Μια μονστέρα στο σαλόνι, ένα φιλόδεντρο στην κουζίνα και ίσως μια πιλέα (το κινέζικο φυτό των χρημάτων) στην είσοδο σας και ο κήπος στο εσωτερικό του σπιτιού σας είναι γεγονός!

 

Και επειδή όλες οι καλές ιδέες κάνουν θραύση στο Instagram με τους τρόπους επίτευξης τους να αφθονούν και στο Pinterest, μερικοί τρόποι για να αποκτήσετε έναν κήπο μέσα στο σπίτι σας είναι οι ακόλουθοι.

Η πράσινη όαση δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά σας όσο σήμερα.

Ξεκινήστε με παχύφυτα

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν γεννηθεί με το «πράσινο» χάρισμα και με κάποιο τρόπο να καταφέρνουν να κρατούν όλα τα φυτά ζωντανά. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που καταλήγουν με καμένα φυρά ευκολότερα από όσο είναι διατεθειμένοι να παραδεχτούν.

Εάν φοβάστε μην τυχόν και σκοτώσετε τα μπουμπούκια σας πριν ανθίσουν, σκεφτείτε να ξεκινήσετε τον εσωτερικό κήπο σας με παχύφυτα. Όχι μόνο είναι εύκολο να τα φροντίσετε (και να τα κρατήσετε ζωντανά), αλλά λόγω της ποικιλίας τους σε χρώμα, σχήμα και μέγεθος θα προσφέρουν άμεσα στον χώρο σας το εντυπωσιακό πράσινο στοιχείο που αναζητάτε.

Επιλέξτε κρεμαστά φυτά

Αν είστε τυχεροί και έχετε ψηλοτάβανα δωμάτια, μπορείτε να κρεμάσετε τα φυτά της επιλογής σας από το ταβάνι, έτσι ώστε να κλέβουν τις εντυπώσεις με το φύλλωμα τους που θα πέφτει σαν καταπράσινη βροχή.

Η αίσθηση που θα δημιουργείται, τόσο σε εσάς τις ώρες της χαλάρωσης σας όσο και στους καλεσμένους σας, είναι ότι βρίσκεστε σε μια όαση δροσιάς.

Ταιριάξτε τα φυτά στο χώρο με τις ανάγκες τους

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο φως που χρειάζονται τα φυτά του εσωτερικού κήπου σας για να ευδοκιμήσουν.

Βάλτε όσα αγαπούν τον ήλιο όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα παράθυρο και κρατήστε αυτά που ανθίζουν και στη σκιά για τις πιο σκοτεινές γωνίες του σπιτιού σας.

Μην ξεχάσετε τα αξεσουάρ

Έργα τέχνης με φυτά, υφάσματα και άλλα υλικά μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση ότι υπάρχει ένα κήπος στην καρδιά του σπιτιού σας.

Λίγα μαξιλάρια, γιατί όχι και ένα μικρό έπιπλο κήπου ή κρεμαστά φωτάκια μπορούν να σας προσφέρουν αυτή την αίσθηση ελευθερίας, που μόνο μια βόλτα σε έναν κήπο μπορεί να σας χαρίσει.

Δημιουργήστε ένα τοίχο γεμάτο φυτά

Σίγουρα, τα ράφια είναι ιδανικά για την αποθήκευση των αγαπημένων σας βιβλίων, ωστόσο μπορούν επίσης να αποτελέσουν έναν υπέροχο τρόπο για να γεμίσετε φυτά το σαλόνι σας. Μικρά ή μεγαλύτερα γλαστράκια με φυτά της αρεσκείας σας στα ράφια ενός δωματίου του σπιτιού σας μπορούν εύκολα να σας προσφέρουν τον εσωτερικό κήπο που τόσο ζηλεύετε στις φωτογραφίες που βλέπετε στο Instagram ή στο Pinterest.

Με αυτόν τον τρόπο εξάλλου το θαύμα της φύσης θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα μάτια σας!

Πηγή: bhg.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας