Η δημιουργικότητα υπάρχει σε κάθε έναν από εμάς. Εναπόκειται σε εσάς να φέρετε τη δημιουργικότητά σας στην επιφάνεια.

 

Ηδημιουργικότητα απαιτεί σκέψη προκειμένου να υπερβούμε τις προσδοκίες και να διεγείρουμε τις αισθήσεις. Πρόκειται για τη χρήση της φαντασίας στο να φέρετε κάτι νέο στο τραπέζι. Αυτό μπορεί να ισχύει για όλους σε οποιαδήποτε εργασία, από ένα καταξιωμένο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα μέχρι έναν καλλιτέχνη. Μπορούμε όλοι να είμαστε δημιουργικοί ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγέλματος, φύλου κτλ.

Εδώ είναι μερικοί μόνο τρόποι με τους οποίους η δημιουργικότητα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή ποιότητα της ζωής σας:

  • Μειώνει το στρες, το άγχος και τη διαταραχή στη διάθεση
  • Δημιουργεί νέες ιδέες με τις οποίες θα κατανοήσετε διαφορετικές προοπτικές, μια βασική ποιότητα στην επίλυση προβλημάτων!
  • Η δημιουργικότητα μπορεί να σας διδάξει τόσα πολλά για τον εαυτό σας και να αυξήσει την αυτογνωσία σας
  • Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε νέες ιδέες, να αγαπήσετε νέα πράγματα και να εξελιχθείτε.

Τώρα αν σκέφτεστε «δεν είμαι απλά ένας δημιουργικός τύπος», αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια. Ίσως αν δοκιμάζατε τα παρακάτω να ανακαλύπτατε την δημιουργικότητά σας:

1. Να είστε με ανθρώπους που σας εμπνέουν

Λένε ότι είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ατόμων που περνάμε περισσότερο χρόνο. Γράψτε αυτά τα πέντε άτομα. Ποιοι είναι; Τι κάνουν; Και το πιο σημαντικό, είναι παθιασμένοι με τη δουλειά και τη ζωή τους; Εάν βαθμολογούνται χαμηλά, στο τελευταίο σημείο, σκεφτείτε σοβαρά την αύξηση της συνείδησής σας σε αυτό. Δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κακοί, γιατί φυσικά και δεν είναι κακοί. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχουν έλλειψη πάθους και τείνουν να εκπέμπουν αρνητικές προοπτικές στα περισσότερα πράγματα και αυτό θα είναι τοξικό όταν πρόκειται για την ανάπτυξή σας. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να απολαμβάνουν τις ζώνες άνεσής τους και να φοβούνται να απομακρύνονται από αυτές.

2. Για να είστε πιο δημιουργικοί, εξερευνήστε το άγνωστο

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε την ίδια ρουτίνα, είστε για παράδειγμα ένας ηλεκτρολόγος στην Αθήνα, χωρίς άλλες δραστηριότητες, είναι λογικό να μην αναμένετε τίποτα καινούργιο ή δημιουργικό, επειδή δεν έχετε αλλάξει τίποτα στη μέρα σας σε σχέση με την χθεσινή.

Δοκιμάστε και ενεργοποιήστε την ημέρα σας σιγά-σιγά. Από πέντε λεπτά έως μία ώρα (ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας) δοκιμάστε να μάθετε κάτι νέο ή να κάνετε κάτι νέο. Ζούμε σε μια εποχή όπου ο κόσμος είναι στα χέρια μας, κυριολεκτικά. Μάθετε μια νέα φράση σε μια νέα γλώσσα. Πάνω από όλα να θυμάστε πως θα αποκτήσετε μια εμπειρία από την οποία μπορείτε να σχεδιάσετε κάποια δημιουργική έμπνευση.

3. Κλείστε το τηλέφωνό σας και μείνετε μόνοι σας

Αυτός είναι ίσως ένας από τους πιο δυνατούς τρόπους που πραγματικά αναφλέγεται μια δημιουργική σπίθα μέσα στον κάθε άνθρωπο. Υπάρχει κάτι τόσο ξεχωριστό στο να είστε μακριά από κάθε «επιρροή» και απλώς να είστε με το μυαλό σας. Όταν αποσυνδέεστε, κανείς δεν καθοδηγεί τις σκέψεις σας εκτός από εσάς. Αρχίζετε να εστιάζετε περισσότερο στις σκέψεις σας και να διερευνήσετε πόσο παράξενες είναι.

4. Αφεθείτε σε μουσική και ταινίες

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία από τη μουσική; Υπάρχει κάτι στη μουσική και τις ταινίες που μπορεί να προκαλέσει αμέσως μια συγκίνηση και να πυροδοτήσει συναισθήματα. Ακούγοντας ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής ή βλέποντας ένα συγκεκριμένο είδος ταινίας, αυτό μπορεί πραγματικά να καθοδηγήσει τις σκέψεις σας προς ορισμένες περιοχές. Η τακτική ενασχόληση με αυτά εξασφαλισμένα λειτουργεί ως κίνητρο για την ανάδειξη του δημιουργικού σας ταλέντου.

5. Πάρτε τον κίνδυνο

Ως τελευταία συμβουλή είναι το να αναλάβετε μικρούς και μεγάλους κινδύνους, να ρισκάρετε δηλαδή. Λένε ότι «η τύχη ευνοεί τον γενναίο» που απλά σημαίνει ότι τα θαρραλέα άτομα θα λαμβάνουν συχνά τις μεγαλύτερες ανταμοιβές.

Η δημιουργικότητα απαιτεί να γίνουμε κάπως ευάλωτοι. Πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας για να αρχίσουμε τη δημιουργική διαδικασία. Το καλό, που πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι όταν πρόκειται για τη δημιουργικότητα, δεν υπάρχουν κανόνες.

Μην φοβάστε τη δημιουργικότητα. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και μετατρέψτε τη δημιουργικότητα σε έναν ισχυρό πόρο στη ζωή σας.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας