Πώς να διαλέξετε τον γυναικολόγο-μαιευτήρα που θα σας παρακολουθεί στην εγκυμοσύνη;

0
113

Advertorial

Οταν η γυναίκα διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της συνήθως αγχώνεται για το αν θα κρατήσει ή όχι τον γυναικολόγο της. Συνήθως οι περισσότεροι γυναικολόγοι είναι και μαιευτήρες, οπότε το δίλημμα λύνεται και η γυναίκα κρατάει τον γιατρό της.

Προγεννητική φροντίδα και προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένας μαιευτήρας

Οι απαραίτητες εξετάσεις, ο έλεγχος του μωρού και της μητέρας ακόμα και η ψυχολογική υποστήριξη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της εγκυμοσύνης. Η κάθε γυναίκα καθορίζει από μόνη της ποιες είναι οι προτεραιότητές της και με αυτές κρίνει αν ο γιατρός της είναι κατάλληλος για να της προσφέρει όλα όσα χρειάζεται αυτούς τους 9 κρίσιμους μήνες.

Ο γυναικολόγος μαιευτήρας από εκεί και έπειτα, πρέπει να είναι στην διάθεσή σας όποτε τον χρειαστείτε, να προτείνει πάτα τις βέλτιστες λύσεις και να σας παρέχει μία εξατομικευμένη αντιμετώπιση για όλα τα θέματα που προκύπτουν.

Αν διαλέξατε κάποιον νέον γυναικολόγο για την εγκυμοσύνη

  • Λήψη ιστορικού υγείας

Το ιατρικό σας παρελθόν ενδιαφέρει πάρα πολύ τον γιατρό στην περίοδο της εγκυμοσύνης σας. Κάποιες χρόνιες ασθένειες χρειάζονται συνήθως συγκεκριμένη αντιμετώπιση για να μην επηρεάσουν την εγκυμοσύνη, επομένως εκτός από τις συγκεντρωτικές σας εξετάσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται κι άλλες για την απόλυτη ασφάλεια.

  • Πρακτικές που εφαρμόζει ο γιατρός

Ορισμένοι μαιευτήρες είναι υπέρμαχοι κάποιων συγκεκριμένων μεθόδων. Μία γενική ιδέα των πρακτικών που εφαρμόζει κατά βάση είναι πολύ σημαντικό να την γνωρίζετε.

  • Απαντάτε θετικά στις παρακάτω ερωτήσεις;

Πόσο άνετα νιώθετε με τον γιατρό; Μπορείτε να του πείτε οτιδήποτε θέλετε χωρίς να κομπλάρετε; Οι απαντήσεις του είναι ξεκάθαρες και σας βοηθάνε; Σέβεται τις επιθυμίες σας;

Παίζει σημαντικό ρόλο το μαιευτήριο με το οποίο συνεργάζεται ο γιατρός;

Η άνεση είναι η μεγαλύτερη αρετή για μία μητέρα, ειδικά αν γεννήσει με καισαρική. Γι’ αυτό οι περισσότεροι γυναικολόγοι έχουν αποκλειστική συνεργασία με κάποιο συγκεκριμένο νοσοκομείο στο οποίο ανά πάσα στιγμή μπορούν να έχουν πρόσβαση και να κινούνται ελεύθερα.

Αν δεν είστε απόλυτα ευχαριστημένη με τον γιατρό σας…

Κάντε την έρευνά σας και κλείστε ραντεβού με γυναικολόγο για τον οποίο έχετε ακούσει καλές κριτικές. Αν χρειαστεί δείτε κι άλλους, μέχρι να καταλήξετε σε αυτόν που πραγματικά σας εμπνέει εμπιστοσύνη.

Βρείτε πατώντας εδώ την επίσημη ιστοσελίδα του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου Ιωάννη Περιστέρη.

Εκτός από Αττική, πολλές γυναίκες τον επισκέπτονται από Ναύπλιο, Λαμία και Χαλκίδα.

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας