Oι αρχαίοι πολιτισμοί υποστήριζαν πως οι κρύσταλλοι, προερχόμενοι από τα σπλάχνα της γης, εκπέμπουν ενέργεια.

 

Χρησιμοποιούμενοι θεραπευτικά, οι κρύσταλλοι έχουν τη δυνατότητα να αφυπνίζουν το ανθρώπινο, όπως και κάθε άλλο ενεργειακό σύστημα, στην υγιή κραδασμική του συχνότητα. Πως όμως να χρησιμοποιώ τους κρυστάλλους μου;

Η ενέργειά μας έχει απεριόριστο δυναμικό. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας βρίσκεται εγκλωβισμένο σε λάθος πεποιθήσεις ή εντυπώσεις. Σε αυτό το σημείο είναι που ξεκινά μία μεγάλη παγίδα: ότι μπορεί, σε διάφορα υλικά να αποδοθεί μεγαλύτερη δύναμη, σχεδόν να θεοποιηθούν, ώστε το άτομο, ασυνείδητα, να μπορέσει να απεγκλωβίσει το δικό του δυναμικό, έχοντας μετατοπίσει τη δύναμή του αλλού, στα υλικά, χωρίς να το αντιλαμβάνεται.

Η Φύση, και όχι μόνο τα ορυκτά, έχει τεράστια ενέργεια, ίσως πέρα από τη σκέψη ή τη φαντασία ενός ανθρώπου. Θυμάμαι όταν εργαζόμουν στις γαλλικές Άλπεις, δίνοντας πρώτες βοήθειες, σε υψόμετρο 1780μ, στο τελευταίο καταφύγιο. Μία ημέρα κατέβαινε πολύ δυνατός αέρας από τις κορυφές, τόσο δυνατός που ήταν ικανός να παρασύρει τα πάντα. Λίγες ώρες πριν, χωρίς ακόμη να γνωρίζω τους βασικούς κανόνες της επιβίωσης στο βουνό, καθώς ήμουν στην αρχή της διαμονής μου, είχα την αόριστη αίσθηση του κινδύνου, χωρίς να μπορώ ακόμη να την αποκρυπτογραφήσω.

Η Φύση τριγύρω μου ήταν σε συναγερμό: υπήρχε ένας ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα, τόσο δυνατός, που τάραζε το κάθε κύτταρο. Πραγματικά, δύσκολο να μεταφέρω αυτή την εμπειρία.

Ύστερα από λίγο, όλη η κατασκήνωση έτρεχε και έδενε τα πάντα, χωρίς πανικό, προετοιμασμένη για την διαδικασία αυτή. Εκεί πραγματικά αντελήφθην τη σημαίνει «αέρας», τι ισχύ έχει αυτό το στοιχείο, όπως και κάθε άλλο. Πραγματικά, ένιωσα ευγνώμων για την εμπειρία μου αυτή, μία εμπειρία που μου δίδαξε την ταπεινότητα απέναντι στα στοιχεία της Φύσης.

κρυστάλλους

Ελπίζω αυτό το μικρό προσωπικό παράδειγμα να σας ενέπνευσε για να κατανοήσετε ότι οι δυνάμεις είναι τεράστιες. Εμείς τις έχουμε ξεχάσει, κλεισμένοι ασφαλείς στα τετράγωνα σπίτια μας, ξεχνώντας να μυρίσουμε, να δούμε, να ακούσουμε και να αισθανθούμε ολοκληρωτικά. Για εμένα, ο άνθρωπος χρειάζεται να έρθει σε επαφή ξανά με αυτό του το κομμάτι, να συνδεθεί γενικά με τη Φύση και πάλι, αλλά και το ορυκτό βασίλειο συγκεκριμένα. Βρείτε όμως την ισορροπία μεταξύ της αποδοχής της προσωπικής σας δύναμης και των δώρων της Φύσης. Το θέμα είναι να μη γίνουν νοητική προσκόλληση, αλλά ενσυνείδητη επιλογή. Έτσι, η δύναμή σας θα εκδηλώνεται ελεύθερα και, μέσα στους άπειρους συνδυασμούς που το ορυκτό βασίλειο μας χαρίζει, θα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα και να μπει στη ροή. Εξάλλου, η αποδοχή της δικής μας δύναμης είναι που θα ενδυναμώσει το οποιοδήποτε υλικό.

Αγαπήστε, θαυμάστε, σεβαστείτε οποιοδήποτε υλικό της Φύσης, το οποίο στην πραγματικότητα είναι απόσταγμα του Σύμπαντος. Αλλά πρώτα αγαπήστε, θαυμάστε και σεβαστείτε εσάς τους ίδιους, που είστε το πιο μεγαλειώδες δημιούργημα.

Μπορείτε να κάνετε συχνά διαλογισμό με τα ορυκτά σας, ώστε να παραμένει το πνεύμα σας διαυγές, ή να κάνετε μικρές συνεδρίες στον εαυτό σας. Τι πρέπει να προσέχετε: όπως όταν έχετε να κάνετε με μία συνταγή βοτάνων, δεν μπορείτε να καταναλώνετε συνέχεια την ίδια – πρέπει να κάνετε ενδιάμεσα ένα μικρό διάλειμμα, ή, ανάλογα με τη διάγνωση, να την αλλάζετε. Έτσι και με τα ορυκτά, οφείλετε να έχετε επίγνωση των προσωπικών αναγκών σας, είτε σε φυσικό επίπεδο, είτε σε ενεργειακό. Π.χ. αν πονάει η μέση σας, είναι πολύ καλό να χρησιμοποιήσετε έναν Καπνία, εναλλακτικά με Αιματίτες μαγνήτες.

Ακόμα, είναι καλό και ενεργειακά να τρέφετε το πράνα σας (ενέργεια), μέσα από την πλούσια ενέργεια των ορυκτών. Ζούμε σε μία εποχή όπου υπερκαταναλωνόμαστε. Η πίεση, το ψυχολογικό στρες, οι ευθύνες, το φορτίο της δουλειάς, οι συναισθηματικές τριβές, πολύ συχνά μας καταβάλουν. «Τρεφόμενοι» όμως από τα ορυκτά, σταματάμε να παίρνουμε ενέργεια από τις εσωτερικές μας μπαταρίες και έτσι δεν τις εξαντλούμε.

Επίσης, συνεδρίες κρυσταλλοθεραπείας, μία φορά την εβδομάδα ή στις δέκα ημέρες, θα βοηθήσουν να μένετε σε φόρμα. Δημιουργήστε στο σπίτι σας ενεργειακά grid, τα οποία θα απορροφούν την αρνητική ενέργεια που εκπέμπεται από τις τόσες ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και τους συναισθηματικούς ρύπους που υπάρχουν τριγύρω, όπως και τις νοητικές σκεπτομορφές που μπορούν να σας επηρεάζουν.

Μπορείτε να τοποθετήσετε στο κέντρο του σπιτιού, πάνω σε έναν ξύλινο, χωρίς σχέδια, δίσκο, έναν μεγάλο κρύσταλλο Χαλαζία. Τριγύρω του 5 κρυστάλλους Χαλαζίες διπλής αιχμής και ανάμεσά τους βότσαλα Κιτρίνη. Είναι ένα υπέροχο κλασσικό grid για να εξαγνίσει το σπίτι σας και να ανανεώνει την ενέργειά του συνεχώς. Μην ξεχνάτε πως τα ορυκτά σας πρέπει να είναι καθαρά ενεργειακά και προγραμματισμένα για το συγκεκριμένο σκοπό.

Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν απεριποιήτα ορυκτά στο σπίτι. Να είστε προσεκτικοί μαζί τους.

Η ανώφελη συσσώρευση ορυκτών δε σημαίνει πως καλεί τη θετική ενέργεια. Αν όμως κρατάτε τα ορυκτά σας καθαρά ενεργειακά και έχετε επίγνωση της δράσης τους, έχετε στα χέρια σας ένα μικρό συμπαντικό «ιατρείο».

Η προσωπική σας εξέλιξη στηρίζεται στην καθημερινή κατανόηση του Εαυτού σας, αλλά και στην επέκταση των γνώσεων και των αντιλήψεων, ακόμα και την εκλέπτυνση των συναισθημάτων σας. Μην ξεχνάτε πως είστε ολιστικά όντα και χρειάζεται για αυτό το λόγο να αναπτύσσεστε ολιστικά.
 

Newsletter εγγραφή

 

Shakila Ιωάννα Μπράτη

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Shakila Ιωάννα Μπράτη (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας