικό να αποταθούμε στους κατάλληλους ειδικούς, οι οποίοι έχουν την απαραίτητη εμπειρία και που θα μας εγγυηθούν ένα άρτιο αποτέλεσμα και την ακεραιότητα του μωσαϊκού μας.

To MyConstructor αποτελεί μια εξαιρετική λύση για όλους εσάς που θέλετε να βρείτε ένα έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό σε προσιτές τιμές. Η πλατφόρμα μας συνεργάζεται με τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε τεχνικό τομέα και σας προσφέρει την εγγύηση της αξιοπιστίας της, μέσα από μια διαρκώς αναβαθμιζόμενη και αξιολογούμενη διαδικασία. 

Όλοι οι συνεργάτες μας έχουν επιλεγεί με κριτήριο τα προσόντα τους, την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό τους. Το γυάλισμα μωσαϊκού μπορεί να σώσει το πάτωμά σας, αν τυχόν έχει φθορές μικρής έκτασης, όπως γρατζουνιές, τρύπες ή λεκέδες που αντιστέκονται στον καθαρισμό.

Ποια είναι η διαδικασία για μια ολοκληρωμένη συντήρηση ενός μωσαϊκού;

Το τρίψιμο και το γυάλισμα μωσαϊκού είναι μια διαδικασία που καλό είναι να γίνεται κάθε 3 με 4 χρόνια. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να διατηρείτε τη λάμψη τους και θα ενισχύετε την αντοχή τους στον χρόνο. Το συνεργείο που θα επιλέξετε θα επισκεφτεί αρχικά τον χώρο σας για να επιθεωρήσει το μωσαϊκό σας και να προτείνει τις κατάλληλες λύσεις.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την επισκευή του μωσαϊκού, αν αυτό απαιτείται. Στη συνέχεια, έχουμε το τρίψιμο του μωσαϊκού με διαμαντόπετρα και με τη ρίψη νερού. Με αυτή τη μέθοδο εξασφαλίζουμε ένα άριστο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς να δημιουργούνται γραμμές στο δάπεδο. 

Έπειτα, προχωράμε στο γυάλισμα μωσαϊκού, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αν κριθεί απαραίτητο, οι αξιόπιστοι τεχνικοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε μπορούν να προσφέρουν και αδιαβροχοποίηση, όπως επίσης και κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού, διαδικασία για την οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

Συνοψίζοντας, ανάλογα με τις ανάγκες του δαπέδου σας και τις δικές σας επιλογές, οι αρμόδιοι τεχνικοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα προτείνουν τις ανάλογες μεθόδους και τα κατάλληλα εργαλεία, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την αρτιότητα του τελικού αποτελέσματος. Τα συνεργεία μας διαθέτουν σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό για το γυάλισμα μωσαϊκού, τα οποία εγγυώνται μια εντελώς αθόρυβη διαδικασία.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Το γυάλισμα μωσαϊκού είναι μια διαδικασία που δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Η διάρκεια των εργασιών εξαρτάται από παράγοντες όπως το εμβαδόν των επιφανειών που καλύπτονται από το μωσαϊκό και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σε γενικές γραμμές, έχουμε να κάνουμε με μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε μικρό χρονικό διάστημα και που μετά την ολοκλήρωσή της δεν χρειάζεται χρόνος αναμονής, καθώς το πάτωμα δεν γλιστράει και είναι έτοιμο άμεσα για χρήση.

Πόσο κοστίζει; 

Το κόστος για το γυάλισμα μωσαϊκού εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Για την επαγγελματική συντήρηση και το γυάλισμα μωσαϊκού οι τιμές ξεκινούν από 6.90€ ανά τ.μ. + φ.π.α. Η ελάχιστη χρέωση είναι τα 150 € + φ.π.α. και η τιμή ανά τετραγωνικό προκύπτει με αναγωγή του μεροκάματου.

Επιπλέον διαδικασίες συντήρησης

Τι είναι η αδιαβροχοποίηση μωσαϊκού;

Πρόκειται για μια τεχνική που έχει σκοπό την προστασία του μωσαϊκού από την απορρόφηση υγρασίας και από την εμφάνιση λεκέδων από υγρά στοιχεία. Για να διαπιστώσεις αν χρειάζεται να προβείς στην αδιαβροχοποίηση μωσαϊκού, δοκίμασε να ρίξεις λίγο νερό στην επιφάνειά του και παρατήρησε αν παραμένει στην επιφάνεια ή αν απορροφάται δημιουργώντας λεκέ. Αν το νερό παραμένει στην επιφάνεια του μωσαϊκού και δεν απορροφάται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβείς στην αδιαβροχοποίηση μωσαϊκού.

Τι είναι η κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού;

Η κρυσταλλοποίηση είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται στην επιφάνεια των μαρμάρων και αποτελεί το τελευταίο βήμα στη διαδικασία της συντήρησής τους. Κάνει το υλικό πιο σκληρό και συμπαγές προσφέροντας μια ενισχυμένη αντοχή στη συνεχή χρήση και στο βάρος που μπορεί να έχουν κάποια μεγάλα έπιπλα στον χώρο. Με την κρυσταλλοποίηση το μωσαϊκό σας θα αναβαθμιστεί αισθητικά και θα αναδειχθεί η λάμψη του. Η κρυσταλλοποίηση είναι το τελικό στάδιο στο γυάλισμα μωσαϊκού και δεν αποτελεί από μόνη της μια ολοκληρωμένη διαδικασία. 

Με ένα σωστό και τακτικό καθάρισμα χωρίς τη χρήση χλωρίνης ή παρκετίνες, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η κρυσταλλοποίηση θα αντέξει περισσότερο μέσα στον χρόνο. Μπορείτε να βρείτε στην αγορά πληθώρα από ειδικά υγρά καθαριστικά τα οποία παρέχουν την κατάλληλη προστασία της κρυσταλλοποίησης του μωσαϊκού σας από τυχόν φθορές. Μετά από το γυάλισμα μωσαϊκού, η κρυσταλλοποίηση θα ενισχύσει τη λάμψη του, φτάνει να είστε ενήμεροι για το πώς μπορείτε να το διατηρείτε στην πορεία. Αφού λοιπόν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, μη διστάσετε να ζητήσετε από τον τεχνικό που θα επιλέξετε συμβουλές για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη λάμψη του μωσαϊκού σας και τι θα πρέπει να αποφύγετε.

Βρείτε επαγγελματίες από το MyConstructor!

Αν έχετε παρατηρήσει κάποια σημάδια φθοράς στο μωσαϊκό σας ή αν έχει ατονήσει το χρώμα και  η γυαλάδα του, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία ειδικό. Με το τρίψιμο και το γυάλισμα μωσαϊκού θα εκπλαγείτε θετικά, καθώς το πάτωμά σας θα μοιάζει εντελώς καινούριο, έχοντας παράλληλα την πατίνα του χρόνου που προσφέρει ένα μωσαϊκό. Αν ακόμη προβαίνετε σε γυάλισμα μωσαϊκού κάθε 3 με 4 χρόνια, να είστε σίγουροι ότι το δάπεδό σας θα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για γυάλισμα μωσαϊκού, το MyConstructor είναι σε θέση να σας παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα, εγγυημένα υλικά και μεθόδους εργασίας, όπως επίσης και πολύ ελκυστικές τιμές. 

Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε αξιολογημένους επαγγελματίες με εμπειρία στο Γυάλισμα Μωσαϊκού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του MyConstructor.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323, για να λάβετε την καθοδήγηση που χρειάζεστε. Αποταθείτε σε μας με την προσφορά σας και θα ανταποκριθούμε άμεσα στο αίτημά σας.

 

Newsletter εγγραφή

 

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας