Πώς να επιλέξετε ιδιωτικό σχολείο για το παιδί σας;

0
28

Advertorial

Εχετε ήδη αποφασίσει ότι το παιδί σας θα φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο και όχι σε δημόσιο. Λίγο πολύ είναι σε όλους γνωστά τα προνόμια του να φοιτά κανείς σε ιδιωτικό σχολείο.

  • Δημιουργικότερες και περισσότερες ώρες μαθημάτων
  • Καθόλου απεργίες και καταλήψεις
  • Εκμάθηση τουλάχιστον δύο ξένων γλωσσών
  • Μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο
  • Διεξαγωγή πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή των μαθητών

…και πολλά άλλα!

Και όμως τα καλά δεν σταματούν εδώ, αφού σύμφωνα με έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό Υπουργείο Παιδείας, έδειξε ότι τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο βλέπουν λιγότερες ώρες τηλεόραση και είναι περισσότερο καλλιεργημένα.

Πως να επιλέξετε το σωστό σχολείο για το δικό σας παιδί;

Ρωτήστε για τα ποσοστά επιτυχιών

Πόσοι μαθητές είναι άριστοι, περνάνε στις σχολές που θέλουν; Υπάρχουν ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας; Το σχολείο μπορεί να καλύψει την ανάγκη ενός φροντιστηρίου;

Κάντε τον δικό σας έλεγχο από κοντά

Σίγουρα ένα από τα πρώτα στοιχεία που θα προσέξετε είναι η υγιεινή του σχολείου. Περάστε από όλους τους χώρους και ελέγξτε τους όσο μπορείτε. Οι καθηγητές είναι καταρτισμένοι; Τέλος, είναι σημαντικό να μάθετε ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπαίνουν σε μία τάξη.

Είναι σχολή ΙΒ;

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που το βάζουν σαν προϋπόθεση, αφού το IB είναι ένα διετές πρόγραμμα, το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές για την εισαγωγή τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, αντιστοιχώντας στην Β’ και Γ’ Λυκείου.

Μικρές επιπλέον συμβουλές:

  • Πάρτε την απόφαση όσο πιο νωρίς γίνεται. Μπορεί να πετύχετε καλή τιμή. Επίσης αρκετά σχολεία δουλεύουν με λίστες αναμονής.
  • Μην δώσετε ιδιαίτερη βάση αν το σχολείο είναι λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά απ’ ότι το περιμένατε, αφού υπάρχουν τα σχολικά. Εξάλλου τα καλά ιδιωτικά όπως ακούγεται χρόνια τώρα δεν είναι στο κέντρο της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Campion School British School In Athens.

 

 

 

 

 

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας