Πώς να γίνω η γυναίκα που πραγματικά θέλω;

0
3738

Πολύ συχνά, η προσωπική ενδυνάμωση ξεκινά από μία υπέρβαση που πρέπει να κάνεις, από μία καινούργια στρατηγική που πρέπει να εντάξεις στη ζωή σου, τη μίμηση ενός πετυχημένου μοντέλου από κάποιον άλλον, ιδέες, πεποιθήσεις, απόψεις, μοτίβα, φόρμες και τόσα άλλα, στην «αγορά» της αυτοαποδοχής σου και της επιτυχίας σου.

 

Ελοιπόν, μην αγοράζεις!

Αν δε νιώσεις μέσα σου ότι σου ταιριάζει αυτό που βλέπεις στη βιτρίνα, δε θα λειτουργήσει. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ποιος είσαι, να είσαι συνειδητός στο ό,τι δε θέλεις πια να διαιωνίζεις ως κατάσταση και τι θέλεις να δημιουργήσεις και να εδραιώσεις.

Είναι σαν να πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ: χωρίς λίστα, είναι πολύ πιθανό να ξεχάσεις πράγματα που χρειαζόσουν και να βρεθείς με άλλα, που τελικά, φτάνοντας σπίτι, σου φαίνονται άχρηστα. Όταν είσαι ξεκάθαρος μέσα σου, είναι πιο εύκολο να κάνεις αλλαγές.

Και τι είναι πραγματικά μια αλλαγή; Είναι μόνο μία διαφορετική επιλογή. Όσο παραμένεις στις συνήθεις συμπεριφορές, δε μπορείς να αναγνωρίσεις ή να αντιληφθείς μία πιο καινοτόμο αντιμετώπιση.

Μετακινήσου από τη στάση που είχες, για να μετακινηθεί και η ενέργεια!

Πολύ απλά, η ίδια στάση δε θα φέρει καμία διαφορετική αντίδραση από το εξωτερικό περιβάλλον. Βέβαια, συνήθως υπάρχει μία αγωνία για την αλλαγή, έστω και ενδόμυχη. Νιώσε μέσα σου: ποιο κομμάτι είναι πιο ισχυρό;

Η αγωνία της αλλαγής ή ο φόβος της στασιμότητας;

Νιώσε και αποφάσισε με σεβασμό για εσένα… Αν χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο, πάρε τον! Όχι μένοντας στάσιμη, αλλά αναγνωρίζοντας τι χρειάζεσαι, ώστε να νιώσεις έτοιμη για την αλλαγή.

Επίσης, οι αλλαγές διαταράσσουν τα νερά τριγύρω σου. Αν δεχτείς επιθέσεις, σχόλια ή γενικά κάποιες πιέσεις, μην αποθαρρυνθείς. Μην υποκύψεις στο φόβο του άλλου για την προσωπική του μεταμόρφωση. Υπάρχει και μία ακόμα παράμετρος, εξίσου σημαντική: η λεγόμενη «πίεση των ομοτίμων» (peer pressure), οι διάφοροι γνωστοί ή άγνωστοι που θα σε βρουν λάθος ή θα βρουν λάθη που φταίνε τελικά για την όποια δυσκολία που αντιμετωπίζεις ή ακόμα και πρακτικούς λόγους για να σε πιέσουν να μην κάνεις την όποια αλλαγή.

Αν μπεις στην απόλυτα δική τους λογική, χωρίς να αφουγκραστείς τη δική σου αλήθεια, είναι σίγουρο πως τα βήματά σου προς την αλλαγή θα μπερδευτούν. Μην ψάχνεις σωτήρες και ξεχνάς τη δική σου σπουδαιότητα! Όσο η αξία σου καταναλώνεται από την ανάγκη του οποιουδήποτε άλλου για γόητρο, τόσο ο δρόμος σου θα γίνεται δύσβατος.

Οι προσωπικές σου ηθικές αξίες έχουν σημασία. Οι αγώνες σου, έστω και αν περιλάμβαναν ήττες, έχουν σημασία. Η προσωπική σου αντίληψη για το τι είναι σημαντικό εν τέλει, έχει σημασία. Όλα αυτά μετριούνται και, τελικά, αθροίζονται στη συνολική αξία που ο εαυτός σου ασυνείδητα θα μετρήσει. Αν στο τελικό άθροισμα, το ασυνείδητό σου αισθανθεί ξένους κωδικούς, δε θα σου δώσει το αποτέλεσμα που ποθείς.

Γι’ αυτό, μείνε ανοιχτή, αλλά και ακέραιη, γιατί μόνο εσύ ξέρεις την πιο βαθιά σου αλήθεια.
11 τρόποι που θα σε βοηθήσουν στην αλλαγή:
 • Πίστεψε ότι είσαι ικανή να αλλάξεις τις καταστάσεις, ότι είσαι αρκετά ισχυρή, ώστε να μαγνητίσεις την αλλαγή.
 • Μην ταξιδεύεις συνεχώς στο παρελθόν, λέγοντας «τότε εγώ…αλλά τώρα…». Άφησε το τότε και κάνε ότι καλύτερο μπορείς για το «τώρα» – μόνο αυτό έχεις.
 • Δώσε χρόνο για να αισθανθείς τις ανάγκες του εαυτού σου και απόδειξε έμπρακτα ότι τις σέβεσαι.
 • Σπάσε το μεγάλο στόχο σε μικρούς διαχειρίσιμους. Αυτό μειώνει το φόβο και την αγωνία και φέρνει πολλές μικρές νίκες, που σε ενθαρρύνουν να συνεχίσεις να προχωράς.
 • Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαθεί μέσα στην αρνητική προβολή των άλλων – είτε είναι κουτσομπολιά, είτε είναι δυσφημίσεις, είτε πεποιθήσεις.
 • Να είσαι καθημερινά ευγνώμων για ότι έχεις.
 • Να τολμάς να ζητάς αυτό που χρειάζεσαι. Μην προσκολλάσαι στα «πρέπει» και τα «μη».
 • Να προσέχεις τον εαυτό σου και να του προσφέρεις ενεργειακή βοήθεια (θα δώσω παρακάτω περισσότερα στοιχεία)*.
 • Να μένεις εστιασμένη στο στόχο σου, αλλά ταυτόχρονα ευέλικτη, ώστε να είσαι σε ετοιμότητα προσαρμογής, όταν βλέπεις πως κάτι δε λειτουργεί.
 • Να χτίζεις διασυνδέσεις που μπορούν να είναι βοηθητικές. Δημιούργησε ένα βοηθητικό, ενεργειακό δίκτυο.
 • Άκου με σεβασμό όλες τις γνώμες, γιατί πραγματικά μπορούν να κρύβουν δώρα για εσένα, αλλά μην ξεχνάς ποτέ να τις φιλτράρεις, μέσα από τις ανάγκες και την προσωπική σου ιδιοσυγκρασία.
*Πώς μπορώ να προσφέρω ενεργειακή βοήθεια στον εαυτό μου;

Ένα καλό παράδειγμα είναι ο χυμός βρώμης (συμπλήρωμα διατροφής), αντικαταθλιπτικός και αναζωογονητικός για το σύστημα, ενώ παράλληλα βοηθά στην ισορροπία του νευρικού συστήματος.

Κατανάλωσε λίγη ποσότητα ιχνοστοιχείου Χρυσού που, στο ενεργειακό του επίπεδο, ελκύει την αφθονία.

Βάλε στην καθημερινότητά σου την κατανάλωση βάμματος από Ρουμπίνι, Διαμάντι και Χρυσό, πόλο έλξης της αφθονίας και της ευημερίας (για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου προσωπικά).

Επανάλαβε καθημερινά δηλώσεις που δομούν μέσα σου τη θετική αλλαγή (οι δηλώσεις είναι εμπνευσμένες από τη μέθοδο του Access Consciousness®)

 • Τι μπορώ να προσθέσω στη ζωή μου σήμερα που θα μου φέρει πολλά χρήματα, τώρα και στο μέλλον;
 • Πού πρέπει να επενδύσω την ενέργειά μου σήμερα, ώστε να φέρω καρποφορία;
 • Τι μπορώ να είμαι εγώ και το σώμα μου, που θα μου επιτρέψει να αλλάξω οτιδήποτε και τα πάντα;
Shakila Ιωάννα Μπράτη

 

Διαβάστε ακόμη : Θηλυκή επανάσταση | Οι γυναίκες μπορούν να είναι καλά μεταξύ τους

 

Αν λοιπόν:
Πιστεύεις κι εσύ ότι υπάρχει κάτι πέρα από όσα μάθαμε μέχρι σήμερα γύρω από την οπτική του να είσαι γυναίκα.

Έχεις ανακαλύψει τη μαγεία που μπορεί να φέρει η απελευθέρωση της θηλυκής ενέργειας στον κόσμο και θέλεις να προχωρήσεις κι άλλα βήματα προς αυτό το μονοπάτι και

Διαβάζοντας αυτό το κείμενο ένιωσες και τη δική σου ψυχή να συντονίζεται με τη δική μου.

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αφήσεις το σχόλιο, την ερώτηση και ό,τι εκφράζει και τη δική σου οπτική γύρω από αυτή τη γλυκιά θεματολογία στο τέλος του άρθρου.

Πάμε να απελευθερώσουμε μαζί ό,τι μας περιορίζει από το να ανθίσουμε παρέα;

Ανυπομονώ, εσείς;

 

Newsletter εγγραφή

 

Shakila Ιωάννα Μπράτη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας