Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν το αβοκάντο και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Εξάλλου και εγώ το αγαπώ επίσης! Τα αβοκάντο έχουν υπέροχη και απαλή, βουτυρώδη γεύση. Και είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο φρούτο. Αποτελεί το βασικό συστατικό κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου (ποιος θέλει γουακαμόλε;) και είναι επίσης το συστατικό που κάνει τη διαφορά στα καθημερινά μας τοστ.

Πώς όμως επιλέγεις το κατάλληλο αβοκάντο, ώστε να είναι έτοιμο να το φας, όταν εσύ είσαι έτοιμη να το απολαύσεις; Δοκίμασε τις ακόλουθες συμβουλές.

Έλεγξε το χρώμα

Αυτό είναι πολύ σημαντικό: Το χρώμα ενός αβοκάντο μπορεί να σου πει πότε είναι έτοιμο να φαγωθεί. Κάθε ποικιλία έχει διαφορετικό χρώμα και σχήμα δέρματος. Για παράδειγμα, το χρώμα του δέρματος των αβοκάντο Χας μπορεί να ποικίλλει από πράσινο έως μαύρο με διάφορες αποχρώσεις του μοβ και του μαύροy – ή ακόμα και να υπάρχει λίγο κοκκινωπό-μαύρο στο όλο μείγμα. Ένα πράσινο αβοκάντο Χας θα είναι πολύ σκληρό και θα χρειαστεί περίπου 7 – 10 ημέρες για να μαλακώσει.

Αν ψάχνετε για ένα αβοκάντο για να το φάτε σήμερα ή την επόμενη μέρα, αναζητήστε αυτά που το δέρμα τους έχει σε χρώμα του τις σκουρότερες αποχρώσεις του μαύρου, του μοβ-μαύρου και του κοκκινωπού μαύρου.  Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα του έχει ολόκληρο το ίδιο χρώμα και δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια ή χτυπήματα πάνω του.

Μια χρήσιμη καταγραφή των χρωμάτων του αβοκάντο είναι η ακόλουθη:

Κάντε το τεστ του ζουλήγματος

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα! Θα πρέπει να πιέσετε μαλακά ένα ώριμο αβοκάντο που έχετε στο χέρι σας. Αν είναι μαλακό και το νιώθετε ότι πιέζεται εύκολα, είναι έτοιμο για ξεφλούδισμα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει στρώμα οξυγόνου ή θύλακες αέρα μεταξύ του εξωτερικού δέρματος και της σάρκας. Τα στρώματα αυτά οξυγόνου μοιάζουν με μικρές φυσαλίδες αέρα, και ευθύνονται για το καφέ χρώμα που μπορεί να πάρει ένα αβοκάντο ή το μούχλιασμα του (μια ατυχής κατάληξη γι’ αυτό το τόσο ωραίο φρούτο).

Αφού επιλέξετε το τέλειο αβοκάντο, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για περίπου πέντε ημέρες – θα διατηρήσει στο περίπου το επίπεδο της απαλότητας του. Αν το αισθάνεστε λίγο σφιχτό, αφήστε το έξω στον πάγκο της κουζίνας σας μέχρι να μπορείτε να το πιέσετε εύκολα. Στη συνέχεια, βάλτε το ξανά στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να το φάτε. Ενώ δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε τη διαδικασία ωρίμανσης ενός αβοκάντο, το ψυχρό περιβάλλον του ψυγείο σας θα επιβραδύνει την όλη διαδικασία.

Μπορείτε επίσης να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης βάζοντας το αβοκάντο σας σε μια χαρτοσακούλα με μια μπανάνα ή ένα μήλο. Κλείστε τη σακούλα και αποθηκεύστε την σε θερμοκρασία δωματίου (μπορείτε για παράδειγμα να την αφήσετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας ή ακόμα και στην κορυφή του ψυγείου).

Πως να χρησιμοποιήσετε τα αβοκάντο

Όταν το αβοκάντο σας είναι ώριμο, ήρθε η ώρα να φτιάξετε γκουακαμόλε ή ένα τοστ αβοκάντο. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε χυμούς και σε ντρέσινγκ σαλάτας για περισσότερο κρεμώδη υφή. Ή απλά μπορείτε να το το φάτε με ένα κουτάλι με λίγο θαλασσινό αλάτι – τον αγαπημένο μου τρόπο να τρώω ένα αβοκάντο!

Δοκιμάστε την ακόλουθη εκπληκτική συνταγή:

Σοκολατένια μους-αβοκάντο

Η Katy Green είναι επιθεωρήτρια της παραγωγής στην αγορά Whole Foods Market. Εργάζεται μαζί με τους αγρότες για να εξασφαλίσει ότι η καλύτερη παραγωγή τους θα φτάσει στα μαγαζιά της αμερικανικής εταιρείας και το δίχως άλλο ξέρει ένα-δυο μυστικά για το καλύτερο αβοκάντο.

Πηγή: inspiration.wholefoodsmarket.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας